Ody (PROJECT RENEGADE) στο Rock Overdose:” Είμαστε ειλικρινείς και προσπαθούμε ότι κάνουμε να είναι ποιοτικό”.

Το Rock Overdose βρέθηκε με τον Οδυσσέα (Ody), τον ντράμερ της female-fronted alternative metal μπάντας Project Renegade, και είπαν κάποια πράγματα για τον πρώτο full length δίσκο της μπάντας “ Order of the Minus” αλλά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.

 

 

 

Rock Overdose:Γεια σου Οδυσσέα. Καλώς ήρθατε στο Rock Overdose! Αρχικά, συγχαρητήρια για την νέα σας δουλειά, το “Order Of the Minus”!

 

Ody: Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη και για τα καλά σας λόγια! Ελπίζουμε να σας άρεσε!

 

 

Rock Overdose: Πάμε να πιάσουμε τα πράγματα απ’ την αρχή. Πότε και πως ξεκίνησαν οι Project Renegade;

 

Ody: Η μπάντα δημιουργήθηκε από την Μαριάννα και εμένα. Γνωριζόμαστε από πολύ μικροί και παίζαμε μαζί πολλά χρόνια σε μπάντες με πιο ρομαντικές προσεγγίσεις, όπως να βρούμε φίλους και να τζαμάρουμε και να κάνουμε κανένα live. Μετά από λίγο νιώσαμε ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι δικό μας.

 

Όταν τα βάλαμε κάτω είδαμε ότι θέλουμε να κάνουμε κάτι επαγγελματικό, κάτι που να έχει ένα μήνυμα και ένα όραμα και δεν θα υπάγεται σε συμβιβασμούς, κουτάκια κατηγοριοποίησης και κανόνες. Ήταν η ώρα να ξεκινήσουμε να κυνηγάμε το όνειρό μας.

 

Η αρχή δεν ήταν εύκολη και η δραστηριότητα της μπάντας ξεκίνησε το 2017, καθώς πριν αλλάζαμε μέλη συνέχεια μέχρι να καταλήξουμε στο line up που έχουμε σήμερα. Κάτι live, κάτι περιπέτειες στον δρόμο και κάτι πολύ cool εμπειρίες μετά, οι Project Renegade είναι η μπάντα που βλέπει κάποιος σήμερα.

 

 

Rock Overdose: Ποιες είναι οι βασικές επιρροές της μπάντας;

 

Ody: Άνθρωποι, εμπειρίες, έργα τέχνης και οτιδήποτε στοχεύει σε αυτό τον κόσμο να κάνει μια διαφορά και να εμπνεύσει τον κόσμο να κάνει το ίδιο ώστε να κάνει τον κόσμο καλύτερο για όλους μας.

 

 

Rock Overdose: Αν και βρίσκεστε στο προσκήνιο σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, έχετε καταφέρει να προκαλέσετε αίσθηση, τόσο μουσικά όσο και με το γεγονός ότι είστε άκρως ενεργητικοί όσον αφορά τις ζωντανές σας εμφανίσεις. Ποιο είναι το μυστικό σας;

 

Ody: Είμαστε ειλικρινείς και προσπαθούμε ότι κάνουμε να είναι ποιοτικό και να εκφράζει εμάς και όσους μας ακολουθούν. Πάντα βλέπουμε την μπάντα και σαν fans όχι μόνο σαν μουσικοί γιατί μας ενδιαφέρει να δίνουμε σε όσους ενδιαφέρονται κάτι ειλικρινές που έχει βγει μέσα από δουλειά και αγάπη.

 

Όσον αφορά στα live…μας αρέσει να παίζουμε μουσική και πωρωνόμαστε όταν παίζουμε μουσική ή ακόμα και όταν πάμε να δούμε άλλες μπάντες σε lives. Είμαστε έντονοι άνθρωποί και καταλαβαίνουμε ότι κάποια παιδιά πλήρωσαν λεφτά τα οποία έβγαλαν με πολύ κόπο για να έρθουν να μας δουν. Αυτό και μόνο αρκεί για να μας κινητοποιήσει να δώσουμε τα πάντα όταν είμαστε πάνω στην σκηνή για αυτούς.

 

Δεν θα υπάρξει μέρα που θα βγούμε για να παίξουμε και δεν θα τα δώσουμε όλα. Αυτοί είμαστε και αυτό κάνουμε. Είτε προβάρουμε είτε παίζουμε σε κοινό εμείς τον σπάμε τον σβέρκο!

 

 

Rock Overdose: Έχετε επίσης καταφέρει να εμφανιστείτε σε αρκετά φεστιβάλ του εξωτερικού, δίπλα μάλιστα σε πολύ σημαντικά ονόματα του χώρου. Πόσο βοήθησαν αυτές οι εμπειρίες σε τομείς όπως η σύνθεση και γενικότερα στο πιο επαγγελματικό στήσιμο της μπάντας;

 

Ody: Σίγουρα μας επιβεβαίωσαν ότι ο επαγγελματισμός που είχαμε από την αρχή της μπάντας ήταν η σωστή οδός. Πολλές μπάντες πουλάνε το τουπέ «Εγώ είμαι και άλλος κανένας» εμείς δεν πουλάμε τίποτα.

 

Το βλέπουμε σοβαρά και η μπάντα μας είναι πιο σημαντική και από τις δουλειές μας όποτε όταν έχεις να κάνεις με μεγάλους promoters που θέλουν να μην αργείς ούτε δευτερόλεπτο και να είσαι επαγγελματίας, κερδίζεις στο πώς πρέπει να συμπεριφέρεσαι μέσα στην βιομηχανία. Αυτά είναι σίγουρα πράγματα που επιβεβαιώσαμε από τις εμφανίσεις μας στο εξωτερικό. Οπότε στο επαγγελματικό κομμάτι νομίζω ήμασταν ούτως ή άλλως στο ίδιο μήκος κύματος.

