ΕΝΟΧΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ – “Όνειρα”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Μαρτίου 2017

 

Συνήθως όταν μου μιλούν για ένα συγκρότημα με Ελληνικό στίχο, το οποίο ανήκει στο χώρο του σκληρού ήχου, δυστυχώς λόγω εμπειρίας το μυαλό μου δε πάει και στο καλύτερο.

Ευτυχώς στη περίπτωση των Θεσσαλονικιών "Ένοχες Σκέψεις", θα πρέπει να παραδεχτώ πως εξεπλάγην ευχάριστα και θετικά, τουλάχιστον κατά το ήμισυ του αποτελέσματος.

 

Και για να εξηγηθώ.

 

Κι ενώ περιμένω ν' ακούσω τη κλασική περίπτωση Ελληνικής μπάντας που παίζει "άγριο" αντιδραστικό εφηβικοειδές ροκ (κι όχι rock.. το' χω ξαν' αναλύσει το θέμα σε παλαιότερα reviews), με το κλασικό υποβόσκον pop μπας και πιάσουμε και καμιά γκόμενα, το τριμελές σχήμα μου σερβίρει ένα δυνατό heavy/rock, και power metal μη πω ορισμένες στιγμές, που σε κολλάει στο τοίχο και σε κάνει ν' αναρωτιέσαι πως θα ήταν το όλο αποτέλεσμα αν ο στίχος ήταν Αγγλικός!!

 

Η ντεμπούτο δουλειά λοιπόν των "Ένοχων Σκέψεων" έχει τίτλο "Όνειρα" και αποτελείται από έντεκα κομμάτια, που θυμίζουν παλαιότερες "σχολές" όχι πολλών συγκροτημάτων εννοείται, που είχαν Ελληνικό στίχο αλλά είχαν ατσαλένια στόφα!

 

Τώρα όσον αφορά το "κατά το ήμισυ του αποτελέσματος" που αναφέρω παραπάνω.. ας εξηγηθώ, πάλι.

 

Δε μου άρεσε, όχι η φωνή του τραγουδιστή της μπάντας Γιάννη Τερζόπουλου, αλλά ο τρόπος που τη χρησιμοποιεί!

 

Και δυστυχώς για μένα δεν είναι άλλος, πέρα από εκείνο που ανέφερα παραπάνω.. Ελληνικό ροκ...!!!!

 

Sorry παίδες αλλά αυτό δε μου άρεσε ποτέ και ενώ ως μπάντα έχουν τις δυνάμεις για ν' απογειωθούν, τους σταματά όχι ο Ελληνικός στίχος σαφώς, αλλά στο πως αυτός μας δίνεται!

 

Και αυτό γίνεται περισσότερο κατανοητό σε κομμάτια όπως τα "Φταίω Εγώ", "Περασμένες Μορφές", "Θλιμμένη Νύχτα", δίχως να σημαίνει ότι είναι κακοπαιγμένα ή άσχημα κομμάτια!

 

Όμως το άκουσμα των "Σε Χάνω", "Φυλαχτό" και "Είσαι Μακριά" με βρίσκει με άνεση περισσότερο φιλικά προσκείμενο και είναι τα κομμάτια που με εξέφρασαν περισσότερο απ' όλα!

 

Σε γενικές γραμμές όμως το "Όνειρα" αφήνει τους "Ένοχες Σκέψεις" να κάνουν όνειρα, αφού παρ' ότι ως μπάντα υπάρχουν από το 2004 κι αυτή είναι μόλις η πρώτη τους δουλειά, ως μουσικοί έχουν δώσει αρκετά Live κι έχοντας πολλές εμπειρίες, μετατρέπει το σχήμα σε μια δεμένη και καλοκουρδισμένη μηχανή, κάτι που φαίνεται εύκολα.

 

Κοντολογίς το ντεμπούτο είναι μα απολύτως θετική εμπειρία για εμάς ως ακροατές και κίνηση όσον αφορά το συγκρότημα, απλά δε θ' αντέξω να δω άλλη μια μπάντα να παλαντζάρει μεταξύ του  pop/rock και του heavy ήχου και για μια ακόμη φορά να χάνει το δεύτερο για χάρη μιας πρόσκαιρης φήμης!

 

Ωραίες μελωδίες, δυνατή μπάντα, που με κάνει να έχω "Όνειρα" κι όχι εφιάλτες.. μακάρι.

 

Για να δούμε!


Βαθμολογία: 80/100

 

Για το Rock Overdose,

Μιχάλης "The Lone Werewolf" Κανακουσάκης

 

 

 

 

 

 


Comments