BATTLE SYMPHONY – “War On Earth”

Συντάκτης: Ζήσης Πετκανάς

 

Οι Battle Symphony ανακοινώνουν με μεγάλη περηφάνια την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ τους “War On Earth”, από τη γαλλική εταιρεία Soman Records!

 

Το πρώτο άλμπουμ της Συμφωνικής Επικής Metal μπάντας από την Ελλάδα, σε παραγωγή του Έκτορα Τσολάκη, θα κυκλοφορήσει στις 15 Μαΐου του 2022 και θα είναι διαθέσιμο ως digipack CD, με ένα special bonus τραγούδι και σε ψηφιακή μορφή, σε όλες τις streaming πλατφόρμες.

Το “War On Earth” είναι μία Metal Opera, που δημιουργήθηκε από τον Έλληνα δημοσιογράφο, συγγραφέα και πληκτρά, Νίκο Τζουάννη και περιέχει 11 (+ 1 bonus) τραγούδια, τα οποία φιλοξενούν τις συμμετοχές διαφόρων τραγουδιστών και μουσικών, μεταξύ άλλων των Roberto Tiranti (Labyrinth), Daniel Heiman (ex - Lost Horizon) Nicholas Leptos (Arrayan Path, ex - Warlord), Tasos Lazaris (Fortress Under Siege), Dee Theodorou (Illusory), Grigoris Giarelis (Badd Kharma), hector.d (Mahakala), Gus Drax (Sunburst,Suicidal Angels,and Black Fate), Stathis Pavlantis (Reflection), Julian Küster (Black Eden), George Halliwell (Fortis Ventus), Felipe Del Valle (Delta) και Katie Johnson.

 

Με κυριο όπλο το αγνό epic metal, οι Battle Symphony παρουσιάζουν τις αρετές τους, οι οποίες δεν θυμίζουν ντεμπούτο album! Οι μουσικοί που συμμετέχουν εδώ και η δουλειά που έχει γίνει από το συγκρότημα προσφέρουν σιγουριά στα πατήματα των τραγουδιών τα οποία είναι δομημένα άρτια και φτιάχνουν μία metal opera που θα ζήλευαν ανάλογα σχήματα της μουσικής. Έχουν αυτό το κάτι που συνδυάζει μουσική, ατμόσφαιρα και αφήγηση και είναι τόσο δυνατό στην αίσθηση του που αναγνωρίζεται σε κάθε κομμάτι του δίσκου χωρίς να υστερεί ούτε στιγμή!

 

Έχει γίνει ειλικρινά ένα πολύ όμορφο δέσιμο που δίνει τη ροή που αρμόζει σε μία metal opera, η οποία δημιουργεί επανασταστικό αέρα, αλλά και συγκινήσεις, τόσο μέσα από τη μουσική όσο και από τις αφηγήσεις που πλέκουν το πέπλο της. Το επερχόμενο ντεμπούτο concept άλμπουμ των Battle Symphony με τίτλο War On Earth”, παρουσιάζει μία ιστορία, επιστημονικής φαντασίας, μιας μάχης ενός στρατού από επαναστάτες ανθρώπους ενάντια στους γήινους, αλλά και τους εξωγήινους κατοίκους, του πλανήτη Γη. Μία πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή και προσέγγιση, η οποία μοιάζει να ταιριάζει γάντι στο όλο ύφος της μπάντας και υποστηρίζεται στο 100% και από το υπέροχο εξώφυλλο που έχει επιλεγεί!

 

Και εκεί που θεωρείς ότι τα έχεις δει όλα σε ένα ντεμπούτο album, έρχεται το κερασάκι στην τούρτα, όπου το συγκρότημα αποφασίζει να βάλει folk στοιχεία, αλλά και κλασική μουσική δίνοντας έναν ιδιαίτερο τόνο σε όλο αυτό τον κόσμο που έχει χτιστεί στην metal opera του War On Earth”. Δεν συναντάς κάτι τέτοιο συχνά και πόσο μάλλον από μπάντα που κάνει τα πρώτα της βήματα. Και ειδικά όταν είναι τόσο ωραιά φτιαγμένο από τους μουσικούς που συμβάλλουν εδώ! Με έκαναν πραγματικά να ανατριχιάσω!

 

Το War On Earth” που έρχεται τον Μάιο είναι μία κυκλοφορία που πρέπει οπωσδήποτε να ακούσεις! Οι Battle Symphony βάζουν υποψηφιότητα για το album της χρονιάς!

 

 

Βαθμολογία: 86/100

 

 

Για το Rock Overdose,

Ζήσης Πετκανάς 

Comments