VIRANESIR – “Supports Flag Burning and Female Raping”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Ιανουαρίου 2017

 

Τόπος: Αθήνα, έξω από τη Βουλή

 

Χρόνος: Κάποτε

 

Ώρα: Μεσάνυχτα

 

(Έξω από τη Βουλή γίνεται χαμός. Ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί. Κουκουλοφόροι, ματ, δακρυγόνα, καπνογόνα, μολότοφ, κάδοι που καίγονται στη μέση του δρόμου. Στο βάθος, ένας γενναίος ρεπόρτερ διασχίζει την ομίχλη που έχουν δημιουργήσει τα καπνογόνα και τα δακρυγόνα και πλησιάζει έναν κουκουλοφόρο.)

 

-Συγγνώμη... Θέλεις να πεις κάτι για την τηλεόραση;

 

-Έλα ρε φιλαράκι και με τρόμαξες! Τι θες;

 

-Κάποιο σχόλιο για την τηλεόραση.

 

-Τι σχόλιο θες, δεν βλέπεις τι γίνεται; Χαμός! Πολύ τη βρίσκω! #%@^#^νται οι μπάτσοι!

 

-Ναι βλέπω, αλλά κάνε μια δήλωση. Γιατί συμβαίνει όλο αυτό;

 

-Μας έχουν πιει το αίμα ρε φιλαράκι. Δεν μας έχουν αφήσει σταγόνα. Φτάνει πια. Πρέπει να ξεσηκωθούμε να δούνε ότι δεν θα ανεχτούμε τίποτα πια και θα αντισταθούμε. Όπως έκανε και ο Emir Togrul των Viranesir. Δεν μασάει με τίποτα και τον γουστάρουμε!

 

-Ο ποιος των ποιων;

 

-Ο Emir Togrul των Viranesir. Black Metal συγκρότημα από την Τουρκία. Αν δεν τους ξέρεις να πας να διαβάσεις κριτικές δίσκων στο Rock Overdose. Τόσες έχουν γραφτεί.

 

-Και τι έκανε αυτός;

 

-Του έκλεισαν τη σελίδα στο Bandcamp, του έκλεισαν τη σελίδα στο Facebook, πολλά συγκροτήματα έφυγαν από τη δισκογραφική του, την Merdumgiriz, αλλά αυτός αντιστέκεται ακόμα και συνεχίζει να τα χώνει σε όλους. Το καινούργιο άλμπουμ των Viranesir, με τον για ακόμα μια φορά προκλητικό τίτλο "Supports Flag Burning And Female Raping", είναι και πάλι ένα χτύπημα στα μούτρα των υποκριτών! Και τα πυρά του κατευθύνονται προς πάσα κατεύθυνση, κάτι που βλέπουμε και από τους τίτλους των τραγουδιών του δίσκου, όπως για παράδειγμα τα "Metal Is Full Of Faggots", "Burn the Flag of the USA" και "Christians Oppose Abortion Because They Like To Fuck Orphans".

 

-Βαρύ...

 

-Φυσικά. Και καλά κάνει. Και που να ακούσεις τη μουσική, μαύρη, σκοτεινή και δηλητηριώδης. Στο συγκεκριμένο δίσκο αφήνει πίσω του την Synth/Pop αισθητική του “Dad’s Choking On My Vomit Of His Semen” και την εκτεταμένη χρήση των πλήκτρων, και επιστρέφει στα μονοπάτια του Black και του Doom Metal. Υπάρχουν πλέον και πάλι γρήγορα σημεία, με blast beats και γρήγορες παγωμένες κιθάρες, τα οποία συνδυάζονται υπέροχα με τα μοχθηρά τραχιά φωνητικά και με τη σκοτεινιά, που αναδύεται καθόλη τη διάρκεια του δίσκου. Και όπως συνηθιζόταν και στους προηγούμενους δίσκους του, οι ταχύτητες πέφτουν συχνά κι εκεί που κυριαρχεί το Doom η ατμόσφαιρα γίνεται πιο ακόμα πιο σκοτεινή, αλλά και πιο βαριά, και αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο η μοχθηρία που βγαίνει στα φωνητικά. Είναι όμως γεγονός, ότι έχουν κρατηθεί στοιχεία από τον προηγούμενο δίσκο. Για παράδειγμα, τα πλήκτρα κάνουν συχνά πυκνά αισθητή την παρουσία τους, δημιουργώντας μία απόκοσμη ατμόσφαιρα, ειδικά στα σημεία που η μουσική λαμβάνει μια πιο ψυχεδελική και χαώδη υφή, η οποία εντείνεται από τη θολή παραγωγή. Και σε διάφορα σημεία ο Emir τραγουδάει με έναν σαρκαστικό τρόπο, που πότε βγάζει μια δόση τρέλας και πότε φαίνεται ότι κοροϊδεύει τους πάντες. Μιλάμε γαμώ!

 

-Ωραία όλα αυτά, αλλά για την κατάσταση της χώρας θα κάνεις μια δήλωση;

 

-Θες δήλωση; Θα σου δώσω δήλωση! Να πάτε να ακούσετε ρε μπινέδες το νέο δίσκο των Viranesir! Μιλάμε για μαυρίλα, που βγαίνει από τα σωθικά του Togrul, και για ένα φοβερό συνδυασμό Black Metal, Doom, ψυχεδέλειας, ζόφους, χάους και χλευασμού. Δεν έχει σημασία που βγάζουν δίσκους συχνά, σημασία έχει που κάνουν καλή δουλειά και όποιοι είναι εκείνοι που θα του δώσουν μια ευκαιρία, θα μείνουν ικανοποιημένοι! Εντάξει, το έγραψες;

 

-Ναι!

 

-Ωραία, φέρε το μικρόφωνο!

 

-Στάσου τι κάνεις; Όχι μην το πετάξεις!

 

-Viranesir ρε #%@$ιά!


Βαθμολογία: 78/100

 

Για το Rock Overdose, 

Μίνως Ντοκόπουλος

 

 

 

 

 


Comments