PANTERA: 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για το Cowboys From Hell.

Αγαπημένος δίσκος πολλών οπαδών ανά τον κόσμο, το Cowboys from Hell κουβαλάει αναμφίβολα την δική του ιστορία. Οι πιστοί ακόλουθοι των Pantera σίγουρα θα ξέρουν πολλούς από τους αστικούς μύθους που το ακολουθούν, ωστόσο εμείς συγκεντρώσαμε αυτούς που θεωρούμε άξιους αναφοράς και είμαστε πανέτοιμοι να παραθέσουμε. Καθίστε αναπαυτικά, γιατί έρχονται τα 10 πράγματα που αγνοούσατε για έναν από τους καλύτερους δίσκους όλων των εποχών.

 

1| Terry Date. Ο διάσημος για τις δουλειές του με Ozzy Osbourne και Megadeth προτάθηκε από το συγκρότημα για τη παραγωγή του δίσκου. Ο ίδιος αρχικά αποδέχθηκε τη προσφορά, στη συνέχεια ωστόσο όταν δέχθηκε 50,000 $ από τους Lynch Mob, χάλασε την αρχική συμφωνία με τους Pantera, μιας και όπως ο ίδιος δήλωσε είχε άμεση ανάγκη τα χρήματα.

2| Μια απρόσμενη αλλαγή. Το συγκρότημα αποφάσισε να αλλάξει πλήρως την εικόνα του μετά από τις Hair Metal ημέρες του, καθώς όπως ανέφερε ο Vinnie Paul κατά τις παραμονές της κυκλοφορίας του δίσκου «όλα αυτά τα ρούχα καταλάβαμε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να παίξουν μουσική για εμάς. Έτσι συνειδητοποιήσαμε πως θα πρέπει να παίξουμε γρηγορότερα, με περισσότερα μπάσα και γκάζια». Κάπως έτσι γεννήθηκε το Cowboys From Hell και τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία.

3| Το εξώφυλλο. Πολλοί οπαδοί όχι μόνο των Pantera, μα και γενικότερα της metal σκηνής θα μπορούσαν να αναγνωρίσουν από μακριά το εξώφυλλο του Cowboys from Hell. Ωστόσο λίγοι είναι αυτοί που θα γνώριζαν πως αυτό είναι όχι μια στημένη φωτογραφία της μπάντας, αλλά μια παρμένη φωτογραφία από το “Cosmopolitan Saloon” στο Κολοράντο εν έτει 1910. Ο Anselmo δήλωσε πως για να ταιριάξει καλά στη φωτογραφία η ψηφιακή πόζα του κάθε μέλους έπρεπε να ακολουθηθεί διαφορετική διαδικασία. Στη δική του περίπτωση έπρεπε να πηδήξει 10 φορές ένα εμπόδιο, με όσο το δυνατόν πιστότερο στήσιμο και φινέτσα μιας και δεν πήδηξε πάνω από πραγματική μπάρα. Ο φωτογράφος ήταν τελειομανής και πράγματι το αποτέλεσμα τον δικαίωσε.

4| Cemetery Gates.  Η ακουστική εισαγωγή του είναι παιγμένη από τον Rex Brown, ενώ ο ίδιος έπαιξε και την ρυθμική στις ηχογραφήσεις κιθάρα.

5| Domination. Πριν ξεκινήσει το τραγούδι ακούγεται στο βάθος ο Vinnie Paul φωνάζοντας “First take like a motherfucker”, καθώς οι ίδιοι χρησιμοποίησαν τη πρώτη ηχογράφηση του τραγουδιού που ακούμε στο δίσκο. Η αλήθεια είναι πως για χρόνια πολλοί νόμιζαν πως ο Vinnie φώναζε “art stinks like a motherfucker”.

6| Joe's Garage. Πρόκειται για ένα αγαπημένο μέρος των Pantera στο Τέξας, καθώς εκεί πρόβαραν αρκετά συχνά και έγραψαν μεταξύ άλλων τα Art of Shredding, Domination, Heresy.

7| Psycho Holiday. Αγαπημένο τραγούδι της μπάντας, βγαλμένο από την πραγματικότητα. Ο Rex Brown χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη φράση για να περιγράψει τον Anselmo, o οποίος για αρκετό καιρό εξαιτίας των πιεστικών καταστάσεων και υποχρεώσεων του συγκροτήματος ήταν έξω φρενών και χρειαζόταν επειγόντως διακοπές, τις οποίες επρόκειτο να κάνει.

8| The Will to Survive. Ένα κομμάτι που γράφτηκε την εποχή εκείνη, μα δεν κυκλοφόρησε. Το συμπεριέλαβε όμως η μπάντα στην 20η επέτειο του Cowboys from Hell.

9| Μάνα των μετέπειτα δίσκων. Όχι μονάχα ιδεολογικά, αλλά και πρακτικά μιας και την εποχή της δημιουργίας του Cowboys from Hell, πολλά riff εκ των οποίων του This Love, αλλά και άλλων κομματιών του Vulgar δημιουργήθηκαν με τη προοπτική να κυκλοφορήσουν στο Cowboys from Hell.

10| Cemetery Gates. Το τραγούδι εμπνεύστηκε ο Phil Anselmo από τις αυτοκτονίες δύο φίλων του, το οποίο έμελλε να γίνει η χαρακτηριστικότερη μπαλάντα των Pantera για τις εξαιρετικές φωνητικές ικανότητες του Phil, τις οποίες αξιοποιεί στο έπακρο, καθώς και για τα αξιομνημόνευτα σόλο του Dimebag.

 

 

Comments