ADRASTEA – ”The Ruins Of Reminiscence”

adrastea-the-ruins-of-reminiscence-cover

Ακόμη μια περιπλάνηση στο διαδίκτυο καταλήγει αρκετό καιρό αργότερα σε αυτό που διαβάζετε αυτή τη στιγμή. Είναι στιγμές που μια εντελώς τυχαία ανακάλυψη μπορεί να σου ανεβάσει το κέφι αμέσως και αυτή τη φορά η πηγή έχει τις ρίζες της στην μακρινή Ιαπωνία και συγκεκριμένα στους Adrastea. Πρόκειται για το ντεμπούτο τους, ‘’The Ruins Of Reminiscence’’ και ακούγοντας αρχικά ένα μικρό δείγμα του δίσκου, ένιωσα την ανάγκη να γνωρίσω ακόμα περισσότερα, τόσο για την συγκεκριμένη κυκλοφορία όσο και για την μπάντα.

 

Έχοντας ιδρυθεί μόλις το 2012 και με ένα EP να βρίσκεται ήδη στις τσέπες τους, έφτασε η ώρα για τους ίδιους να πατήσουν το πόδι τους στον μεταλλικό χάρτη με την παρθενική τους κυκλοφορία. Ιαπωνικό Power Metal που ενσωματώνει πολλά στοιχεία από το Ευρωπαϊκό έχετε ξανακούσει; Ακονίστε τα αφτιά σας για κάτι τόσο γνώριμο και ταυτόχρονα τόσο άγνωστο, το οποίο μέλλει να εξερευνήσουμε μόνοι μας.

 

Η πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό αντικρίζοντας το εξώφυλλο, ήταν το ‘’A Twist In The Myth’’ των Blind Guardian. Βέβαια, αυτό των Adrastea δεν φτάνει σε καμία περίπτωση αυτό των παραπάνω από σχεδιαστικής άποψης και λεπτομέρειας, ενώ επιπροσθέτως μου δίνει την εντύπωση ότι δεν είναι ολοκληρωμένο. Ίσως να φταίει το γεγονός πως μόλις το είδα ανέτρεξα σ’ αυτό των Blind Guardian. Η αλήθεια είναι, όμως, πως την προσοχή μου κέρδισε το μουσικό περιεχόμενο του ‘’The Ruins Of Reminiscence’’ και όχι το εξώφυλλό του.

 

Οι Adrastea είναι μια female-fronted μπάντα, η οποία κινείται στα μονοπάτια του Power και με οδηγό την φαντασία και χτίζει το δικό της επικό ταξίδι. Η Yuka αναμφισβήτητα φέρει έναν ξεχωριστό συνδυασμό φωνής και δυναμικότητας που θα ζήλευαν πολλά πρόσωπα που κρατάνε το μικρόφωνο στο είδος και όχι μόνο. Είναι πραγματικά πολλές οι στιγμές στον δίσκο που με τα φωνητικά της κατάφερε να με εκπλήξει.

 

Ολόκληρο το ‘’The Ruins Of Reminiscence’’ αποτελείται από εμπνευσμένες συνθέσεις, με τα κιθαριστικά solo να δηλώνουν ξεκάθαρα την παρουσία τους, ενώ τα πλήκτρα και τα ορχηστρικά μέρα εκτοξεύουν όλη την ατμόσφαιρα που κυριαρχεί στον δίσκο. Τα τύμπανα έρχονται να βάλουν το κερασάκι στην τούρτα με τις ταχύτητες τους και μαζί με όλα τα παραπάνω είναι σίγουρο πως ο νέος δίσκος ξεχειλίζει από έμπνευση, ζωντάνια και μια νεανική δημιουργική επιθυμία που δύσκολα κρύβεται.

 

Οι στίχοι των κομματιών φέρουν ανά στιγμές την εναλλαγή από Αγγλικά σε Ιαπωνικά και αντίστροφα, προσδίδοντας μια διαφορετικότητα που ίσως να κάνει τον ακροατή να χάσει για λίγο την μπάλα, ωστόσο ακολουθώντας τις φωνητικές γραμμές μόνο χαρούμενος μπορεί να βγει μέσα σ’ αυτή την σύγχυση. Θα ήταν άδικο να μην γίνει αναφορά και στον ήχο, ο οποίος βοηθά ακόμα περισσότερο την έκβαση της ακρόασης και απογειώνει το τελικό αποτέλεσμα.

 

Το ντεμπούτο των Adrastea στέφεται με επιτυχία και προσωπικά για εμένα αποτελεί μια αναπάντεχη έκπληξη μέσα στο έτος που διανύουμε. Οι λάτρεις του Power, με προσμίξεις μελωδικών και epic στιγμών, είμαι σίγουρος πως θα βρούνε στο ‘’The Ruins Of Reminiscence’’ την σπίθα που σήμερα είναι δύσκολο να διακρίνουμε σε άλλα συγκροτήματα του είδους. Εύχομαι οι ίδιοι να κρατήσουν το μουσικό επίπεδο που ήδη διαθέτουν και η έμπνευση τους να μην γνωρίσει σύνορα στον Epic Power κόσμο.


Βαθμολογία: 79/100

 

Για το Rock Overdose,

Περικλής Σιβρής

 

 

 

 

 

 


 

Comments