MASK OF PROSPERO στο Rock Overdose: “Αντιλαμβανόμαστε το progressive ως κάτι αόριστο & διαφορετικό, κάτι μπροστά από την εποχή του”

Με αφορμή το επερχόμενο live τους στις 11 Μαρτίου στο Temple, μαζί με τους Fragile Vastness και τους The Silent Wedding, οι progressive metallers Mask Of Prospero ανοίγουν τα χαρτιά τους στο Rock Overdose και απαντούν στις ερωτήσεις του Κωνσταντίνου Σωτηρέλη σχετικά με το τελευταίο τους άλμπουμ αλλά και τα επόμενα πλάνα τους.

Απολαύστε τους:

 

Rock Overdose: Καλησπέρα παιδιά και καλώς ήρθατε στο Rock Overdose. Πριν λίγο καιρό υπογράψατε με την Symmetric Records του Bob Katsionis και στις 11 Μαρτίου θα κυκλοφορήσετε το ντεμπούτο σας, με τίτλο "The Observatory". Αρχικά, πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία και πώς αισθάνεστε που βρίσκεστε μια ανάσα πριν την κυκλοφορία του δίσκου;

 

Mask Of Prospero: Καταρχάς, να σας ευχαριστήσουμε πολύ για την συνέντευξη.

H συνεργασία μας με τον Bob ξεκίνησε πρώτη φορά 3 χρόνια πριν με τη δημιουργία του ''In Absence'' και από τότε είναι ο άνθρωπος που μας έχει δει και μας έχει βοηθήσει μέχρι και το παρόν σε όλους τους τομείς. Με τη δημιουργία της Symmetric Records, και με δεδομένων των παραπάνω σκεφτήκαμε πως είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσουμε την πορεία μας.

Όσον αφορά την κυκλοφορία του "The The Observatory " είμαστε πολύ χαρούμενοι και ανυπόμονοι καθώς αντικατοπτρίζει τις πράξεις και τις εμπειρίες μας μέχρι σήμερα.

 

Rock Overdose: Τι να περιμένουμε να ακούσουμε στο "The Observatory" και ποιες οι διαφορές του από το “In Absence” EP (2015);

 

Mask Of Prospero: Το " The Observatory " είναι ένας έντονος συναισθηματικά δίσκος ο οποίος πραγματεύεται την σύγχρονη κοινωνική προκατάληψη ,την παθητικότητα και τη νωθρότητα που κατακλύζουν το άτομο κάνοντάς το ανίκανο να νιώσει, να σκεφτεί. Πειραματιστήκαμε με πολλούς ατμοσφαιρικούς ήχους και έντονες ανοιχτές μελωδίες εισάγοντας περισσότερο τις post επιρροές μας καθώς και με βαριά djent ρυθμικά. Ο στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε βαρύ συναισθηματικό κλίμα στον ακροατή, πράγμα το οποίο κάνει το “The Observatory” πιο ώριμο από το “In Absence”.

 

Rock Overdose: Τι μεσολάβησε στα 3 χρόνια δισκογραφικού «κενού», μεταξύ του EP και του άλμπουμ;

 

Mask Of Prospero: Στο διάστημα αυτό, οι καταστάσεις και οι εμπειρίες που αποκτήσαμε, μας έφεραν στη σύλληψη του Observatory και η αποτύπωση του δίσκου τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά και αισθητικά ήταν το challenge μας αυτόν τον καιρό. Έχοντας μείνει εγώ και ο Πάνος, στοχεύσαμε στο να βρούμε άτομα τα οποία σκέφτονται σαν και εμάς, να καταλάβουν και να αγαπήσουν το concept αυτό ώστε να υπάρχει κοινή πορεία.