 

Τώρα συνθετικά δεν νομίζω ποτέ ότι πήραμε κάτι από τα φεστιβάλ. Η σύνθεση είναι ένα τελείως ξεχωριστό και προσωπικό κομμάτι για εμάς.

 

 

Rock Overdose: Οι Project Renegade, μας συστήθηκαν με το EP Cerebra” το 2017 και τώρα, δυο χρόνια αργότερα ήρθε το ντεμπούτο σας LP Order Of the Minus”. Τι μεσολάβησε και τι άλλαξε μέσα σε αυτά τα δυο χρόνια;

 

Ody: Προφανώς δεν είμαστε η ίδια μπάντα γιατί αλλάξαμε ξανά line up. Και νομίζω σκληραγωγηθήκαμε και γίναμε και γενναίοι σαν καλλιτέχνες και σαν άνθρωποι. Όταν ξεκινάς με 5 άτομα να φτιάξεις έναν δίσκο και καταλήγεις με 3 τα οικονομικά προβλήματα που έχεις, οι προσωπικοί άθλοι που καλείσαι να αντιμετωπίσεις και ο αντίκτυπος που έχουν πάνω σου σε αλλάζουν σίγουρα σαν άνθρωπο.

 

Καλλιτεχνικά μιλώντας τώρα, μετά από όλα αυτά χτυπήσαμε ένα πεδίο καθαρότητας του νου όπου ξέραμε τί θέλουμε να κάνουμε και πώς να εξελιχθούμε και πιο ήταν το μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε και έτσι ξεκινήσαμε να γράφουμε τον καινούργιο μας δίσκο.

 

Σήμερα είμαστε μια μπάντα πιο ξεκούραστη με πιο καθαρά μυαλά και με μεγαλύτερη όρεξη από ότι ποτέ γιατί μέσα σε αυτά τα χρόνια περάσαμε τρικυμίες και τρικυμίες και όταν αναρωτηθήκαμε γιατί τα υπομένουμε όλα αυτά η απάντηση ήταν γιατί λατρεύουμε αυτό που κάνουμε. Και σήμερα που το γνωρίζουμε πλέον αυτό είμαστε έτοιμοι να βγούμε έξω και να κατακτήσουμε κάθε εμπόδιο!

 

 

Rock Overdose: Ποια ήταν η προσέγγιση μουσικά και στιχουργικά;

 

Ody: Να υπάρξει μια φυσική εξέλιξη. Ποιο είναι το σωστό και επόμενο βήμα να γίνει… Για εμάς ήταν να πάρουμε το “Cerebra” και να το τιγκάρουμε στα στεροειδή. Να κάνουμε κάτι πιο ‘χοροπηδάτο’ και επιθετικό κρατώντας τις ηλεκτρονικές μας επιρροές αλλά πηγαίνοντάς τες στο επόμενο επίπεδο.

 

Στιχουργικά μιλάμε για την έννοια της απώλειας και πώς η τελευταία μπορεί να είναι ίσως το μόνο κοινό που έχουμε σήμερα στην μοντέρνα εποχή και πώς αυτό ίσως είναι ότι χρειαζόμαστε για να καταλάβουμε ότι δεν διαφέρουμε και τόσο με στόχο να αφήσουμε τις άμυνες μας, να ενωθούμε σαν άνθρωποι και να αρχίσουμε να κερδίζουμε πίσω τις ζωές μας. Προοδευτικά μιλάμε και για πιο σκοτεινές και δύσκολες μορφές απώλειας από την απώλεια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέχρι και την απώλεια ταυτότητας και την αυτοκτονία.

 

 

Rock Overdose: Μπορείτε να μας πείτε μερικά λόγια για τους συντελεστές του “Order of the Minus”; Που έγιναν οι ηχογραφήσεις;

 

Ody: Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Matrix Recording Studio Athens από τον Δημήτρης Μισυρλή, η μίξη του δίσκου έγινε από τον Forrester Savell (Karnivool, Twelve Foot Ninja, Dead letter Circus, Sikth, Animals as Leaders) και το artwork επιμελήθηκε ο Gustavo Sazes (Machine Head, Arch Enemy, Amaranthe).

 

 

Rock Overdose: Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια για την προώθηση της νέας σας δουλειάς;

 

Ody: Nα παίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούμε και να γυρίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα βίντεο μπορούμε. Οι δίσκοι μας είναι ότι πιο σημαντικό έχουμε δημιουργήσει στις ζωές μας και θέλουμε να τους συμπεριφερθούμε και να τους υποστηρίξουμε ανάλογα. Έχουμε κλείσει κάποια lives σε Κύπρο και Ελλάδα εκ των οποίων κάποια έχουν ανακοινωθεί και κάποια θα ανακοινωθούν σύντομα και κοιτάμε όπως πάντα και για εμφανίσεις έξω.

 

 

Rock Overdose: Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας! Τα τελευταία λόγια ανήκουν σε σας!

 

Ody: Ευχαριστούμε για την συνέντευξη! Το “Order of the Minus” κυκλοφορεί σε κάθε ψηφιακή πλατφόρμα και σε φυσική μορφή μέσω Bandcamp. Μην ξεχνάτε ότι έχετε πάντα ένα σπίτι στην μουσική μας και όλοι είναι καλοδεχούμενοι στους Project Renegade!

 

 

Comments