PHIL CAMPBELL στο RockOverdose: “Στο Chania Rock Festival θα παίξουμε ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι που κάνει πανικό στις εμφανίσεις μας μέχρι στιγμης!”

Το RockOverdose είχε την τιμή να μιλήσει με τον Phil Campbell, τον θρυλικό κιθαρίστα των Motörhead, με αφορμή την εμφάνιση του στο Chania Rock Festival 2017 με την μπάντα του "Phil Campbell and the Bastard Sons"!

Ο Phil Campbell,  μοιράζεται μαζί μας μερικές αναμνήσεις του από την θητεία του στους Motörhead στο πλευρό του Lemmy ενώ δε διστάζει να εκφράσει την γνώμη του για την μουσική βιομηχανία, να αποκαλύψει τα μελλοντικά του σχέδια και τέλος να στείλει το δικό του μήνυμα στους οπαδούς και στον κόσμο που θα έρθει στο Chania Rock Festival φέτος!

Κυρίες και κύριοι, απολαύστε τον Phil Campbell και μην χάσετε την ευκαιρία να τον δείτε μαζί με τους "Phil Campbell and the Bastard Sons" στο Chania Rock Festival σε λίγες μέρες! 

Enjoy!


RockOverdose: Αν δεν κάνω λάθος, η τελευταία σας εμφάνιση στην Ελλάδα με τους Motörhead πρέπει να ήταν τη δεκαετία του'90 και πιο πρόσφατα το 2005. Σίγουρα ως θα έχεις να μοιραστείς αρκετές ενδιαφέρουσες ιστορίες, άν θέλεις... Να ξέρεις πως το ελληνικό κοινό θεωρεί τις συναυλίες αυτές από τις καλύτερες στη χώρα μας! 
Phil Campbell: Ναι... θυμάμαι ήμασταν μαζί με τον Bruce Dickinson σε ένα βουνό, ήταν πράγματι τέλεια! Επίσης, θυμάμαι και ένα ακόμη show με τους Anthrax όπου η σκηνή σχεδόν κατέρευσε πάνω από τη θάλασσα. Είχαμε επίσης έρθει στην Ελλάδα, όταν η χώρα κέρδισε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και ήταν πράγματι μια τρέλλα!!! Πάντα περνάμε καλά στην Ελλάδα! 

 

RockOverdose: Μετά από τόσα χρόνια στους Motörhead, τί είναι αυτο που σου λείπει περισσότερο τώρα που ο Lemmy "έφυγε"; 
Phil Campbell: Μου λείπει απλά η συντροφιά μας, μαζί με τον Mikkey και τον Lemmy, και όλη την ομάδα μας στους Motörhead. Όλοι περιμέναμε πως κάποια στιγμή αυτό θα συμβεί κατά κάποιο τρόπο και απλά το ζήσαμε όσο πιο γαμάτα μπορούσαμε!

RockOverdose: Προσωπικά τι πιστεύεις σου άφησε η κληρονομιά των "Motörhead"αλλά και γενικότερα στη μουσική βιομηχανία; 

Phil Campbell: Είμαστε ευγνώμονες που μείναμε στη συνείδηση του κόσμου ως  μια καλή rock n' roll band!

 

RockOverdose: Την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον, ολοένα και περισσότεροι "ήρωες" της μουσικής είτε αποσύρονται είτε πεθαίνουν. Πιστεύεις πως οι επόμενες γενιές θα έχουν τους δικούς τους "ήρωες" αντίστοιχου επιπέδου;

Phil Campbell: Ευτυχώς, το rock n' roll παραμένει ένα είδος που έχει αντέξει στο πέρασμα του χρόνου, και αυτό σημαίνει πως θα υπάρξουν αισίως νέα μουσικά είδωλα για τις μέλλουσες γενιές με ενδιαφέρον...

