KOSMOGONIA στο Rock Overdose:” Οι Kosmogonia πάνω από όλα είναι οικογένεια”.

Το Rock Overdose είχε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον Κώστα (Gus) Μαγαλιό, τραγουδιστή και κιθαρίστα των Folk / Melodic Death Metallers KOSMOGONIA, ο οποίος μίλησε για την ιστορία της μπάντας, για τον επερχόμενο δίσκο τους, αλλά και για τα μελλοντικά τους σχέδια.

 

 

 

Rock Overdose: Γειά σου Κώστα. Μας συστήνεστε ως Kosmogonia, μια μπάντα που κρατάει καλά από το 2015, με διάφορες επιρροές και ακούσματα και κάπου στο 2017 αλλάζουν τα πράγματα για εσάς, καθώς και το είδος μουσικής που παίζετε. Από Thrash metal πάμε σε Folk  μελωδικό και παγανιστικό. Πείτε μας για την εξέλιξη και από τα στάδια που περάσατε.

 

Gus: Γεια σας! Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία! Η αλήθεια είναι πως όντως το 2017 ήταν μια χρονιά ορόσημο για εμάς καθώς έγινε η μεγάλη αλλαγή! Είχαμε ξεκινήσει ως melodic thrash μπάντα. Μετά την αποχώρηση του κιθαρίστα Χρήστου Δρόσου πάρθηκε η μεγάλη απόφαση να παίξουμε κάτι διαφορετικό, κάτι που μας εκφράζει περισσότερο και μας μαγεύει. Αυτό δεν είναι άλλο από το Folk -Melodic Death Metal. Ήταν μια επιλογή που μας κάνει χαρούμενους και φυσικά το Folk metal αποτελεί μια μουσική που μας ταξιδεύει και μας συγκινεί.

 

 

Rock Overdose: Ποιοι βρίσκονται πίσω από τους Kosmogonia και τι σχέσεις υπάρχουν μεταξύ σας;

 

Gus: Οι Kosmogonia πάνω από όλα είναι οικογένεια! Είμαστε όλοι πολύ δεμένοι μεταξύ μας και έχουμε κοινούς στόχους για τη μπάντα και όνειρα. Οι Kosmogonia αποτελούνται από εμένα (Κώστας) – Vocals/Guitars, την Ιωάννα - Vocals, τον Σπύρο - Drums, τον Οδυσσέα - Keys και τον Αριστοτέλη - Μπάσο. Γενικότερα παλεύουμε καθημερινά για να πετύχουμε τους στόχους της μπάντας, πάντα ενωμένοι και με πείσμα για το καλύτερο! Οι Kosmogonia δεν είναι απλά μια μπάντα! Είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο για εμάς...

 

 

Rock Overdose: Φέτος κυκλοφορήσατε την πρώτη σας δουλειά που έχει τίτλο ‘Elysian Fields’. Ήταν μια δουλειά που χρειάστηκε αρκετό διάστημα για να βγει και να φτάσει στα χέρια μας. Μιλήστε μας για  αυτό.

 

Gus: Το ‘Elysian Fields’ αποτελεί το πρώτο single από τον επερχόμενο δίσκο με τίτλο '' Enthrone the Gods '' που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019. Το single αυτό κυκλοφόρησε πριν ένα μήνα περίπου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η μπάντα έχει κυκλοφορήσει το 2017 και άλλο ένα single με τον τίτλο ‘TRIIRIS’ το οποίο ουσιαστικά σήμανε την αρχή της νέας εποχής, της εποχής του Folk metal για εμάς.

 

https://youtu.be/TAnqn8SJZEU

 

Το επερχόμενο album '' Enthrone the Gods'' είναι ένας δίσκος με έντονα folk στοιχεία, όπως μελωδίες από την παγανιστική Ευρώπη σε συνδυασμό με παγανιστική - αρχαία και μυθολογική θεματολογία της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης γενικότερα. Φυσικά όλα αυτά ''παντρεμένα'' με γρήγορα και βαριά Μelodeath riffs.

 

Πρόκειται για έναν δίσκο μελωδικό, συναισθηματικό αλλά και με μεγάλο δυναμισμό. Ανακοινώσεις για το '' Enthrone the Gods'' θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον.

