STORM SEEKER – ”Pirate Scum”

storm seeker

Τον τελευταίο καιρό έχω έρθει σε επαφή με αρκετά συγκροτήματα που θεματικά καταπιάνονται με πειρατικές ιστορίες, αλλά το αξιοσημείωτο είναι πως η κάθε μπάντα αποσκοπεί σε μια ξεχωριστή προσέγγιση του θέματος αυτού μουσικά. Έτσι, πολλές φορές αυτό που θεωρούμε δεδομένο μουσικά, αντικρίζοντας τον θεματικό όρο ‘’Pirates’’ πριν ακούσουμε μια κυκλοφορία, μπορεί να σε ξαφνιάσει σε τέτοιο μεγάλο βαθμό που να σε κάνει να αναθεωρήσεις μερικά πράγματα.

 

Μια νέα μπάντα από την Γερμανία που ακούει στο όνομα Storm Seeker έρχεται να μας συστηθεί με τη πρώτη της κυκλοφορία στον χώρο της μεταλ μουσικής, με το EP ‘’Pirate Scum’’. Όπως αντιλαμβάνεστε, έχουμε να κάνουμε με ακόμη μια πειρατική περιπέτεια από ένα συγκρότημα που μόλις πάει να κάνει το πρώτο του μουσικό βήμα. Ας πάμε να ξετυλίξουμε το κουβάρι με τις αμφιβολίες που μου γέννησε το νέο αυτό EP κατά τη διάρκεια των ακροάσεων.

 

Ξεκινώντας από το εξώφυλλο, δίνεται η αίσθηση πως αυτό που θα ακούσουμε θα συνοδεύεται από μια περιπέτεια στην ανοιχτή θάλασσα. Ωστόσο μόνο αυτό δεν συλλαμβάνει κανείς μουσικά από το ‘’Pirate Scum’’. Αντιθέτως, η ατμόσφαιρα μας παραπέμπει σε κάποιο γιορτινό κλίμα, σε κάποια παραθαλάσσια πειρατική ταβέρνα όπου το γλέντι έχει μόλις ξεκινήσει. Λείπει η ένταση που θα πυροδοτήσει την έκρηξη της αδρεναλίνης στον ακροατή, με τις ταχύτητες να βρίσκονται σε μεσαία επίπεδα.

 

Η επαφή του συγκροτήματος με τον ακροατή αναπτύσσεται με πολύ γοργούς ρυθμούς και εξελίσσεται σε ένα γλέντι όπου ο ακροατής συμμετέχει σαν να είναι μέλος της μπάντας. Δεν γνωρίζω πολλούς δίσκους που από την πρώτη μόλις ακρόαση είναι κανείς σε θέση να μάθει απ’ έξω όλους τους στίχους και να ακολουθά πιστά τον κάθε ρυθμό. Αυτό καθιστά τον δίσκο προβλέψιμο, αλλά είναι σε τέτοιο βαθμό εθιστικός στο σύνολό του που εύκολα ο ακροατής χάνεται, με την καλή έννοια, σ’ ένα μουσικό γλέντι με πειρατικές ιστορίες που δύσκολα θα θέλει να αποχωρήσει.

 

Το EP αποτελείται από έξι κομμάτια, σχετικά μικρής διάρκειας, τα οποία όμως οδηγούν την ακρόαση ανάμεσα από αρμονικές συνθέσεις. Τα φωνητικά σε πολλά σημεία μοιάζουν με αυτά των Alestorm, ενώ η προσθήκη των γυναικείων δίνει μια άλλη αύρα στο σύνολο.

 

Η αλήθεια είναι πως ήμουν πολύ περίεργος για το που ακόμα θα μπορούσαν να με ταξιδέψουν τα ακούσματά μου όσον αφορά τα πειρατικά θέματα, γεγονός που με έκανε να αναλάβω την συγκεκριμένη κυκλοφορία. Η εισαγωγή της κριτικής δυστυχώς δεν κατάφερε να αντλήσει κάτι ξεχωριστό από τον συγκεκριμένο δίσκο, αν και περίμενα μια πιο ζωντανή προσωπική πινελιά της συγκεκριμένης, άγνωστης ακόμα προς το κοινό, μπάντας. Μάλιστα, η ανακύκλωση ιδεών που έχουμε ακούσει από εδώ και από εκεί καθιστά ρευστό το μέλλον της μπάντας ως προς την έμπνευση της.

 

Οι Storm Seeker έχουν όλο το χρόνο μπροστά τους και θα περιμένω με αγωνία να ακούσω την πρώτη ολοκληρωμένη τους δουλειά στο μέλλον. Μέχρι τότε, ελπίζω το ‘’Pirate Scum’’ να είναι το λιγότερο που θα μπορούσαν να παραδώσουν, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο ακροατής θα στερηθεί της ατμόσφαιρας που κυριαρχεί στο νέο EP. Σίγουρα πρόκειται για μια κυκλοφορία που θα ανεβάσει αμέσως την διάθεση σας.


Βαθμολογία: 59/100

Για το Rock Overdose,

Περικλής Σιβρής

 

 

 

 


Comments