LACRIMAE στο Rock Overdose:”Δεν είναι πολύ συνηθισμένη η ύπαρξη γυναικείων φωνητικών σε μια Prog μπάντα”.

Το Rock Overdose είχε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με τους Αθηναίους Experimental/Progressive Heavy Rockers LACRIMAE, οι οποίοι είπαν πολλά και ενδιαφέροντα για τη μπάντα τους, για το Ep τους “Entropia” αλλά και για τα σχέδια τους για το μέλλον.

 

 

 

Rock Overdose: Είστε μια μπάντα που ξεκίνησε το 2011 και ολοκληρώθηκε κάποια χρόνια μετά. υπήρχατε πάντα ως Lacrimae; Συστηθήτε μας και πείτε μας την ιστορία που κρύβεται πίσω από εσάς.

 

Lacrimae: Οι Lacrimae αποτελούνται από τους: Άννα Αναπλιώτη (φωνή – πλήκτρα), Γιάννη Αρβανίτη (τύμπανα), Ντίνο Μπιρμπίλη (κιθάρα) και Ανδρέα Μαρκάτη (μπάσο). Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2011 από την Άννα και τον Γιάννη ως alternative rock acoustic duet. Λόγω φοιτητικών υποχρεώσεων εκτός Αθήνας δεν είχαμε καταφέρει να κάνουμε το σχήμα full band, πράγμα που άλλαξε το 2016 με την προσθήκη του Ντίνου και Ανδρέα.

 

Το ύφος επίσης άλλαξε λόγω των διαφορετικών επιρροών και ακουσμάτων που καταλήξαμε να έχουμε όλοι με το πέρας του χρόνου και έτσι καταλήξαμε στην τωρινή μορφή μας.

 

 

Rock Overdose: Κινήστε σε progressive / experimental ύφος. Έχει να κάνει με τα ακούσματα σας και αν ναι ποια είναι αυτά;

 

Lacrimae: Σίγουρα έχει να κάνει με τα ακούσματά μας, αλλά σίγουρα υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες που επιδρούν στο ύφος μας, όπως ο θεατρικός χαρακτήρας που προσπαθούμε να δίνουμε στα κομμάτια μας και η προσπάθεια «απόδρασης» από κλασσικές φόρμες μουσικής.

 

Μας εμπνέουν μπάντες όπως οι Porcupine tree, Leprous, Karnivool, Opeth, Pain of Salvation, Ayreon ή ακόμα και post-rock μπάντες όπως οι Mono, Maybeshewill, God is an Astronaut κ.α.

 

Ταυτόχρονα, αντλούμε έμπνευση και από Ελληνικές μπάντες της σκηνής μας όπως οι Mother of Millions, Poem, we.own.the.sky. Επίσης από τις επιρροές μας θα έλεγα πως δεν μπορεί να λείπει η κλασσική και η παραδοσιακή μουσική.

 

 

Rock Overdose: Στα χέρια σας έχετε το EP album με τίτλο "Entropia". Μιλήστε μας για αυτήν την δουλειά σας. Ποια τα σχόλια που έχετε έως τώρα;

 

Lacrimae: Toν Σεπτέμβριο του 2017, κυκλοφόρησε το πρώτο μας EP με τίτλο “Entropia”, το οποίο και είναι διαθέσιμο σχεδόν από όλες της ηλεκτρονικές μουσικές πλατφόρμες. «Εντροπία» είναι η τάση των πραγμάτων να κινούνται συνέχεια προς μια κατάσταση αυξανόμενης ενέργειας ή αν θέλεις «αταξίας».

 

Αντίθετα όμως, για την δημιουργία σύνθετων οργανισμών (όπως o άνθρωπος), κάποια στιγμή πολλά κύτταρα ενώθηκαν μαζί για να δημιουργήσουν μια οντότητα. Δηλαδή, είναι σαν να λέμε πήγαν «κόντρα» σε αυτή τη γενική τάση του σύμπαντος και ως αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης είναι η δημιουργία σύνθετης, νοήμονος ζωής. Αυτή η ιδέα μας ιντρίγκαρε, εξ ου και το όνομα του πρώτου μας EP.

 

Το Entropia περιλαμβάνει συνολικά 5 κομμάτια, τα 2 από τα οποία αποτελούν ένα Intro και ένα Outro αντίστοιχα. Oι ηχογραφήσεις έγιναν στο home studio μας, με εξαίρεση τα τύμπανα τα οποία ηχογραφήθηκαν στο Soundtrap Studios ενώ το re-amping, mixing και mastering έγινε από τον Steve Lado τον οποίο και ευχαριστούμε για την άψογη και επαγγελματική δουλειά του.

