Kally Voo (PASSENGERS IN PANIC) στο Rock Overdose:”Ελάτε μαζί μας στο ταξίδι των Passengers in Panic , έχει θέσεις για όλους !”

 

 

Το RockOverdose και Ο Ζήσης Πετκανάς σας παρουσιάζουν τους Passengers in Panic, μία νεοσύστατη μπάντα που αποτελείται από αξιόλογους έμπειρους μουσικούς που έχουμε γνωρίσει μέσα από άλλα συγκροτήματα στο παρελθόν.

 

Οι Passengers in Panic, διά στόματος της τραγουδίστριας και ακορντεονίστα Kally Vo, συστήνονται στους αναγνώστες μας και μοιράζονται μαζί μας τα σχέδιά τους για το μέλλον. 

 

 


 

Rockoverdose: Καλησπέρα Κally και κάλως ήρθες στο Rock Overdose. Που σε βρίσκουμε;

 

Kally Voo: Καλησπέρα Ζήση και καλώς βρεθήκαμε ! Βρίσκομαι στην Κοζάνη , στη γενέτειρά μου , όπου και ζω τα δύο τελευταία χρόνια.

 

 

Rockoverdose: Aς ξεκινήσουμε, Passenger In Panic,πως σας ήρθε η ιδέα για το όνομα και τι συμβολίζει;

 

Kally Voo: H λέξη Passenger ( επιβάτης)  ήταν έμπνευση του Λευτέρη (Χρήστου). Καθώς μήνες προσπαθούσαμε να καταλήξουμε σε όνομα, σε μια από αυτές τις συζητήσεις το κατέθεσε. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν η περιγραφή μιας κατάστασης ψυχολογικής, την οποία σε ένα πρώτο επίπεδο , είναι  πιθανό να βιώσει κάποιος που φοβάται να ταξιδέψει με κάποιο μέσο .

 

Σε ένα δεύτερο επίπεδο  νομίζω πως εκφράζει μια πραγματικότητα  του σύγχρονου ανθρώπου , ο οποίος στο ταξίδι της ζωής του βομβαρδίζεται , είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά , με απειλές που κλυδωνίζουν την πιθανότητα επιβίωσης , όπως ο πόλεμος , η πείνα , η φτώχεια, οι οποίες και  τον πανικοβάλλουν .

 

 

 

 

Rockoverdose: Θα ήθελες να μας πεις πως θα περιέγραφες την μουσική σας και με ποια θέματα πιάνονται οι στίχοι; Θα είναι concept το album;

 

Kally Voo: Η μουσική μας έχει σαν βάση το metal . Είναι σκοτεινή . Το φωτεινό και πιο  γήινο στοιχείο προκύπτει από την ενσωμάτωση παραδοσιακών οργάνων , του φυσικού ήχου.  Οι στίχοι έχουν ως κέντρο τους το τραύμα , που όλοι, λίγο –πολύ φέρουμε. Για τους στίχους ως αφορμή λειτούργησε το έργο του  Tim Burton  ‘’The melancholy death of Oyster Boy’’  και ιδιαίτερα το γλυκόπικρο ύφος της ποίησης του . Το concept του album θα κινείται γύρω από τους χαρακτήρες του βιβλίου καθώς και συνειρμούς, εικόνες και συναισθήματα που μοιραία προκαλεί η ποίηση του εκπληκτικού αυτού καλλιτέχνη.

 

 

 

Rockoverdose: Πως ξεκίνησε αυτό το εγχείρημα; Βλέπω μια δυνατή ομάδα σαν μπάντα,ο Άκης από Sound Of  Silence, ο Λευτέρης από Womb of Maggots και Inactive Messiah και η Αλίκη από Acherusia,να φανταστώ ότι έχουν φύγει από τις μπάντες τους;

 

Kally Voo: Η έμπνευση ήταν πάλι του Λευτέρη με τον οποίο ήμασταν ήδη φίλοι .  Πολύ σύντομα , μετά την αποχώρηση του από τους Womb of  Maggots ζήτησε να ακούσει κάποια δείγματα της μέχρι τότε δουλειάς μου  και από εκεί ξεκινήσαμε.

