ΑΦΙΛΟΞΕΝΟ ΣΩΜΑ – “Αφιλόξενο Σώμα”

Συντάκτης: Δάφνη Γεωργαδάκη

 

Οι Αφιλόξενο Σώμα είναι μια rock μπάντα με ελληνόφωνο στίχο, που ξεκίνησε στην Κρήτη το 2009. Τον περασμένο μήνα κυκλοφόρησε ο ομώνυμος πρώτος τους δίσκος, που περιέχει εννιά κομμάτια και διαρκεί σχεδόν 40 λεπτά. Αν θέλεις να τον ακούσεις, δε χρειάζεται να περιμένεις καθόλου, αρκεί μια επίσκεψη στο κανάλι τους στο YouTube. Και μην ξεχάσεις να τους κάνεις subscribe, έτσι;

 

Θέλεις περισσότερα λόγια για να πειστείς; Για να δούμε. Το “Αφιλόξενο Σώμα” έχει να σου προσφέρει μουσική με ενέργεια και πάθος. Θα σου θυμίσει κάτι από παλιό καλό ελληνικό ροκ, όπως Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά, Ενδελέχεια, Tsopana Rave. Και δεν το λέω μόνο για το ύφος της μπάντας ή τη στιχουργική κατεύθυνση, είναι ο ήχος τους που θα σε γεμίσει με νοσταλγία για μπάντες σαν τις προαναφερθείσες.

 

Οι στίχοι τους έχουν κυρίως κοινωνικό χαρακτήρα και η μουσική τους ίσως δεν έχει ιδιαίτερα πολύπλοκα σχήματα και έντονες εναλλαγές, αλλά έχει χαρακτήρα και “παίρνει το χρόνο της”. Μην περιμένεις δηλαδή ταχύτητες που θυμίζουν punk, αφού κιθάρες και drums ακολουθούν ένα ομοιόμορφο mid tempo σε όλη τη διάρκεια του δίσκου. Η αλήθεια είναι πως σε κάποια σημεία μου έλειψε λίγο περισσότερη ποικιλομορφία στον ήχο που έφτανε στα αυτιά μου, αν και δεν υπάρχει κάτι “λάθος” στο τελικό αποτέλεσμα ή κάτι που να χτυπάει άσχημα.

 

Αν ακούσεις μεμονωμένα τραγούδια, αντί όλα στη σειρά, σίγουρα δε θα βαρεθείς. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει το “Κάψε τη Σημαία”, που ήταν το προσωπικό μου αγαπημένο από τον δίσκο. Η εισαγωγή, που διαρκεί περισσότερο από ένα λεπτό λειτουργεί “σπάζοντας” το album στη μέση και προσφέροντας ένα διάλειμμα, πριν πέσουν δυναμικά οι στίχοι. Σίγουρα αποτελεί highlight, που αξίζει την προσοχή του ακροατή.

 

Όπως επίσης θεωρώ highlight το τελευταίο κομμάτι, με τίτλο “Ντόμινο”. Είναι ίσως το πιο βαρύ κομμάτι του δίσκου, ενώ σε κάποια σημεία αγγίζει τα όρια του stoner. Κάνει ένα ωραίο σβήσιμο και φυσικά ταιριάζει σαν ύφος με όλα τα προηγούμενα κομμάτια του δίσκου.

 

Σε γενικές γραμμές, το “Αφιλόξενο Σώμα” είναι ένας ωραίος δίσκος με συνέπεια και χαρακτήρα. Ίσως δεν έχει πολλές εκπλήξεις να σου χαρίσει, αλλά αν σου αρέσει το ελληνόφωνο ροκ, τότε σίγουρα αξίζει μια ευκαιρία.

 

 

Βαθμολογία: 72/100

 

 

 

Για το Rock Overdose,

Δάφνη Γεωργαδάκη 

Comments