SABATON – “Heroes On Tour”

sabaton-heroes_on_tour-web-2016

 

Οι ιδιαίτερα προσφιλείς και ευρέως γνωστοί Σουηδοί, που ακούν στο όνομα Sabaton, κυκλοφόρησαν στις 4 Μαρτίου ένα live DVD/CD υπό την σφραγίδα της Nuclear Blast.

 

Μετά την κυκλοφορία του τελευταίου τους δίσκου με τίτλο Heroes”, ο οποίος ανέβηκε σε πολύ ψηλές θέσεις στα charts πολλών χωρών του Βορρά και όχι μόνο, ακολούθησε όπως ήταν φυσικό, περιοδεία για την προώθησή του. Μια απ’ τις πιο δημοφιλείς στάσεις και μεγαλύτερα highlights του Heroes Tour, ήταν το φεστιβάλ Wacken, αλλά και το φεστιβάλ που διοργανώνουν οι ίδιοι στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, το Falun. Εκείνα τα καταπληκτικά live, ηχογραφήθηκαν εξ’ ολοκλήρου για το διπλό DVD/Blu-Ray.

 

Το Heroes On Tourπεριλαμβάνει επίσης μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος από παλιότερες κυκλοφορίες. Η εισαγωγή του dvd (που αφορά τη συναυλία στο Wacken) ξεκινάει με το “The March To War” και συνεχίζει με το “Ghost Division” απ’ το δίσκο The Art Of War. Συνεχίζει με το αγαπημένο “To Hell and Back” απ’ το τελευταίο τους άλμπουμ, και έπεται το masterpiece “Carolus Rex” απ’ τον ομώνυμο δίσκο.

 

Ακολουθούν περισσότερα κομμάτια απ’ το Heroes και σειρά έχει τώρα το “Panzerkampf”! Καθώς είχα την ευκαιρία να βρεθώ για ακόμα μια φορά σ’ αυτό το καταπληκτικό φεστιβάλ, εννοείται πως δεν θα έχανα με τίποτα τη συγκεκριμένη συναυλία. Σαν τώρα θυμάμαι την λαοθάλασσα του κόσμου και την ανατριχιαστική πώρωση που μετέδιδαν οι Σουηδοί Sabaton! Με κάθε αναγγελία του επόμενου τραγουδιού αυξανόταν και η ένταση στο κοινό! “Gott Mit Uns”, “The Art Of War”, “Swedish Pagans”, “Primo Victoria” και ακόμα τόσα άλλα, μετέδιδαν δυναμικό παλμό στις χιλιάδες των οπαδών που επευφημούσαν μονίμως το συγκρότημα! Αν δείτε το live παρατηρείστε τον JOAKIM αλλά και τα υπόλοιπα μέλη πώς χαμογελούν και κοιτούν γεμάτοι έκπληξη το τρελαμένο κοινό τους! (Αξέχαστες στιγμές..!)

 

Το Heroes On Tourπεριλαμβάνει επίσης και bonus υλικό που αφορά και την εμφάνισή τους με την Bohemian Symphony Orchestra of Prague κ.α.

 

Είναι ένα θαυμάσιο θα έλεγα ‘δώρο’ για τους θαυμαστές του συγκροτήματος που σίγουρα αξίζει να βρίσκεται στη συλλογή σας!


 

Για το Rock Overdose,

Έλενα Δαρζέντα

 


 

 

Comments