BESTIAL ENTITY – “Treason Of The Dead”

Συντάκτης: Τάσος Στοϊδης

 

Bestial Entity, μια εγχώρια μπάντα που κινείται στα μονοπάτια του ακραίου ήχου, εκπροσvπώντας επάξια το black/death metal στερέωμα, παρουσιάζουν μόλις τρία χρόνια μετά την ίδρυσή τους, το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο EP τους με τίτλο Treason Of The Dead. Απαρτιζόμενοι από τον Hellmaster 666 (Blasphemous Desecrator Of The Holy Kingdom) των Temple Of Katharsis και τον Alcoholocausto (Talos) των Black Winter, πετυχαίνουν μέσα από εννέα λεπτά σκοτεινής μουσικής, να μας συστήσουν στην «Κτηνώδη Ύπαρξη» τους. Ως σύμμαχο στα πρώτα τους μουσικά βήματα, έχουν την αθηναϊκή underground δισκογραφική εταιρεία Fistbang Records.

 

Από το πρώτο ήδη άκουσμα, γίνεται αντιληπτή η πρόθεση της μπάντας να διαφοροποιηθεί από τις σύγχρονες μουσικές παραγωγές αντίστοιχων συγκροτημάτων των τελευταίων χρόνων, επιλέγοντας, με έναν αέρα νοσταλγίας, την επιστροφή σε πιο τραχιά και βίαια μουσικά μονοπάτια, παραπέμποντας στους ένδοξους πρώτους εισηγητές του είδους. Η παλιάς σχολής παραγωγή, που μοιάζει να έχει πραγματοποιηθεί σε home studio με ελάχιστα μηχανήματα και επεξεργασία, σε συνδυασμό με την σκόπιμη «βαβούρα» στον ήχο, οδηγούν τον ακροατή απευθείας πίσω σε old school εποχές, θυμίζοντας τις πρώτες κυκλοφορίες των Rotting Christ, των Burzum και των Darkthrone.

 

Tο άλμπουμ ξεκινάει ωμά και δυναμικά με το κομμάτι “Lactating The Overlords Semen”, ένα μουσικό προοίμιο που σε συνεπαίρνει με τα δυναμικά, βαρβάτα, γεμάτα μίσος blast beats και σε προϊδεάζει για το σκοτεινό μονοπάτι που επρόκειτο να επακολουθήσει. Συνεχίζει με το εντυπωσιακό “ Defyling The Placenta Of Holiness ”, το πιο ενδιαφέρον κατά τη γνώμη μου κομμάτι του δίσκου, με ωραίες εναλλαγές στα ντραμς και σκληροπυρηνικές κιθάρες που σε αρπάζουν από τα μαλλιά και σε πετούν μέσα στην άβυσσο ενός απόκοσμού μουσικού περιβάλλοντος. Στο ίδιο κλίμα συνεχίζει και το τρίτο κομμάτι του δίσκου, το επονομαζόμενο “Breed The Impure”, ενισχύοντας τη σκοτεινή ατμόσφαιρα που έχει ήδη δημιουργηθεί. Το EP κλείνει με το ομότιτλο Treason Of The Dead, έναν επίλογο έκπληξη, του οποίου η ελαφρώς πιο heavy metal εισαγωγή, συνοδευόμενη από τις ανατριχιαστικές φωνές στο background, δένει αρμονικά με τα σκληροπυρηνικά blast beats που ακολουθούν, σβήνοντας σε ένα σχήμα κύκλου, ακριβώς όπως ξεκίνησε, δυναμικά και απότομα.

 

Σε γενικές γραμμές το Treason Of The Dead, αποτελεί μία άξια πρώτη μουσική προσπάθεια, δημιουργώντας πολλές νέες προοπτικές για το μέλλον και τη μουσική εξέλιξη της μπάντας. Το άλμπουμ πετυχαίνει να δημιουργήσει μία απόκοσμη και σκοτεινή ατμόσφαιρα, μεταδίδοντας το κατάλληλο feeling,που συνοδεύει αντίστοιχες κυκλοφορίες του ακραίου ήχου. Στην προσπάθεια αυτή, συνδράμει δυναμικά και το εξώφυλλο, με σκηνές εμπνευσμένες από την αποκάλυψη, παραπέμποντας σε καταδίκη των ψυχών, σε συνδυασμό με τους κτηνώδεις στίχους. Στα bonus του δίσκου συγκαταλέγονται τα μπάσα φωνητικά, που θυμίζουν Cannibal Corpse, καθώς και grindcore μουσικούς δρόμους. Μια ιδιαίτερη πινελιά που διαφοροποιεί τη μπάντα από τα συνηθισμένα, πιο τσιριχτά brutal φωνητικά που χρησιμοποιούνται συνήθως στο είδος αυτό, ενισχύοντας το γενικό συναίσθημα που θέλει να μεταδώσει ο δίσκος. Με λίγες περισσότερες εναλλαγές στα drums, προκειμένου το ενδιαφέρον του ακροατή να παραμείνει αμείωτο και μια καλύτερη μελλοντικά παραγωγή, για να μην αδικούνται οι κιθάρες, οι Bestial Entity, μπορούν να εξελιχθούν εκθετικά και να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα στην underground σκηνή της χώρας μας. Καλή αρχή και ανυπομονούμε να τους ακούσουμε και live σύντομα!

 

Το EP κυκλοφορεί μέσω της Fistbang Records υπό τη μορφή κασέτας στον περιορισμένο αριθμό μόλις των 100 αντιτύπων. Βιαστείτε για να προλάβετε!

 

 

Βαθμολογία: 80/100

 

 

Για το Rock Overdose,

Τάσος Στοΐδης 

Comments