Marios Iliopoulos (NIGHTRAGE) στο Rock Overdose:” Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και πιστεύουμε στη μουσική που παίζουμε”.

Το Rock Overdose και ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχαν μια άκρως ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον ιδρυτή και mastermind των Ελληνοσουηδών Melodic Death metallers Nightrage Μάριο Ηλιόπουλο (Marios Iliopoulos) ο οποίος είπε πολλά και ενδιαφέροντα για τον καινούργιο δίσκο της μπάντας του “Wolf To Man” αλλά και για τις δυο επερχόμενες συναυλίες των Nightrage στην Ελλάδα στις 4 Οκτωβρίου στο Eightball στη Θεσσαλονίκη και στις 5 Οκτωβρίου στο Golden R. Festival στον Βόλο.

 

 

Rock Overdose: Γεια σου Μάριε και καλωσόρισες στο Rock Overdose

 

Marios Iliopoulos: Γεια σου φίλε μου. Σε ευχαριστώ που μου δίνεις την ευκαιρία να μιλήσω για τις επερχόμενες συναυλίες των Nightrage στην Ελλάδα, αλλά και για τον καινούργιο δίσκο μας “Wolf To Man”.

 

 

Rock Overdose: Πως πηγαίνουν τα πράγματα για τους Nightrage τώρα προς το τέλος του 2019;

 

Marios Iliopoulos: Τα πράγματα πηγαίνουν πραγματικά πολύ καλά. Δώσαμε κάποιες συναυλίες στην Ευρώπη μαζί με τους Cryptopsy, και επίσης παίξαμε στο Busan Rock Festival στη Νότια Κορέα-κάτι το οποίο ήταν μια μεγάλη εμπειρία για τη μπάντα- καθώς και δώσαμε δυο συναυλίες στην Αγγλία.

 

Έχουμε πραγματικά μια πολλή καλή χημεία στη μπάντα μας και επίσης σχεδιάζουμε να δώσουμε πολλές συναυλίες για να προωθήσουμε τον δίσκο μας “Wolf To Man”.

 

Προγραμματίζουμε την Ευρωπαϊκή αλλά και την Βορειοαμερικανική  περιοδεία μας για το 2020, και επίσης κάποιες ημερομηνίες που θα συμπεριλαμβάνουν την Ιαπωνία, τη Κίνα, τη Νότια Κορέα καθώς και την Αυστραλία.

 

 

Rock Overdose: Σαν ιδρυτικό μέλος της μπάντας που είσαι θα ήθελα να μας πεις κάποια πράγματα για την ιστορία των Nightrage. Πότε δημιουργηθήκατε και πως γνωριστήκατε όλοι μαζί;

 

Marios Iliopoulos: Η μπάντα ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το 2000 από εμένα και τον Gus G.

 

Φτιάξαμε κάποια demos τα οποία στείλαμε στον Fredrik Nordström στη Σουηδία, και αργότερα πήρα την απόφαση να μετακομίσω μόνιμα στη Σουηδία για να βρω ανοιχτόμυαλους και καλούς μουσικούς ώστε να συνεχίσω τη μπάντα, βρίσκοντας περισσότερες πιθανότητες και προοπτικές για τους Nightrage.

 

Έχουμε κυκλοφορήσει 8 δίσκους μέχρι τώρα και έχουν περάσει αρκετοί μουσικοί από το συγκρότημα για πολλούς και διάφορους λόγους.

 

Πάντως το τωρινό μας line up είναι το καλύτερο που είχαμε ποτέ, με μουσικούς που είναι υπέροχοι φίλοι, και μια αίσθηση οικογένειας στη μπάντα, κάτι το οποίο είναι πάντα δύσκολο να βρεις.