 

Στη συνέχεια  είχαμε την τύχη να ‘’ επιβιβαστεί ’’  η  πολύτιμη και πολυμήχανη  Arcania στην κιθάρα  η οποία  είναι  και  στους Funeral Storm και στους Karkinos .

 

Πιο πρόσφατη προσθήκη στους Passengers in Panic  αποτελεί ο  ταλαντούχος Άκης Γαβαλάς οποίος συμβάλλει με τις γνώσεις και τις ιδέες του και συνεχίζει να παίζει και με τους Sound of  Silence.

 

 

 

 

Rockoverdose: Έχεις δει κάποιο από τα παιδιά live με τις πρώην μπάντες τους; Εσύ έχεις συμμετάσχει σε κάποια μπάντα, επίσης πια πιστεύεις είναι του καθενός τα 'υπέρ' και τα 'κατά';

 

Kally Voo: Όλα τα μέλη τα γνώριζα από τις δουλειές τους, όμως μόνο τον Λευτέρη  έχω δει  live  τους W.O.M  στο Lake  metal festival στην Καστοριά, όπου και γνωριστήκαμε .

 

Πού να φανταζόμασταν τότε πως η Καστοριά θα δοκιμαζόταν τόσο ένα χρόνο αργότερα και θα πλήρωνε ένα τόσο μεγάλο τίμημα σε ανθρώπινες ζωές ! Αυτό συζητούσαμε με τον Λευτέρη πρόσφατα…  Η Καστοριά ήταν σημαδιακή για την μπάντα μας.

 

Η δική μου πρώτη μπάντα ήταν τα Dalkania . Ως ιδρυτικό μέλος, έπαιζα ακορντεόν και έκανα και φωνητικά ,παράλληλα με τη συμμετοχή μου στους Yar Aman .

 

Στους ρόλους μου στους Passengers in Panic έχουν  προστεθεί η συγγραφή στίχων και η σύνθεση μελωδικών γραμμών στα φωνητικά. Το ευτυχές είναι ότι όλα τα μέλη είναι άτομα με εμπειρία σε ομαδικές δουλειές , άνθρωποι γειωμένοι και σε σύνδεση με την κοινωνική πραγματικότητα.

 

Όλα τα παραπάνω λειτουργούν θετικά όσον αφορά στην εξέλιξη της μπάντας. Στις ομάδες  ,οποιαδήποτε δυσκολία  που προκύπτει στην πορεία τους,  δεν πηγάζει από στοιχεία προσωπικότητας των μελών της θετικά ή αρνητικά αλλά από τη θέληση για δουλειά ή την έλλειψη αυτής , από την αγάπη και το μεράκι για ό,τι καταθέτεις   στην μπάντα και αργότερα στο κοινό ή την έλλειψη των παραπάνω..

 

Ένα από τα κέρδη μου δουλεύοντας  με τους μουσικούς αυτούς, είναι να βλέπω να γίνονται πράξη και ουσία η αγάπη  για τη μουσική, το μεράκι ΄και και η διάθεση για δουλειά,  ακόμα και στον τρόπο που επικοινωνούμε. Αισθάνομαι πως ο Λευτέρης ήταν η ‘’πύλη εισόδου ‘’ σε μια ευκαιρία προσωπικής και  μουσικής εξέλιξης. Οπότε , καταλαβαίνεις , πως όποιο εμπόδιο προκύψει το συζητάμε και όποια έλλειψη μπορεί να έχουμε ως μονάδες , μας συμπληρώνει ο μουσικός μας συνοδοιπόρος.

