Metal μόδες και διαμάχες

Ξεκινώντας αυτό το άρθρο η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι σίγουρα θα είναι πολλοί αυτοί που θα προσβληθούν αλλά καλό θα ήταν να επανεξετάσουν όλο θέμα πρίν αρχίσουν το γνωστό τροπάριο ¨εγώ τα ξέρω όλα και αυτό μου δίνει το δικαίωμα να γίνομαι κριτής των πάντων¨ … και συγγνώμη αν στην χαλάσω αγαπητέ ξερόλα και φωτεινέ παντογνώστη που η χρυσή εποχή του internet σε έκανε ένα σύγχρονο Dr. Faustus, αλλά το metal δεν μετριέται σε γνώσεις … και ακόμη καλύτερα?
Η μουσική δεν είναι κάποιο απόκτημα σου που απέκτησες αποστηθίζοντας δισκογραφίες και ονόματα ή κατεβάζοντας άπειρα gigabytes mp3 ώστε να τις βάζεις ταμπέλες και να κράζεις όποιον δεν ακούει αυτά που εσύ γουστάρεις.

Αρχικά , εδώ και πάρα πολύ καιρό ,ίσως και χρόνια (τα τελευταία ευτυχώς) έχω ακούσει πάρα πολλές φορές την έκφραση ¨δεν είναι στη μόδα το power, epic , thrash κλπ metal¨… τι λε ρε μεγάλε? … πότε μπήκε η λέξη ¨μόδα¨ στο λεξιλόγιο μας? Μήπως άρχισε ο Λάκης Γαβαλάς να ακούει metal και δημιουργεί και τάσεις? … η μήπως δεν πάει το thrash με τα νύχια σου φέτος το καλοκαίρι?...
Μα είμαστε σοβαροί ? αυτό για το οποίο κάποτε καμαρώναμε ότι δεν κάνουμε τώρα το υιοθετήσαμε και μάλιστα γουστάρουμε κιόλας?...
Αν είναι έτσι ρε μεγάλε φέτος να ψήσουμε κανένα κανάλι να κάνουμε μία γαμάτη παραγωγή με τίτλο “the next metal idol”… και πιστέψτε με με τόσα ¨όργια¨ που φιγουράρουν στο φουμπου θα έχει τρελή συμμετοχή.

Το λοιπόν αγαπητέ μου συγγνώμη αν στη χαλάσω αλλα οι λέξεις rock ,metal δεν συμβαδίζουν με τη λέξη μόδα ,αντιθέτως μάλιστα.
Και επειδή με έχει εκνευρίσει το συγκεκριμένο θέμα θα μείνω λίγο ακόμη σ αυτό , δηλαδή δεν επιτρέπεται να ακούσω η να παίξω stoner επείδη δεν είναι στη μόδα, έχει ξεπέσει ή το άλλο το ωραίο ¨το thrash έχει πεθάνει¨? Ε όχι ρε παλληκάρι, δεν ξέρω ακριβώς ποιος μπήκε σ αυτή τη διαδικασία να δημιουργήσει όλη αυτή την αηδία, οι δισκογραφικές? … δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει αυτό.

Και για να εξηγούμε προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν είμαι κανένας ¨κολλημένος¨, αντιθέτως, είμαι αυτός που πάντα πίστευε ότι η rock μουσική θα πρέπει να γίνει μουσική των πολλών γιατί ρε αδερφέ έχει τόση μαγεία αυτή η μουσική που είναι κρίμα να μην μπορεί να τη νιώσει όλος ο κόσμος… αλλά τώρα θα μου πείς … δεν έχουν όλοι την απαραίτητη νοημοσύνη να ξεχωρίσουν ότι άλλη μαγεία έχει το κλείνεις τα μάτια και να φτάνεις σε πολλαπλούς οργασμούς από την φωνή του Dio και άλλο το να κουνάς το κωλαράκι σου μήπως και ρίξεις το ξέκωλο.

Εν ολίγης έχω την εντύπωση ότι έχουν γίνει πάρα πολλοί οι ¨ειδικοί¨ σ αυτή τη μουσική και αυτό δεν το βρίσκω απαραίτητο και αναφέρομαι στο διαχωρισμό και τις ταμπέλες στο metal , το λέω αυτό γιατί έχει παραγίνει λίγο το κακό με τους διαχωρισμούς και το ότι κατακρίνουμε τα άλλα είδη που δεν ακούμε και θα μπώ στη διαδικασία να εξηγήσω το γιατί , αρχικά όπως προείπα η μουσική δεν είναι κτήμα κανενός, κατά δεύτερον θα πρέπει να καταλάβεις κύριε κολλημένε ότι αλλιώς αντιλαμβάνεται ο καθένας τη μουσική και αυτό συμβαίνει κυρίως από τα ερεθίσματα και τα βιώματα που έχει ο καθένας το metal είναι ένα είδος μουσικής ,αν αυτό λέγεται power metal, progressive metal, heavy metal, gothic metal κλπ δεν σημαίνει ότι αυτό έγινε για να ακούμε epic πχ και να κράζουμε όσους ακούνε progressive ότι είναι φλώροι … ξέρεις κ αυτοί metal ακούνε και το ότι έχουν πίο ανοιχτό μυαλό δεν σημαίνει ότι συμβαίνει το ίδιο και τον πισινό τους… χαλάρωσε λοιπόν λιγάκι πάρτο αλλίως το θέμα και πάψε να την έχεις δεί υπερασπιστής του metal μεγάλε… εκτός από τον φανταστικό σου κόσμο υπάρχει και ένας κόσμος γεμάτος υπέροχες μουσικές στη μουσική που ΑΚΟΥΜΕ, βγάλε το κερί απ τα αυτιά σου λοιπόν και το βούτυρο απ το μυαλό σου και σταμάτα να κράζεις τους αλλους που δεν ακούν αυτά που ακούς εσύ… και τελειώνω λεγοντάς σου κάτι που ίσως να μην έχεις σκεφτεί ακόμη…

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να ακούει αυτά που γουστάρει χωρίς να κρίνει και να τον κρίνουν…
άντε μη ξεράσω αχινούς π λέει και ένας φίλος…

Για το RockOverdose.gr,
Χρήστος Κατσιρέας

Comments