 

RockOverdose: Γνωρίζουμε πως η μπάντα σου “The Bastard Sons” αποτελείται από τους τρείς γιους σου Todd, Dane και Tyla, μαζί με τον τραγουδιστή Neil Starr. Πως είναι να βγαίνεις σε περιοδεία και να παίζεις με τους γιους σου; Είναι δύσκολο να κρατήσεις επαγγελματική στάση και να μην φέρεσαι ως πατέρας τους, όταν είσαι σε περιοδεία ή στο studio;

Phil Campbell:Συμπεριφερόμαστε όπως ακριβώς θα κάναμε και στο σπίτι μας, δηλαδή θα δούμε στην τηλεόραση κωμωδίες στο καθιστικό του bus tour, θα πάμε να φάμε έξω τις μέρες που έχουμε ρεπό. Αφήνω και καμμιά βρωμερή "κλανιά" ... μπροστά τους, ενίοτε! 😛

 

RockOverdose: Όντας μουσικός την τελευταία 35 ετία τουλάχιστον, τί συμβουλή θα έδινες σε κάποιον νέο μουσικό που επιθυμεί να ακολουθήσει το όνειρό οτυ; Σαν πατέρας, κατεύθυνες τα παιδιά σου να ακολουθησουν τη μουσική βιομηχανία ή ήταν δική τους επιλογή; 
Phil Campbell: Σαν συμβουλή θα έλεγα να μην παρατήσει ποτέ τα όνειρά του καθώς ποτέ δεν ξέρεις τί μπορεί να συμβεί, τι ευκαιρία μπορεί να βρίσκεται σε κάποια γωνιά. Όσο αφορά τα παιδιά μλυ, ποτέ δεν τα ώθησα να κάνουν τίποτα με το ζόρι, απλά μεγαλώνοντας ήθελαν από μόνοι τους να γίνουν κι εκείνα μουσικοί!

 

RockOverdose: Έχεις κάποια μπάντα/μουσικό αυτής της γενιάς που θαυμάζεις ή πιστεύεις είναι το next big thing;

 
Phil Campbell: Μου άρεσαν πάντα οι Rammstein, είναι από τις αγαπημένες μου μπάντες! Οι ζωντανές τους εμφανίσεις είναι σε άλλο επίπεδο και επίσης έχουν τόσα πολλά riffs!

RockOverdose: Τί να περιμένουμε από την εμφάνισή σας στο  Chania Rock Festival; Θα μας αποκαλύψεις ίσως κάποιο μικρό μέρος από το setlist;

Phil Campbell: Λοιπόν, θα παίξουμε ένα μείγμα από τραγούδια των Motörhead, αυθεντικά τραγούδια αλλά και μερικές διασκευές, έτσι ώστε να μη μείνει κανείς παραπονεμένος, ακόμη κι αν δεν είναι σκληροπυρηνικός οπαδός των Motörhead! Σε αυτή την περιοδεία παίζουμε ζωντανά ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι μας, που κάνει πανικό στις εμφανίσεις μας μέχρι στιγμης!

 

RockOverdose: Ποιά τα μελλοντικά σχέδια για τους "Phil Campbell and the Bastards Sons";

Phil Campbell: Αυτή τη στιγμή γράφουμε για το πρώτο μας  full length album το οποίο ελπίζουμε να είναι έτοιμο στις αρχές της επόμενης χρονιάς!

 

RockOverdose: Όσο αφορά τα προσωπικά σου πλάνα; Το προσωπικό σου album και το βιβλίο σου; Μπορείς να μας δώσεις μερικές πληροφορίες για το τί να περιμένουμε; 

Phil Campbell: Όσο αφορά το solo album μου, πάει πολύ καλά προς το παρόν είναι σχεδόν έτοιμο. Έχω ηχογραφήσει πάνω από το μισό και θα υπάρξουν μερικοί ακόμη special guests που θα πάρουν μέρος. Σχετικά με το βιβλίο που ετοιμάζω, κι αυτό είναι σε καλό δρόμο αλλά προς το παρρόν έχω δώσει την προσοχή μου περισσότερο στην μπάντα καθώς είμαστε πολύ απασχολημένοι με την περιοδεια.

RockOverdose: Για το τέλος θα θέλαμε να στείλεις ένα μήνυμα σε όσους επισκεφθούν το Chania Rock Festival σε λίγες μέρες! 

Phil Campbell: Ανυπομονούμε να τα σπάσουμε από σκηνής στο Chania Rock Festival το Σάββατο 1 Ιουλίου! Περιμένουμε να σας δούμε όλους εκεί μπροστά !

 

Για το RockOverdose, 

Βιβή Ζαπαντιώτου

Comments