 

Τα σχόλια που έχουμε εκλάβει για αυτή την πρώτη κυκλοφορία μας, μόνο ως θετικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και αυτό το καταλαβαίνουμε και έμπρακτα από τον κόσμο που μας στηρίζει στις live εμφανίσεις μας.

 

 

Rock Overdose: Μέσα από αυτήν την δουλειά, ακούμε συχνά το τραγούδι ‘Inhale Exhale’. Πότε κυκλοφόρησε το βίντεο και ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτό;

 

Lacrimae: Το βίντεο του ‘Inhale Exhale’ το δημιουργήσαμε οι ίδιοι, όπως και τα υπόλοιπα EP streaming videos στο YouTube κανάλι μας. Ενώ σκεφτόμαστε να κυκλοφορήσουμε και video clip με αυτό διότι θεωρούμε πως είναι το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι μας μέχρι στιγμής.

 

 

Rock Overdose: Γυναικεία φωνητικά, κάτι που παλεύει πολύ η χώρα μας για να αποκτήσει σαν δικαίωμα. Υπήρξαν ποτέ αρνητικά σχόλια για αυτό ή αντιμετωπίσατε ποτέ κάτι σε συναυλία σας;

 

Lacrimae: Σίγουρα δεν είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο η ύπαρξη γυναικείων φωνητικών σε μια prog μπάντα, πόσο μάλλον στην Ελλάδα. Η φωνή της Άννας, όμως, εκτός από την ιδιαίτερη χροιά της, προσδίδει και μια θεατρικότητα στις συνθέσεις μας με τις μελωδικές της γραμμές, την οποία θεωρούμε και χαρακτηριστικό μας γνώρισμα.

 

Όσον αφορά την μέχρι τώρα ανταπόκριση του κόσμου, όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, θεωρούμε πως είναι κάτι παραπάνω από θετική κρίνοντας από την αγάπη και στήριξη που λαμβάνουμε.

 

 

Rock Overdose: Από τους στόχους που είχατε τότε έως τώρα, τι είναι αυτό που έχει αλλάξει που σημαδεύετε;

 

Lacrimae: Νομίζω δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από τότε που ξεκινήσαμε μέχρι τώρα. Ίσως αυτό που έχει αλλάξει ουσιαστικά είναι ο χρόνος που αφιερώνουμε στη μπάντα σαν επακόλουθο των αυξημένων υποχρεώσεων των μελών της. Παρόλα αυτά, η κεντρική ιδέα για την οποία δημιουργήθηκε η μπάντα παραμένει σταθερή. Αυτή είναι, η εξωτερίκευση των συναισθημάτων των μελών της μπάντας μέσω της μουσικής, λειτουργώντας παράλληλα σαν ένας τρόπος αποφόρτισης μας από την καθημερινότητα.

 

Δεν σημαδεύουμε απαραίτητα κάπου συγκεκριμένα πιο πολύ λειτουργούμε θα έλεγα με τη λογική του βλέποντας και κάνοντας. Όμως από τη συμμετοχή μας σε αυτή τη μπάντα προσπαθούμε να γίνουμε η καλύτερη έκδοση του εαυτού μας.

 

 

Rock Overdose: Τι να περιμένουμε από εσάς;

 

Lacrimae: Πολλά και διάφορα! Υπάρχει αρκετό νέο υλικό ικανό να καλύψει τις ανάγκες του πρώτου μας full-length album, ενώ παράλληλα δουλεύουμε πάνω σε νέες συνθέσεις και διασκευές που θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε σε μελλοντικές ζωντανές εμφανίσεις μας. Επίσης στα άμεσα σχέδιά μας, είναι η δημιουργία του πρώτου μας official video clip για επιλεγμένο κομμάτι από το EP μας.

 

 

Rock Overdose: Θα έχουμε κάτι νέο σύντομα;

 

Lacrimae: Όπως αναφέρθηκε, υπάρχει ήδη υλικό το οποίο περιμένει να πάρει την τελική του μορφή και να ηχογραφηθεί. Επίσης, θα κυκλοφορήσουμε σύντομα και φυσικές κόπιες του “Entropia” με bonus track προσθήκες για τις οποίες θα ενημερώσουμε σύντομα στα κοινωνικά μέσα.

 

Comments