 

 

 

 

Rockoverdose: Πάμε λίγο για τον δίσκο που ετοιμάζεται,καταρχάς ποιος γραφει περισσότερο μουσική και στίχους,επίσης έχετε αποφασίσει που θα ηχογραφήσετε και αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας;

 

Kally Voo: Το album το δουλεύουμε με τον παραγωγό μας Γιάννη Μανόπουλο, στην Αθήνα  στο MSS Manosound Studio  , ο οποίος λειτουργεί σαν πέμπτο μέλος της μπάντας ( το μεράκι που λέγαμε…). Δίνει πνοή στα κομμάτια .  Τα  τύμπανα θα τα ηχογραφήσουμε στo Bigfoot Studio .

 

Το σκελετό της μουσικής τον έχει αναλάβει ο Λευτέρης  και όλοι μας προσθέτουμε το δικό μας κομμάτι (αρμονίες , μελωδικές γραμμές, ρυθμό) .  Είμαστε στην προ-παραγωγή η οποία και καθυστερεί καθώς είμαστε εν μέσω πανδημίας οπότε και το χρονοδιάγραμμά μας προσαρμόστηκε.

 

Ενώ υπολογίζαμε γύρω στο Νοέμβρη του 2020 να έχουμε τελειώσει και με την παραγωγή , βλέπουμε πως θα χρειαστούμε τουλάχιστον  άλλο ένα δίμηνο μέχρι να κυκλοφορήσει. Ας είναι , κανένας μας δεν μπορούσε να προβλέψει αυτό που συνέβη …

 

 

 

 

Rockoverdose: Εσύ μονο θα τραγουδάς ή παίζεις και κάποιο όργανο;

 

Kally Voo: Θα κάνω φωνητικά και θα παίζω ακορντεόν .

 

 

Rockoverdose: Θα κάνετε και live,θες να μας πεις πως θα οπτικοποιήσετε όλα αυτά πάνω στο live; Πως τα φαντάζεσαι; Εσύ απλά θα τραγουδάς;

 

Kally Voo: Σίγουρα θέλουμε  να κάνουμε live .Όσον αφορά στη  σκηνική παρουσία μας , θα είναι σε συνάφεια με τους στίχους και το ύφος της μουσικής , σκοτεινή με αποχρώσεις μαύρου χιούμορ  και κάποια θεατρικότητα, σε minimal τόνους πάντα .  Σκοπός μας είναι η δημιουργία εικόνων με συμβολισμούς. Είναι υπό συζήτηση η χρήση  video. Ως front woman θα είμαι μέρος  όλου αυτού.

 

 

Rockoverdose: Θα εχετε και καλεσμενους μουσικους στο άλμπουμ;

 

Kally Voo: Φίλοι μουσικοί θέλουν να συμμετέχουν με τον ήχο τους , των οποίων τα ονόματα θα ανακοινώσουμε εν καιρώ  .  Ο πρώτος μουσικός που θα συμβάλλει με το λαούτο και το βιολί του είναι ο Χρήστος Χαρχαλάκης  και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό  καθα συμμετέχει  σε κομμάτι που σημαίνει πολλά για εμάς. Μια συνεργασία για την οποία  και προσωπικά είμαι κατενθουσιασμένη  και  έχουμε ήδη ανακοινώσει , είναι αυτή με τη Νϊκη Ξυλούρη! Μαγευτική performer και καλλιτέχνης. Ανυπομονούμε.

 

 

Rockoverdose: Στείλε ένα μήνυμα για αυτούς που θα διαβάσουνε αυτή τη συνέντευξη .

 

Kally Voo: Ελάτε μαζί μας στο ταξίδι των Passengers in Panic , έχει θέσεις για όλους !

 

Η σελίδα μας   για τους νέους φίλους της μπάντας  στο  F. B : Passengers in Panic  και στο Instagram: passengersinpanic.

 

 

Για το Rock Overdose

 

Συνέντευξη: Ζήσης Πετκανάς

 

 

Comments