 

 

Rock Overdose: Μπορείς να μας παρουσιάσεις το τρέχουσα σύνθεση της μπάντας;

 

Marios Iliopoulos: Βεβαίως. Στο τραγούδι ο Ronnie Nyman για τον οποίον είχα συστάσεις από τον πρώην κιθαρίστα των In Flames Jesper Strömblad, την εποχή που έψαχνα για τραγουδιστή πριν από την περιοδεία μας στην Ιαπωνία, και τώρα ο Ronnie κατέληξε στο να είναι το δεύτερο πιο παλιό μέλος στη μπάντα μας μετά από εμένα. Υπέροχος τραγουδιστής και υπέροχος φίλος. Νιώθω ευλογημένος που τον έχουμε στη μπάντα μας.

 

Ο  Magnus Söderman είναι ο δεύτερος κιθαρίστας μας, τον οποίον μας τον σύστησε ο Ronnie. Είναι καταπληκτικός κιθαρίστας και τραγουδοποιός και εμείς οι δύο μαζί έχουμε μια καταπληκτική χημεία σαν μέλη και τραγουδοποιοί των Nightrage.

 

Ο Franscisco Escalona είναι ο μπασίστας μας, και ήρθε και αυτός μέσω του Ronnie καθώς είναι μπασίστας και στην άλλη Hardcore μπάντα του Ronnie τους Always War. Έτσι ήδη τον ήξερα και ήμασταν φίλοι και όταν ήρθε η ώρα να ψάξω για μπασίστα ήταν ο πρώτος που του προτείναμε να μπει στη μπάντα μας.

 

Καταπληκτικό παλικάρι και μπασίστας και επίσης μιλάει και κάποια Ελληνικά (γέλια).

 

Τελευταίος ο Dino George Stamoglou (σ.σ Γιώργος Στάμογλου), τον οποίο είχα γνωρίσει στο Otse music studio όπου εργάζομαι στη Θεσσαλονίκη και ξετρελάθηκα με το καταπληκτικό ταλέντο του και την υπέροχη προσωπικότητά του. Έτσι ήταν το τέλειο ταίριασμα και το χαμένο κομμάτι του παζλ που χρειαζόμασταν στο στρατόπεδο των Nightrage.

 

 

Rock Overdose:  Ποιες  είναι οι μεγαλύτερες επιρροές σας σαν συγκρότημα;

 

Marios Iliopoulos: Είναι τόσες πολλές οι μπάντες που μας έχουν επηρεάσει. Μουσικές από κλασικό Metal και Hard Rock μέχρι Extreme Metal.

 

Θα μπορούσα να μνημονεύσω πολλές μπάντες σαν τους τεράστιους Iron Maiden, τους Metallica, τον Dio, τους Motorhead, τους Death, τους testament, τους Mercyful Fate.

 

Προσπαθούμε πάντα να έχουμε τον προσωπικό μας στιλ όταν έρχεται η ώρα να συνθέσουμε τη μουσική μας, και φυσικά όλες αυτές οι επιρροές έρχονται με έναν φυσικό τρόπο στις συνθέσεις μας.

 

 

Rock Overdose:  Ο Γιώργος Στάμογλου είναι ο νέος σας ντράμερ. Αν και μας είπες κάποια πράγματα προηγουμένως, μπορείς να μας δώσεις κάποιες περισσότερες πληροφορίες για αυτή σας τη νέα προσθήκη; Ποια είναι η ιστορία πίσω από αυτό;

 

Marios Iliopoulos: Ναι. Όπως είπα και πριν ο Γιώργος ήρθε στο studio που εργάζομαι μαζί με έναν κοινό μας φίλο, τον Nick Alitis για να ηχογραφήσουν το καινούργιο του album- το οποίο με την ευκαιρία είναι ένα καταπληκτικό Rock/Metal album με αναφορές στους Rage Against The Machine, ρίξτε του μια ματιά- και όταν αυτός ξεκίνησε να παίζει τα μέρη του στα τύμπανα, εκπλαγήκαμε με από το καταπληκτικό του παίξιμο και από τον easy going χαραχτήρα του, και αργότερα όταν χρειαστήκαμε ντράμερ για τη περιοδεία μας με τους Voivod, ήταν ο πρώτος που απευθυνθήκαμε για να αναλάβει τη θέση.

 

Ήρθε και έπαιξε υπέροχα σε όλα τα shows  οπότε ήταν μια εύκολη απόφαση στο να γίνει ο μόνιμος ντράμερ μας.