 

 

Rock Overdose: Στις 11 Μαρτίου, επίσης, θα παίξετε με τους Fragile Vastness και τους The Silent Wedding στο Temple. Να φανταστώ θα παρουσιάσετε το ντεμπούτο σας; Τι να περιμένει το Αθηναϊκό κοινό;

 

Mask Of Prospero: Η 11η Μαρτίου είναι μια ξεχωριστή μέρα για εμάς, καθώς πέρα από το live, για το οποίο ανυπομονούμε, είναι και η επίσημη ημέρα κυκλοφορίας του "The Observatory". Δεν θα παρουσιάσουμε ολόκληρο το δίσκο αλλά σίγουρα θα ακουστεί μεγάλο μέρος του. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι ο δίσκος μας θα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμος για αγορά στο merch της συναυλίας. Το κοινό μπορεί να περιμένει μια δυνατή εμφάνιση λόγω του ότι και εμείς το περιμένουμε πολύ.

 

Rock Overdose: Υπάρχουν άλλα συναυλιακά πλάνα για την προώθηση του άλμπουμ;

 

Mask Of Prospero: Βεβαίως... μετά από το show με τους The Silent Wedding και τους Fragile Vastness, σκοπεύουμε να επισκεφτούμε και άλλα μέρη της Ελλάδας. Επίσης ετοιμάζουμε ένα πολύ ξεχωριστό live για την παρουσίαση του "The Observatory".

 

Rock Overdose: Θα υπάρξει κάποια κυκλοφορία video clip ή lyric video στα κοντά;

 

Mask Of Prospero: Μέχρι τώρα έχουμε ένα lyric video για το single μας από τον δίσκο, "Drown in Grey" δουλεία του Φίλιππου Λυκοστράτη. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε πάνω στο video clip, το οποίο γίνεται σε συνεργασία με τον Κώστα Κωνσταντινίδη και τον Παναγιώτη Τσαλαβρέττα (των Mother Of Millions).

 

 

Rock Overdose: Αυτοαποκαλείστε ως progressive/atmospheric metal μπάντα. Τι κάνει μια μπάντα progressive; Πώς αντιλαμβάνεστε εσείς αυτόν τον όρο και ποιες είναι οι μεγαλύτερες επιρροές σας;

 

Mask Of Prospero: Το Progressive είναι μια "ταμπέλα" η οποία έχει πολλές διαφορετικές μουσικές πτυχές. Για εμάς, είναι κάτι το οποίο είναι μπροστά από την εποχή του ή τουλάχιστον κάτι αόριστο και διαφορετικό. Όσον άφορα το θέμα επιρροών, μπάντες που μας εκφράζουν απολυτά και μας χαρακτηρίζουν είναι οι Tesseract, Architects, Leprous, The Ocean Collective, Monuments και Silent Planet. Επίσης μπάντες του post φάσματος όπως οι Russian Circles, Chelsea Wolfie, Explosions In The Sky.

 

Rock Overdose: Τι ξημερώνει για τους Mask Of Prospero την επόμενη μέρα; Ποια είναι τα πλάνα σας και οι στόχοι αμέσως μετά την κυκλοφορία του δίσκου;

 

Mask Of Prospero: Τα αμέσως επόμενα πλάνα έντονη κινητικότητα με πολλές συναυλίες σε Ελλάδα και Ευρώπη για την παρουσίαση και προώθηση του δίσκου. Αλλά και για το μέλλον της μπάντας καθώς αυτά είναι η βάση και οι εμπειρίες που θα αποκτήσουμε με στόχο 2 βήματα μπροστά στον επόμενο δίσκο.

 

Rock Overdose: Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη, ο τελευταίος λόγος ανήκει σε σας.

 

Mask Of Prospero: Ευχαριστούμε πολύ το rockoverdose.gr και τον Κωνσταντίνο Σωτηρέλη για τη συνέντευξη. Ελπίζουμε να σας δούμε στο Temple στις 11 Μαρτίου μαζί με τους The Silent Wedding και τους Fragile Vastness.

Να είστε όλοι καλά!

"We cannot change the world, If we cannot change ourselves"

 

Για το Rock Overdose,

Κωνσταντίνος Σωτηρέλης

 

 

 

Comments