TWILIGHT FORCE – “At The Heart Of Wintervale”

Συντάκτης: Μιχάλης Τσολάκος

 

Oι Σουηδοί Twilight Force έχουν γεννηθεί σε λάθος εποχή. Και από τις φωτογραφίες τους καταλαβαίνει κάποιος ότι πολύ θα ήθελαν να ζουν σε χρόνια μεσσαιωνικά, φανταστικά αν προτιμάτε, με δράκους, καταπράσινα τοπία, σπαθιά κι ατσάλια. Όλο αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό, το κυριότερο ίσως, στοιχείο που έχουν περάσει και στη μουσική τους. Κάθε τους κυκλοφορία είναι μπολιασμένη με αυτό. Τα τραγούδια τους, όπως και να τα προσεγγίσει ο ακροατής, μουσικά και στιχουργικά, κινούνται γύρω από επικές μάχες και εκπληκτικά τοπία. Επηρεασμένοι σίγουρα από το επικό συναίσθημα των δασκάλων Manowar και Virgin Steele και άξιοι συνεχιστές του έργου των Rhapsody, oι Twilight Force, με τα “Heroes Of Mighty Magic” και “Dawn Of The Dragonstar” τράβηξαν αρκετά βλέμματα επάνω τους. Πέρασαν κι από την Ελλάδα, περιοδεύοντας για το πρώτο, για όσους ήταν και θυμούνται.

 

 

Και τώρα, At The Heart Of Wintervale, τέταρτος δίσκος μέσα σε μια δεκαετία δεν είναι κι άσχημα. Συμφωνικό power metal πηγάζει μέσα από τις οκτώ πλήρεις συνθέσεις του άλμπουμ, με το επικό συναίσθημα να απλώνεται σε κάθε κομμάτι και στίχο. Φανταστικές ιστορίες με κοινό υπόβαθρο, χωρίς όμως ο δίσκος να είναι concept, ξετυλίγονται σε κάθε ακρόαση. Όπως μας συνηθίζει το συγκρότημα, το εναρκτήριο κομμάτι είναι πάντα δυναμικό και ιδανικό για συναυλίες. Έτσι και το “Twilight Force”, φαντάζει το πλέον κατάλληλο να ανοίγει τις μελλοντικές εμφανίσεις των Σουηδών, μια γρήγορη και μελωδική σύνθεση, που εισάγει τον ακροατή στο λεγόμενο symphonic epic hollywood metal, όπως εύστοχα έχουν ονομάσει το υποείδος αυτό και οι Rhapsody (Of Fire). Με ευκολομνημόνευτο ρεφρέν και όλα τα γνωστά στοιχεία του ήχου των Twilight Force, το συγκεκριμένο κομμάτι δίνει τη θέση του στο “At The Heart Of Wintervale”.

 

 

To μεγαλοπρεπές και πομπώδες metal τους συνεχίζεται, ηχεί διασκεδαστικό, εμπνευσμένο, αλλά δε θα συναντήσεις και τρελές διαφορές συγκριτικά με τα προηγούμενα άλμπουμ τους. Θα απολαύσεις όμως το “Dragonborn”, θα συμφωνήσεις ότι ο Alessandro Conti (επίσης Luca Turilli's Rhapsody, τυχαίο;) αποτελεί τον ιδανικό τραγουδιστή για να ερμηνεύει το υλικό των Σουηδών και θα παραδεχτείς πως σε ένα είδος αρκετά κορεσμένο πλέον, οι Twilight Force μπορούν περήφανα να ισχυρίζονται ότι είναι μπροστάρηδες, παρόλο που δεν πρόκειται ούτε στο ελάχιστο να αλλάξουν κάτι στο μουσικό χάρτη, προφανώς. Μπορούν όμως εύκολα να αλλάξουν λίγες στιγμές από την καθημερινότητά σου, να σου προσφέρουν ένα μοναδικό, φανταστικό ταξίδι με σήμα κατατεθέν τον ιπτάμενο δράκο που δεσπόζει σε κάθε εξώφυλλό τους.

 

 

Nα σε μεταφέρουν στα “Highlands Of The Elder Dragon” και να απολαύσεις, έστω και με ένα αίσθημα νοσταλγίας, ένα δίσκο που στοχεύει στο να περάσεις καλά, ακούγοντας μελωδικά riffs, ουσιώδη solos και μια παραγωγή, που φροντίζει να τονίζει τις αρετές του ήχου του συγκροτήματος. Στη σύγκριση με το “Dawn Of The Dragonstar” ίσως χάνει ελάχιστα, για όσους ζητούν όμως πάντα το κάτι παραπάνω, υπάρχει η digibook έκδοση με τις δύο ορχηστρικές μορφές των “Skyknights Of Aldaria” και “The Last Crystal Bearer” και το επιπλέον κομμάτι “The Sapphire Dragon Of Arcane Might Is Back Again”, όπου οι κατέχοντες τον δεύτερο δίσκο της μπάντας έχουν ήδη καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Φίλοι του είδους, σπεύσατε…

 

 

 

Βαθμολογία: 70/100

 

 

 

Για το Rock Overdose,

Μιχάλης Τσολάκος 

Comments