Mat Sinner (PRIMAL FEAR) στο Rock Overdose:” Είναι πραγματική ευχαρίστηση το να γυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα, και να ροκάρουμε μαζί”.

Το Rock Overdose και ο Κωνσταντίνος Σωτηρέλης με την ευκαιρία των επερχόμενων συναυλιών των Γερμανών metallers PRIMAL FEAR στην Ελλάδα το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στο Eightball στη Θεσσαλονίκη και τη Κυριακή 13 Ιανουαρίου στο Kyttaro στην Αθήνα σε ένα co-headline show με το δικό μας παιδί Gus G και τη μπάντα του, είχαν τη χαρά να έχουν μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον μπασίστα της μπάντας Mat Sinner, ο οποίος είπε πολλά και ενδιαφέροντα.

 

 

 

 

Rock Overdose: Γειά σου Mat. Καλωσήρθες στο Rock Overdose. Καταρχήν ας ξεκινήσουμε από τα δυο shows που θα δώσετε στην Ελλάδα αυτό το Σαββατοκύριακο. Τι θα πρέπει να περιμένουμε από εσάς;

 

Mat Sinner: Είναι φανταστικό συνειδητοποιώντας πως ερχόμαστε στην Ελλάδα ύστερα από τόσο καιρό. Ειλικρινά το περιμένουμε πως και πως.

 

 

Rock Overdose: Θα είναι ένα co-headline show με τον Gus G. Ποια είναι η γνώμη σου για αυτόν;

 

Mat Sinner: Γνωριζόμαστε εδώ και πολύ καιρό, και πάντα κρατάμε αυτή τη φιλία μας. Ο Gus είναι ένας κιθαρίστας φαινόμενο. Τεράστιος σεβασμός για αυτόν, και ειλικρινά είμαι υπερήφανος που είχε συμμετοχή στον τελευταίο δίσκο των Sinner “Tequila Suicide” (ο Mat είναι τραγουδιστής και μπασίστας σε αυτή τη μπάντα), και στον τελευταίο δίσκο των Jorn εκεί που και εγώ έπαιξα μπάσο. Τώρα ροκάρουμε μαζί ξανά !

 

 

Rock Overdose: Ας μιλήσουμε για τον τελευταίο δίσκο των Primal Fear “Apocalypse”. Δωδέκατος δίσκος για εσάς. Πως νιώθεις για αυτό;

 

Mat Sinner: Δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερα. Τι φανταστικό feedback έχουμε πάρει από όλες τις γωνιές του πλανήτη !!!

 

 

Rock Overdose: Το “Apocalypse” είναι σίγουρα από τα καλύτερα albums που έχετε κυκλοφορήσει ως τώρα και πιστεύω πως οι δισκοκριτικές και το feedback των οπαδών σας (όπως είπες και εσύ πριν) το επιβεβαιώνουν. Πως μπορείτε και έχετε όλη αυτή την έμπνευση να γράφετε τόσο καλά τραγούδια ύστερα από τόσες κυκλοφορίες δίσκων;

 

Mat Sinner: Είμαστε ακόμη οπαδοί αυτού του είδους της μουσικής, metal οπαδοί που είναι ευγνώμονες που μπορούν να βάζουν το πάθος τους στις μουσικές δουλειές που κάνουν, να ροκάρουν σε ολόκληρο τον πλανήτη και να έχουν οπαδούς παντού. Έχουμε ακόμη πολλές ιδέες και η νέα συμφωνία να γυρίσουμε στη δισκογραφική εταιρία Nuclear Blast μας δίνει ένα παραπάνω κίνητρο να γράψουμε ένα ακόμη crushing album.

 

 

Rock Overdose: Ένας δίσκος κάθε ένα με δύο χρόνια. Μοιάζετε με μηχανή του metal. Πως το κατορθώνετε αυτό;

 

Mat Sinner: Όπως είπα, το heavy metal είναι τρόπος ζωής και είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να κυκλοφορούμε καινούργια μουσική, να ηχογραφούμε και να έχουμε παραγωγές σε επαγγελματικό επίπεδο, κα να περιοδεύουμε σε όλο τον κόσμο. Όλα αυτά μας δίνουν όση έμπνευση χρειαζόμαστε για να παρουσιάζουμε μερικές ποιοτικές νέες ιδέες και να τις μεταφέρουμε μέσω της μουσικής στους οπαδούς μας που θέλουν να τις ακούσουν.

