Mouth For War – METALLICA νέο άλμπουμ: “Το Μεγάλο Δούλεμα” (Βρήκα το κινητό του Kirk Hammett…)

Mouth For War 

 Καταρχήν σαν συντάκτης της στήλης οφείλω ζητήσω ένα συγνώμη για την απουσία της στήλης την προηγούμενη Δευτέρα. Οι πολιτικές εξελίξεις έπεσαν πάνω στο θέμα για τις συναυλίες που είχαμε ετοιμάσει όποτε αυτόματα θα ήμασταν ανεπίκαιροι και έτσι πήραμε την απόφαση να μην δημοσιεύσουμε τίποτα. Σήμερα όμως έχουμε θέμα και τι θέμα!!

 

Βρήκα το κινητό του Kirk Hammett

 

  Δεν ξέρω πια σειρά παρακολουθείτε με ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό, αλλά υπάρχει μια που παρακολουθώ, και που με έχει συναρπάσει. Λέγεται "Metallica νέο άλμπουμ: Το Μεγάλο Δούλεμα”. Πρωταγωνιστές βέβαια σε αυτή την σειρά είναι οι γνωστοί σε όλους μας Metallica.

  Πριν βγάλω το φτυάρι και αρχίσω το θάψιμο ας ξεκαθαρίσω κάτι. Οι Metallica πίσω στο 1986 ήταν η μπάντα που με έκανε να κολλήσω με το heavy metal. Στην πορεία τους εγκατέλειψα γιατί απέκτησα άλλη μεγάλη αγάπη και παντοτινή (Dream Theater), αλλά την εκτίμηση μου προς αυτούς δεν την πρόδωσα. Αυτοί το έκαναν βέβαια. Πρωτίστως πρέπει να παραδεχθούμε, και εσείς Iron Maiden fans, ότι οι Metallica είναι η μεγαλύτερη μπάντα όλων. Όχι βάση υλικού, αυτό είναι και υποκειμενικό  άλλωστε, αλλά βάση προσφοράς στον χώρο. Δημιούργησαν δυο είδη, το Thrash Metal και αυτή την αηδία το Stoner ενώ με το Black Album μαζί με τους Pantera και τους Dream Theater δευτερεύοντος, επηρέασαν και έχτισαν όλον τον σύγχρονο ήχο της Αμερικής. Sorry αλλά αυτό δεν το έχει κάνει, κανένας. 

 

 

  Βέβαια αυτό το παραπάνω δεν τους δίνει το δικαίωμα να κοροϊδεύουν τους οπαδούς τους και την βιομηχανία (που τόσα τους έχει προσφέρει) με αυτό τον τόσο ξεδιάντροπο τρόπο και χωρίς καμία ηθική φραγή. Από το 2010 μετά την Big Four tour μας κοροϊδεύουν σχετικά με το νέο τους άλμπουμ. Έχουν σκεφτεί και σκαρφιστεί τόσες πολλές βλακείες να πουν και να ασχοληθούν που πραγματικά απορώ πως έκαναν πριν αυτά τα παραπάνω επιτεύγματα. 

  Έχουν περίπου 200 riff έτοιμα κατά τον James Hetfield αλλά μπορεί να γράψουν και άλλα. Ο  Lars Ulrich μάλιστα σκέφτηκε μήπως αρχίσουν να πουλάνε riff. Άντε βρε θυμήσου πως να παίζεις τους βασικούς ρυθμούς πρώτα και μετά έλα μίλα. Μετά θυμήθηκαν να κάνουν μια ταινία. Έχουμε spare 30 μύρια, ας κάνουμε μια ταινία μωρέ αντί να βγάλουμε πάλι και ξανά και δώστου live άλμπουμ. Αφού αγοράζουν τα κορόιδα. Καλά σας κάνουν. Μετά κάνουν το απόλυτο χαζό που τους ξεγύμνωσε. Περιοδεία με request από τους fans και ένα νέο τραγούδι. Πανηγυρική γελοιοποίηση της μπάντας. Τα request απέδειξαν περίτρανα ότι κάνουν καριέρα από το 1991 με πέντε άλμπουμ. Δισκάρες, ογκόλιθοι, αλλά από το 1991 και μετά τίποτα! Ένα Fuel είδα στα requests και ένα The Memory Remains. Δεν τα λέω εγώ παιδιά τα request υπάρχουν διαθέσιμα στο setlist.fm για όποιον δεν το πιστεύει. Προσθέστε σε όλο αυτό το Lords of Summer. Το χειρότερο κομμάτι τους ever και αυτό που ξεγύμνωσε τους Metallica, στο ότι δεν έχουν μια νότα σοβαρή στην φαρέτρα τους. Άκου Lords of Summer. Τι είναι αυτά βρε; Αποκορύφωμα όλων των παραπάνω βέβαια η γελοιότητα με το χαμένο iPhone του Kirk Hammett, που την εποχή των δεδομένων και του cloud δεν σκέφτηκε να κάνει ένα back up βρε αδερφέ. Ένας μέτριος κιθαρίστας που δεν τον εμπιστεύονται στην σύνθεση οι δυο άλλοι έχασε το κινητό με τα riff! Ρε ποιον κοροϊδεύεται; Αυτόν τον δύσμοιρο που το βρήκε λυπάμαι! Θα νόμιζε ότι έχει τα riff της ζωής του να βγάλει ένα άλμπουμ και καλά προσωπικό του και τώρα θα βαράει το κεφάλι του στο τοίχο.

 

 

  Πάρτε το χαμπάρι. Οι Metallica τελείωσαν. Πάπαλα, τα λέμε. Στην Αμερική που το θέαμα και η ψυχαγωγία είναι επιστήμη έχουν ήδη βρει τους αντικαταστάτες των Metallica. Οι Avenged Sevenfold έσκισαν με τα “Nightmare” και “Hail To The King”, πούλησαν cd και έκοψαν εισιτήρια πιο πολλά από τους Metallica. Οι Volbeat (Δανοί στην καταγωγή μεν, Αμερικανοποιημένοι δε) ακολουθούν, οι Five Finger Death Punch το ίδιο, η επαναδραστηριοποίηση των Disturbed μόνο τυχαία δεν είναι και ένα σωρό άλλοι από πίσω έρχονται να καλύψουν τα κενά που αφήνουν οι παλιοί (Metallica, Megadeth κτλ). 

  Το πλέον χειρότερο είναι ότι οι Metallica χάνοντας την αξιοπιστία τους με όλο αυτό το θέατρο κάνουν και μέτρια πλέον live! Ποια live θα μου πείτε. Παίζουν τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ σε διαφορά αθλητικά γεγονότα, όπως η Mariah Carey. Αυτό δε καταπίνετε. Αντί λοιπόν να κοροϊδεύουν και να κυκλοφορούν τα bootleg τους από το live.metallica.com σε ειδική έκδοση σε κουτί από χαλβά Μακεδονίας και να έχει τιμή 500 δολάρια (μπήκαμε μέσα στην ταινία παιδιά, sorry) ας κάνουν μια farewell tour εάν έχουν τσίπα, αλλιώς από μεγαλύτεροι θα γίνουν οι γελοιότεροι! 

 

Για το Rock Overdose

Panos Ytsejam Petropoulos

Comments