DIAMOND HEAD – “Diamond Head” Review

diamond head

Το Βρετανικό N.W.O.B.H.M συγκρότημα, το οποίο σχηματίστηκε στο Στόρμπριντζ το 1976, κυκλοφορεί την έβδομη ολοκληρωμένη δουλειά του. Είμαι από τους πολλούς που πιστεύουν ότι στην μεγάλη μέχρι τώρα πορεία τους, σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι….. Metallica!! Σίγουρα όλοι ξέρουμε την πασίγνωστη διασκευή τους στο ‘’Am I Evil?’’.  Ως φανατικοί λάτρες των βρετανών, έχουν επίσης διασκευάσει και τα ‘’Helpless’’, ‘’The Prince’’, ‘’Its Electric’’…

 

Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει την αξία των Βρετανών και την προσφορά τους στην σκηνή 42 χρόνια τώρα. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν μπει στα chart της χώρας τους, είτε με δίσκους, είτε με singles. Έχουν περιοδεύσει με πολύ μεγάλα ονόματα, όπως Iron Maiden,Ac/Dc, Dio, Zz Top, Whitesnake, Twisted Sister, Black Sabbath, Metallica κ.α.

 

Αυτό που ίσως δε τους επέτρεψε να μπουν στην μεγάλη elite, είναι ότι έχουν διαλυθεί δύο φορές λείποντας πολλά χρόνια από τους οπαδούς τους, και όχι μόνο. Από το 2004, το μόνο ηγετικό μέλος που έχει μείνει στο συγκρότημα είναι ο κιθαρίστας BrianTatler.

 

Ας περάσουμε όμως στο ζουμί, τη νέα τους δουλειά δηλαδή. 11 τραγούδια, διάρκειας περίπου στα 44 λεπτά, όπου μας δίνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν τόσα χρόνια: ατόφιο Metal! Κανείς βέβαια δε θα περίμενε το 2016 να κάνουν την ‘’επανάσταση’’ στη μουσική που λατρεύουμε. Ίσως να κάνουν την δικιά τους αναγέννηση όμως, γιατί προσαρμόζονται αρκετά εύκολα στις τωρινές απαιτήσεις, διατηρώντας και την ταυτότητα τους, αλλά και τις γνωστές επιρροές τους, που σε αρκετά σημεία του δίσκου να θυμίζουν Led Zeppelin! Αυτό που τους βοηθάει πάρα πολύ είναι ότι έχουν στις τάξεις τους έναν από τους καλύτερους κιθαρίστες στη σκηνή, βοηθώντας πάρα πολύ και τα υπόλοιπα μέλη. Το Heavy και το Hard Rock συναίσθημα καλά κρατεί με μερικές πινελιές Blues/Rock, όπου κρίνουν σκόπιμο. Δε χρειάζεται να κάτσω να αναλύσω ξεχωριστά τα κομμάτια, αφού η μαγεία και τα νοσταλγικά 80’s, υπάρχουν σε όλη τη διάρκεια του cd. Εδώ δεν υπάρχει χώρος για νέους πειραματισμούς και ξέρουν πολύ καλά τι περιμένει ο κάθε οπαδός τους.

 

Με τις πωλήσεις δίσκων να έχουν πέσει κατακόρυφα, αφού πλέον βρίσκεις ότι θέλεις δωρεάν στο διαδίκτυο, δε ξέρω τι ακριβώς έχουν θέσει ως στόχο για αυτή τη κυκλοφορία. Οι πιστοί οπαδοί τους σίγουρα θα σπεύσουν να το αγοράσουν, προτείνω το ίδιο και σε όλους τους υπόλοιπους, αφού έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμη ακατέργαστο διαμάντι!


Βαθμολογία: 78/100

 

Για το Rock Overdose,

Γιάννης ‘’ Θώρ’’ Φαλάγγης

Comments

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.