 

 

Rock Overdose: Έχετε ήδη καθόλου νέα τραγούδια για κάποια επερχόμενη κυκλοφορία;

 

Mat Sinner: Συνθέτουμε όλη την ώρα, αλλά το επόμενο album χρειάζεται να είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο, και θα πρέπει να ταιριάξουμε μουσικές όπως στα albums “Rulebreaker” και “Apocalypse”. Θα χρειαστούμε τον χρόνο μας.

 

 

Rock Overdose: Όπως ήδη έχουμε πει και πριν, μετά τον τελευταίο σας δίσκο “Apocalypse” γυρίσατε στην δισκογραφική Nuclear Blast. Πως είναι να γυρίζετε στο ‘σπίτι σας’;

 

Mat Sinner: Πολύ καλά! Επιστρέψαμε ύστερα από δέκα επιτυχημένα χρόνια στην εταιρία στην οποία είχε ξεκινήσει η μπάντα μας, και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι με αυτή μας τη κίνηση.

 

 

Rock Overdose: Κατά τη γνώμη σου ποιες είναι οι διαφορές από τα προηγούμενα albums σας αυτή τη φορά;

 

Mat Sinner: Πηγαίνουμε βαθιά σε λεπτομέρειες, ξεκινώντας από τις ηχογραφήσεις των τυμπάνων, τις μελωδίες, τους διαφορετικούς ήχους κιθάρας και τις μονομαχίες των δυο κιθαρών στα solos, αλλά συνολικά μιλάμε για μικρά βήματα. Το συνολικό vibe στο συγκρότημα ήταν πολύ ξεχωριστό μετά από όλες τις τουρνέ και τα ταξίδια. Νέα έμπνευση, νέα κίνητρα.

 

 

Rock Overdose: Οι Primal Fear μεγαλώνουν σαν όνομα και γίνονται ακόμη πιο γνωστοί ύστερα από 22 χρόνια ύπαρξης. Πως καταφέρατε να το κάνετε αυτό;

 

Mat Sinner: Δουλεύουμε πολύ σκληρά και δίνουμε στους οπαδούς μας αυτό που θέλουν να ακούσουν, χωρίς μεγάλες αλλαγές στο metal στυλ μας, ακόμη και αν οι δημοσιογράφοι θέλουν να ακούσουν διαφορές και να δουν αλλαγές. Δεν θα ηχογραφήσουμε ένα jazz album για να εκπλήξουμε μια μικρή μειοψηφία. Ο κύριος στόχος μας είναι οι πιστοί οπαδοί μας σε όλο τον κόσμο και είμαστε στο σωστό δρόμο επειδή η οικογένεια Primal Fear γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

 

 

Rock Overdose: Ποια είναι τα επόμενα πλάνα σας; Εννοείται μετά το τέλος της περιοδείας σας…

 

Mat Sinner: Θα παίξουμε σε πολλά καλοκαιρινά φεστιβάλ και θα δουλέψουμε σκληρά πάνω σε νέα τραγούδια. Ίσως να περιοδεύσουμε στις Η.Π.Α και στον Καναδά ή στη Νότια Αμερική μέσα στο ’19. Είμαστε στις διαπραγματεύσεις.

 

 

Rock Overdose: Mat σε ευχαριστώ για αυτή τη συνέντευξη, ήταν μεγάλη μου τιμή. Τα τελευταία λόγια είναι δικά σου….

 

Mat Sinner: Και εγώ σε ευχαριστώ για αυτή τη συνέντευξη. Είναι πραγματική ευχαρίστηση το να γυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα, και να ροκάρουμε μαζί.

 

 

 

Για το Rock Overdose

 

Συνέντευξη: Κωνσταντίνος Σωτηρέλης

 

Μετάφραση: Παύλος Γιαννακόπουλος

 

 

 

Comments