 

 

Rock Overdose: Γιατί ήταν το ‘Elysian Fields’ πρώτη επιλογή για lyric video; Ποιος το επιμελήθηκε;  το βίντεο;

 

Gus: Το ‘Elysian Fields’ όπως προανέφερα αποτελεί το πρώτο δείγμα από τον επερχόμενο δίσκο. Κυκλοφόρησε πρόσφατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως lyric video το οποίο επιμελήθηκε ο μπασίστας μας Αριστοτέλης (Aris Lumen) και το artwork δημιουργήθηκε από τον Aris Apartian, με περαιτέρω επεξεργασία από τον Αριστοτέλη. O κόσμος έδειξε να το απολαμβάνει και να μας στηρίζει απίστευτα και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό.

 

 

Διαλέξαμε το ''Elysian Fields'' να είναι το πρώτο δείγμα του δίσκου που θα μοιραστούμε με τον κόσμο διότι είναι ένα κομμάτι που συνδυάζει όλα αυτά τα στοιχεία που θα υπάρχουν στον επερχόμενο δίσκο. Έτσι λοιπόν θέλαμε το κοινό να πάρει μια καλή ''γεύση'' για το τι έρχεται...

 

 

Rock Overdose: Ετοιμάζετε και κάποιο άλλο κομμάτι με οπτικοακουστικό υλικό που θα δούμε και πότε;

 

Gus: Υπάρχουν σκέψεις για τη κυκλοφορία ενός ακόμα κομματιού του δίσκου με video clip αυτή τη φορά, αλλά σύντομα και για αυτό θα υπάρξει ανακοίνωση αν τελικά αποφασιστεί.

 

 

Rock Overdose: Τι υπάρχει στα άμεσα σχέδια σας;

 

Gus: Το άμεσο σχέδιο μας και προτεραιότητά μας είναι η ολοκλήρωση του δίσκου και η κυκλοφορία του. Είμαστε σε πολύ καλό σημείο. Παράλληλα στόχος μας είναι τα lives με σκοπό την προώθηση της μπάντας και του album που θα κυκλοφορήσει.

 

 

Rock Overdose: Ποια συμμετοχή σας σε συναυλία, ήταν αυτή που σας έμεινε στο μυαλό και γιατί;

 

Gus: Δεν συνηθίζουμε να ξεχωρίζουμε συναυλίες διότι όλες έχουν να σου δώσουν κάτι. Γνωρίζεις καινούργιους ανθρώπους, φίλους ίσως και αποκτάς πολλές εμπειρίες. Αν έπρεπε να διαλέξουμε μια συναυλία που έχουμε λάβει μέρος και μας έχει συγκινήσει περισσότερο μέχρι τώρα, ήταν σίγουρα η συμμετοχή μας στο Astarte Fest Vol1 αν και τότε παίζαμε άλλο είδος. Μας συγκίνησε διότι παίζαμε για τη μνήμη της Μαρίας Κολοκούρη από τους Astarte αλλά και για το γεγονός πως βοηθήσαμε τότε και εμείς στη φιλανθρωπική προσπάθεια του συγκεκριμένου Fest.

 

 

Rock Overdose: Σας έχει τύχει κάτι απρόοπτο σε συνεργασία είτε μεταξύ σας είτε για κάποιο live;

 

Gus: Όχι δεν μας έχει τύχει προς το παρόν κάτι το απρόοπτο σε συναυλίες ή σε συνεργασία. Απολαμβάνουμε όλα τα lives εξίσου και έχουμε άριστες σχέσεις με όλες τις μπάντες που έχουμε παίξει μαζί. Επίσης πάντα έχουμε στο πλευρό μας τον κόσμο μας που μας στηρίζει παντού με την αγάπη του!!

 

Official links

https://www.facebook.com/Kosmogoniafolk/

https://twitter.com/Kosmogonia78

https://www.youtube.com/channel/UCpULz0evz6Ve2QLI0QJy6Vw

https://www.reverbnation.com/kosmogonia

 

 

https://youtu.be/p98tZ_8_nHA

 

 

Photos: Alexandra Alexiou photography

 

 

 

 

 

Comments