 

Ήμαστε πολύ χαρούμενοι με τη προσθήκη του Γιώργου ο οποίος κάνει τη μπάντα μας δυνατότερη. Τα καλύτερα έρχονται !

 

 

Rock Overdose: Ο νέος σας δίσκος που κυκλοφόρησε φέτος είναι ο τρίτος με τον Ronnie Nyman στα φωνητικά. Φαίνεται πως ο Nyman έχει ‘δέσει’ με τη μπάντα. Έτσι δεν είναι;

 

Marios Iliopoulos: Ναι ! Νομίζω πως ο Ronnie είναι ο καλύτερος τραγουδιστής που είχαμε ποτέ στους Nightrage. Η παρουσία του επάνω στη σκηνή είναι καταπληκτική γεμάτη ενέργεια, και η μίξη των Hardcore φωνητικών του με τα καθαρά μελωδικά Death Metal φωνητικά, κάνει τα τραγούδια μας τόσο πολύ καλύτερα.

 

Ήμαστε χαρούμενοι που έχουμε έναν τύπο σαν τον Ronnie στη μπάντα μας ο οποίος είναι μέλος της οικογένειάς μας, και ήταν και είναι μαζί μας στα ‘πάνω μας’ και στα ‘κάτω μας’. Ματώνει για τη μπάντα κρατώντας το αδερφικό πνεύμα σε υψηλό επίπεδο, κάτι το οποίο το μοιραζόμαστε όλοι μας.

 

 

Rock Overdose: Ο νέος σας δίσκος “Wolf To Man” κυκλοφόρησε στις 29 Μαρτίου του 2019. Ποιος έγραψε τη μουσική και ποιος τους στίχους σε αυτή τη καινούργια σας δουλειά;

 

Marios Iliopoulos: Η δημιουργική δύναμη από εμένα, τον Magnus και τον Ronnie είναι η ίδια. Είμαι χαρούμενος από το πώς η ομαδική δουλειά πραγματικά αποδίδει, και η χημεία που έχουμε ‘ρέει’ ώστε να συνθέτουμε τη μουσική μας.

 

Εγώ και ο Magnus δουλέψαμε έναν χρόνο πριν από τις ηχογραφήσεις, βρεθήκαμε και συνθέσαμε τα περισσότερα τραγούδια μαζί. Αργότερα ήρθε ο Ronnie και πέρασε όλες τις φωνητικές μελωδίες σε αυτά καθώς και έγραψε όλους τους στίχους.

 

Είναι πάντα υπέροχο να πρέπει να συνεργάζομαι με τον Magnus και τον Ronnie και να κάνουμε τις ιδέες μας πραγματικότητα μέσα από τραγούδια που αγαπάμε, και ο κύριος παράγοντας μας είναι ότι το υλικό που έχουμε, στο τέλος είναι καλό.

 

Αυτό το ομαδικό έργο μπορείτε να το ακούσετε στο καινούργιο μας album.

 

 

Rock Overdose: Γιατί δώσατε τον τίτλο“Wolf To Man”; Υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από αυτό;

 

Marios Iliopoulos: Ναι. Γυρίζουμε πίσω για άλλη μια φορά ακολουθώντας το θέμα από τον προηγούμενο δίσκο μας “The Venomous”.

 

Εάν στο “The Venomous” πηγαίναμε ολοταχώς προς την εξαφάνισή μας, τώρα είμαστε ήδη έτοιμοι να πηδήξουμε στο χάος που έχουμε δημιουργήσει.

 

Ο Ronnie εμπνεύστηκε από τη λατινική παροιμία «Homo Homini Lupus Est», και επίσης εμπνεύστηκε από κάποια πρώιμα έργα τέχνης που μας έδειξε ο Βαγγέλης (σ.σ Πετίκας) από τη ‘Revolver Design’.

 

Αυτά τα ‘σκοτεινά’ θέματα πάντα μας γοήτευαν, και πάντα θέλαμε να μιλήσουμε για πράγματα που οι άνθρωποι φοβούνται να μιλήσουν. Νομίζουμε πως τέτοια θέματα είναι τέλεια προσαρμοσμένα στο είδος της μουσικής που παίζουμε.

