TOMBS – ”All Empires Fall”

TOMBS - ''All Empires Fall'' Cover

 

Ακόμη μια νέα κριτική επρόκειτο να αποκτήσει σάρκα και οστά στις παρακάτω σειρές και αυτό σημαίνει πως άλλο ένα νέο μουσικό ταξίδι ξεκινά. Ο προορισμός μας αυτή τη φορά είναι το Brooklyn των Ηνωμένων Πολιτειών και ύστερα από έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι, σύμφωνα με απόρρητες πληροφορίες, έρχονται αντιμέτωποι με μεταφυσικές καταστάσεις όταν ξεκινά η σκοτεινή ατμόσφαιρα της νύχτας να καλύπτει τα σοκάκια της πόλης.

 

Έτσι λοιπόν δόθηκε η αφορμή γι’ αυτό το ταξίδι, με σκοπό να λύσουμε το μυστήριο που ταλανίζει τον τελευταίο καιρό τους κατοίκους της περιοχής. Κατά την άφιξή μας, το πρόσωπο του ηλίου αντίκριζε την αντανάκλασή του στο φαλακρό κεφάλι μας, που λειτουργούσε ως καθρέφτης για τον ίδιο. Αμέσως και μη χάνοντας λεπτό, αρχίσαμε να συγκεντρώνουμε στοιχεία για την υπόθεσή μας. Γνωρίζαμε πως θα έπρεπε να είμαστε προετοιμασμένοι πριν την δύση του ηλίου.

 

Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνουμε ήταν να ρωτήσουμε τους κατοίκους της πόλης γι’ αυτούς τους μεταφυσικούς ήχους που άκουγαν. Έτσι κι έγινε. ‘’Brutal φωνητικά με true Black παραγωγή’’ έλεγε ο ένας, ‘’Experimental στιγμές με Black Atmospheric πινελιές’’ έλεγε ο άλλος. Και κάπως έτσι, η μέρα άρχισε να παραχωρεί τη θέση της στη νύχτα και εμείς γεμάτοι περιέργεια και αυτοπεποίθηση κάναμε 3D τ’ αφτιά μας, με σκοπό να αρπάξουμε κάποια νότα.

 

Με ένα ρίγος στη πλάτη και μια ανατριχίλα να λούζει το σώμα μας, ήρθαμε σε επαφή με τις πρώτες instrumental νότες, οι οποίες έφεραν τον τίτλο ‘’The World Is Made Of Fire’’, την στιγμή που η φλόγα της περιέργειας μας έκαιγε από μέσα μας. Ακολουθήσαμε τον ήχο και συνειδητοποιήσαμε πως όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν σε ένα παλιό εγκαταλειμμένο νεκροταφείο της πόλης, του οποίου η κατεστραμμένη πύλη έφερε με γραπτή διακόσμηση την λέξη Tombs και από κάτω σαν υπότιτλος αναγραφόταν το ‘’All Empires Fall’’.

 

Είχα την αίσθηση πως στεκόμασταν μόλις λίγα βήματα μακριά από το να λύσουμε το μυστήριο αλλά και από το να δώσουμε απαντήσεις στους ανήσυχους κατοίκους της περιοχής. Καθώς εισήλθαμε την πύλη του νεκροταφείου και αφού σηκώσαμε τα κεφάλια μας, διακρίναμε κάποιες μορφές να συμμετέχουν σε μια μορφή τελετουργικής εκδήλωσης, ενώ στα αφτιά μας βούιζε η βαριά Funeral Doom μελωδία του ‘’Last Days Of Sunlight’’.

 

Τρέξαμε προς το σημείο που ήταν τα άτομα συγκεντρωμένα και αντικρίσαμε κάτι που ανέτρεψε όλη τη φιλοσοφία μας σχετικά με τους μυστηριώδεις ήχους της περιοχής. Η τύχη μας χαμογέλασε και δεν θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα η μέρα από την συμμετοχή μας στην εκδήλωση της κυκλοφορίας του νέου EP των Tombs με τίτλο ‘’All Empires Fall’’. Προφανώς, υπήρχαν άτομα που είχαν λύσει το μυστήριο πριν από εμάς ή και που ήδη γνώριζαν γι’ αυτό το γεγονός. Γίναμε ένα με τον κόσμο και προλάβαμε να ακούσουμε το συγκρότημα να εκτελεί ζωντανά τα ‘’Deceiver’’ και ‘’V’’. Ακολούθησε after party και μάθαμε πως έκαναν προετοιμασίες εδώ και καιρό γι’ αυτήν τη μέρα, γεννώντας την ανησυχία μ’ αυτό τον τρόπο στους μη υποψιασμένους κατοίκους της περιοχής.

 

Ο επίλογος όλης αυτής της ιστορίας έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς το μόνο σίγουρο είναι πως το νέο EP αποτελεί μια συμπαγή κυκλοφορία που προσφέρει ποικιλομορφία στο περιεχόμενο της και από αυτή τη μέρα, όλοι έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την σκοτεινή και μυστηριώδη ατμόσφαιρα της νέας δουλειάς των Tombs.

 

Οι τελευταίες λέξεις που συντρόφευαν το ημερολόγιο μου, έγραφαν το εξής: ‘’April 1st: The case was closed’’.


Βαθμολογία: 77/100

Για το Rock Overdose,

Περικλής Σιβρής

 

 

 


 

Comments