Michael Schenker’s Temple of Rock, Fury UK @ Block 33, 21/4/12

Ερώτησης προ πάντων. Όσοι έχετε βρεθεί σε συναυλία των Scorpions και των UFO νιώσατε ότι κάποιος απουσίαζε; Μην δίνετε και τόσο σημασία, είναι καθαρά παραπλανητική η ερώτηση μου βγαλμένη από τον υπερβολικό ενθουσιασμό μου μετά το πέρας της συναυλίας του Δασκάλου της ασπρόμαυρης V. Πραγματικά ήταν τόσο συγκινητική και εξαίσια που δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να κάνει έστω και το παραμικρό παράπονο. Όλα λειτούργησαν έτσι όπως έπρεπε, ο κόσμος έδωσε το παρόν κανονικά και μάλιστα κόσμος όλων των ηλικιών. Νέοι, νεότεροι, πατεράδες μετά τέκνων τους, πατεράδες χωρίς τα παιδιά τους που ήταν μπροστά μπροστά να απολαύσουν τη στιγμή. Μετά και από αυτήν την εικόνα δεν έχω κάτι να πω…

Κατά τις 21:10 ανεβαίνουν στη σκηνή οι Εγγλέζοι Fury UK, οι οποίοι έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν και δίχως πρόβλημα μιας και ο ήχος δεν έδειξε ούτε μια στιγμή να χαλάει την ατμόσφαιρα. Λοιπόν ενώ τους ευχαριστήθηκα με το αγγλικό heavy metal, γεμάτο από επικές διαθέσεις και κάπως απομακρυσμένο από το κλασσικό NWOBHM, έχω μια ένσταση. Χωρίς να θέλω να τους μειώσω ή να τους προσβάλλω, μάλλον θα ήταν καλύτερο να μην έδιναν το παρόν σε αυτή τη συναυλία. Ο λόγος είναι επειδή δεν ταίριαζαν τόσο με αυτό που ακολούθησε, ήταν αρκετά heavy για να τους γουστάρουν αρκετοί από τους παρευρισκομένους και τέλος όταν το μυαλό σου είναι στον ξανθό και είσαι και ανυπόμονος, τότε αδικείς άλλους. Παρόλα αυτά θα ήθελα να τους ξαναδώ, όμως αυτή τη φορά ως support στους Saxon που θα γίνει πιο σαματάς.

Μετά από ένα 40λεπτο περίπου αφού οι Fury UK φεύγουν από τη σκηνή, όλα ετοιμάζονται για την μεγάλη στιγμή, αυτήν που προσωπικά περίμενα από το γυμνάσιο. Στις 22:15 ανεβαίνουν πάνω στη σκηνή ένας ένας από την dream team που απάρτιζε τον Schenker. Κατευθείαν λοιπόν μπήκαμε στην αρένα με το “Into The Arena” και τα χαμόγελα έδιναν και έπαιρναν. Αμέσως μετά πετάγεται στη σκηνή και ο Doogie White. Ήταν ανεπανάληπτος, φοβερά φωνητικά που δεν χρειάστηκε να μας κάνουν να σκεφτούμε πως θα ήταν τα κομμάτια αν είχαμε μπροστά μας τον Phil Mogg ή τον Klaus Meine. Ξεσήκωνε το κοινό κάθε στιγμή και απέδειξε ότι αξίζει και με το παραπάνω, ειδικά και μετά από εκείνη την τσιρίδα στο “Cry For The Nations”.

 

 

Να ρωτήσω κάτι άλλο, οι κύριοι Francis Bucholz και Herman Rarebell πόσο χρονών είναι και μπας στα κρυφά στο σπίτι τους ο καθένας τους παίζουν ακόμα τα τραγούδια των Scorpions; Ήταν λες και δεν τους έχει αγγίξει καν ο χρόνος, αθάνατοι και οι δυο τους και παραδοσιακότατοι στα υπερκλασσικά “Another Piece Of Meat”, “Rock You Like A Hurricane” και “Blackout”. Από την άλλη ο He’s the man που λένε και οι Heavens Gate με το μαύρο το γυαλί, Wayne Findlay ήταν άριστος και αυτός, έριξε και τα σολίδια του. Τέλος ο μέγας, ο ένας και μοναδικός Michael Schenker απλά χάιδευε την κιθάρα του και εκείνη ηχούσε. Θέλετε στο μελωδικό και ονειρεμένο σημείο του “Let It Roll”, θέλετε στην απίστευτη εισαγωγή του “Doctor Doctor” ή μήπως στο «ανύπαρκτο και διαστημικό» solo του “Rock Bottom”. Έκανε απλά αυτό που άλλοι θα δυσκολεύονταν να κάνουν, πέρασε την κλωστή της μελωδίας μέσα από την τρύπα της καρφίτσας του σκληρού ήχου με τέτοιο στυλ και με την πρώτη που άλλοι θα το πετύχαιναν με την 4η ή την 5η φορά, αφού πρώτα είχαν αλλοιώσει την κλωστή. Τον έβλεπες να κλείνει τα μάτια του σώματος για να ανοίξει εκείνα της ψυχής του και τότε ήταν που έβγαινε όλη η μουσική του ευφυΐα. Όσοι ήσασταν με καταλαβαίνετε, όσοι πάλι το χάσατε, εύχομαι να ξαναέρθει για να έχετε την ευκαιρία σας. Αν και συναυλία με τέτοιους μουσικούς δίπλα του, αλλά και με τέτοιο setlist δύσκολα ξανασυναντάς.

Danke Herr Michael Schenker!

Το setlist είναι το παρακάτω:
Into The Arena / Armed And Ready / Lovedrive / Another Piece Of Meat, Cry For The Nations / Let Sleeping Dogs Lie / Coast To Coast / Assault Attack / Before The Devil Knows You’re Dead / Lights Out / On And On / Let It Roll / Shoot Shoot / Rock You Like A Hurricane / Rock Bottom
Encore
Holiday / Blackout / Doctor Doctor

 

Για το RockOverdose.gr: Γιάννης Κουτσουσίμος

Φωτογραφίες: Στέλιος Αλευρόπουλος - Γιάννης Θεοδωρίδης

   

 

 

Comments