 

Δεν είμαστε αρνητικοί άνθρωποι και σίγουρα δεν είμαστε μηδενιστές αλλά θέλουμε να μιλάμε για πράγματα που μας ενοχλούν και πρέπει να γράψουμε για αυτά.

 

Επίσης δεν είμαστε κήρυκες, αλλά τουλάχιστον θέλουμε οι άνθρωποι που θα διαβάσουν τους στίχους μας, αυτοί οι στίχοι να τους κάνουν να σκεφτούν και να κάνουν κάτι καλύτερο για τον εαυτό τους, επειδή στο τέλος της ημέρας εξαρτάται από εμάς στο να αλλάξουμε από το σκοτάδι στο φως, είμαστε εμείς που ελέγχουμε το πεπρωμένο μας. Είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε.

 

 

Rock Overdose: Που έγιναν οι ηχογραφήσεις για το “Wolf To Man” και από ποιον παραγωγό;

 

Marios Iliopoulos: Πρώτα ηχογραφήσαμε τα τύμπανα στο studio που εργάζομαι στη Θεσσαλονίκη. Το Otse music studio και o Nik Logiotatidis έκανα όλες τις ηχογραφήσεις των τυμπάνων συν τις ηχογραφήσεις των 12χορδων κιθαρών.

 

Στη συνέχεια πετάξαμε στην Ουψάλα της Σουηδίας όπου και ηχογραφήσαμε τις κιθάρες, το μπάσο και όλες τις φωνές στο studio του Ronnie, στο Bomb Shelter studio, και η τελική μίξη και το master έγινε από τον Ronnie Bjornström στο The Mixroom στo Umea της Σουηδίας.

 

Το album ακούγεται πολύ ‘πλούσιο’ αφού ο Ronnie είναι master στις μίξεις Metal albums και δουλεύει με αναλογικό μίκτη κάτι το οποίο προσθέτει ζεστασιά και αρμονικές στον συνολικό ήχο.

 

 

Rock Overdose: Ποιος επιμελήθηκε το εξώφυλλο του νέου σας δίσκου; Επίσης μπορείς να μας δώσεις κάποιες πληροφορίες για το τι ακριβώς θέλετε να παρουσιάσετε με την επιλογή του συγκεκριμένου εξωφύλλου;

 

Marios Iliopoulos: Είμαστε πολύ τυχεροί που συνεργαστήκαμε με τον Vaggelis Petikas της Revolver Design ξανά. Ήμασταν τόσο χαρούμενοι με τη συνεργασία μας στον προηγούμενο δίσκο μας “The Venomous” και αυτή τη φορά έκανε ακόμη καλύτερη δουλειά, και είναι τόσο ταλαντούχος όσο καλό παιδί ώστε να συνεργαζόμαστε μαζί του, και να δημιουργεί καταπληκτικά artworks για εμάς.

 

Στο εξώφυλλο του “Wolf To Man” θέλαμε να δείξουμε πιο ακριβώς είναι το θέμα του album, το οποίο έχει να κάνει με τη κακία του ανθρώπινου πνεύματος και το γεγονός ότι είμαστε εμείς οι ίδιοι οι χειρότεροι εχθροί μας  που σκοτώνουμε ο ένας τον άλλον για δύναμη, χρήμα και έλεγχο.

 

 

Rock Overdose: Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού μέχρι τώρα για το “Wolf To Man”;

 

Marios Iliopoulos: Έχουμε ένα πολύ θετικό feedback από ανθρώπους που έχουν ακούσει τον καινούργιο δίσκο μας και έχουμε δει πολλές δισκοκριτικές που είναι εξαιρετικά καλές και που πιστεύουν πως έτσι πρέπει να ακούγεται το Melodic Death Metal.

 

Αυτό το album είναι η δήλωσή μας ότι αγαπάμε αυτό που κάνουμε και πιστεύουμε στη μουσική που παίζουμε, χωρίς να φοβόμαστε να είμαστε ο εαυτός μας και να κάνουμε αυτό που νιώθουμε πως είναι στο σωστό δρόμο του Melodic Death Metal.

 

 

Rock Overdose: Τη Παρασκευή 4 Οκτωβρίου θα δώσετε μια συναυλία στη γενέτειρα σου Θεσσαλονίκη στο Eightball club και το Σάββατο 5 Οκτωβρίου άλλη μια στον Βόλο στο Golden R. Festival. Τι θα πρέπει να περιμένουμε από τους Nightrage εκείνα τα δυο βράδια;

 

Marios Iliopoulos: Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι για τη συναυλία μας στη Θεσσαλονίκη αλλά και για τη συναυλία μας την επόμενη ημέρα στον Βόλο.

 

Θα παίξουμε πολλά τραγούδια και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε να κάνουμε τον κόσμο που θα έρθει ευτυχισμένο.

 

Σε ότι αφορά στη συναυλία μας στη Θεσσαλονίκη, όπως είπες και εσύ αυτή θα είναι ένα special show επειδή αυτή είναι η πόλη που δημιουργήθηκαν οι Nightrage οπότε είμαστε χαρούμενοι που θα δούμε οικεία πρόσωπα και που θα μοιραστούμε τη μουσική μας με όλους.

 

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Αντώνη Κουμιώτη από το show του Βόλου που κάνει το παν για να προωθήσει το φεστιβάλ με μια πολλή καλή promotion, καθώς και ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στον Βαγγέλη του Eightball για την αγάπη και την υποστήριξή του στη μπάντα μας.

 

 

Rock Overdose:  Έχεις κάποια εικόνα για τις support μπάντες που θα ανοίξουν για εσάς εκείνα τα δυο βράδια; Έχεις ακούσει κάποια από τα τραγούδια τους;

 

Marios Iliopoulos: Ναι! Σε ότι αφορά στο show της Θεσσαλονίκης έχουμε μερικά πολύ δημοφιλή συγκροτήματα που θα παίξουν μαζί μας, όπως τους υπέροχους Doom deathsters On Thorns I Lay και τους θρυλικούς Prog Death metallers Acid Death από την Αθήνα.

 

Αυτή θα είναι μια νύχτα που θα τη θυμούνται για καιρό οι οπαδοί.

 

Επίσης θα είναι οι  Project Theory μια καινούργια Nu Metal μπάντα από τη Θεσσαλονίκη, και τη συναυλία θα ανοίξει η πολλή καλή Thrash μπάντα Vile Extortion από τη Θεσσαλονίκη.

 

Σε ότι αφορά στο show στο Βόλο, θα μοιραστούμε τη σκηνή με μεγάλες και καλές μπάντες όπως οι Silent Winter, οι Acid Death, οι Anorimoi, οι Human Genom, οι My Turn, οι Stormbringer και οι Elder Tusk. Αυτό είναι ένα καταπληκτικό line up και για αυτόν τον λόγο καλούμε όλους τους metal heads να έρθουν σε αυτές τις δύο συναυλίες. Θα είναι δυο υπέροχες νύχτες γεμάτες heavy Metal.

 

 

Rock Overdose: Μάριε εάν θέλεις στείλε ένα μήνυμα σε όλους του οπαδούς των Nightrage στην Ελλάδα αλλά και σε όποιον διαβάσει αυτή εδώ τη συνέντευξη.

 

Marios Iliopoulos: Σε ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη και την υποστήριξη του Rock Overdose στους Nightrage.

 

Θέλω να στείλω τους χαιρετισμούς μου σε όλους τους αγαπημένους Έλληνες οπαδούς μας και να πω πως περιμένω πως κα πώς να τους δω όλους αυτούς στις δυο συναυλίες μας.

 

Να είσαστε ο εαυτός σας, να είσαστε καλά, stay metal και πάντα να θυμάστε Man is Wolf To Man.

 

Τα λέμε σύντομα.

 

 

 

Για το Rock Overdose

 

Συνέντευξη- Μετάφραση:  Παύλος Γιαννακόπουλος

Comments