Προακρόαση: Cult Of Orpist – “Attack Of The Zombie Cans” (2024)


Οι Cult Of Orpist είναι ένα συγκρότημα που δε περιορίζεται σε deadlines. Έχοντας ήδη δώσει εξαιρετικά "δείγματα γραφής" με το ομότιτλο EP τους (Cult Of Orpist -2022), ξεκίνησαν περίπου ένα χρόνο πριν τη σύνθεση του πρώτου full length και πλέον δηλώνουν έτοιμοι να παραδώσουν το ολόφρεσκο υλικό τους.

 

Πριν από λίγο καιρό, βρεθήκαμε στην έδρα τους Λαμία έχοντας την τιμή να ακούσαμε πρώτοι στο studio - "γιάφκα" τους, το νέο τους υλικό, που αποτελείται από 8 συνθέσεις + 1 εισαγωγή, οι οποίες αναμένεται να "επιτεθούν" πολύ σύντομα! Πιο συγκεκριμένα, οι Cult Of Orpist υπέγραψαν συμβόλαιο με την αμερικανική εταιρεία Brutal Records και το album κυκλοφορεί στις 6 Σεπτεμβρίου 2024.

 

Η σύντομη εισαγωγή "The Lurking Invasion" σε ξαφνιάζει ευχάριστα με τα πομπώδη πλήκτρα, να προκαλούν μια υποβόσκουσα αγωνία ... μεταφέροντάς σε νοερά στο σκηνικό τρόμου μιας b-movie ταινίας, αποδίδοντας μια cultίλα στην οποία αρέσκονται.

 

Τίτλος του album "Attack Of The Zombie Cans", που αποτελεί και την πρώτη σύνθεση, η οποία όπως μαρτυρά το όνομά της αποτελείται από ΠΟΛΥ επιθετικά κιθαριστικά riffs και καταιγιστικό drumming! Πρόκειται για ένα αντιπροσωπευτικότατο δείγμα της όλης προσέγγισης του group που "φτύνει" στα μούτρα γνήσια ντεθοθρασίλα. Το συγκεκριμένο τραγούδι το είχαμε ακούσει και ζωντανά στην πρόσφατη live εμφάνιση των Cult Of Orpist στη Λαμία, και μας είχε ήδη προϊδεάσει για δυνατό ξεσβέρκιασμα!

 

Ακολουθεί το κομμάτι "On The Verge Of Insanity", μια μεγάλης διάρκειας σύνθεση με όμορφες διακυμάνσεις ενδιάμεσα, που εκφράζουν απόλυτα τους στίχους. Ένα κομμάτι που άνετα γκρεμίζει τείχους απ' το σεισμό που προκαλεί στο άκουσμά του. Highlight τα γεμάτα πάθος growls του Έκτορα Σώχου, σε ένα τραγούδι άκρως προσωπικό και εκ βάθους ψυχής και νου.

 

Αλλαγή mood, με το "Chainsaw Justice", ένα κομμάτι το οποίο ξεχώρισα εξ' αρχής για το πιασάρικο ρυθμό του και την εμπνευσμένη ιστορία του. Credits στον κιθαρίστα Γιώργο Δημητρακάκη για την αν μη τι άλλο εμπνευσμένη σύνθεση. Σίγουρα απ' τα hitάκια του album αυτού που θα προκαλέσει αβίαστα circle pits.

 

Κι εκεί που λες πως ξεμπέρδεψες, έρχεται  το "Humiliation" - το πέμπτο κομμάτι του album, που τα ξεφτιλίζει όλα κυριολεκτικά και μεταφορικά! Συνδυασμός από βαρύ και θανατηφόρο headbanging που προκαλεί το ανελέητο drumming του Σωτήρη Δημητρόπουλου, ο οποίος γενικώς έχει δώσει πολύ πόνο παντού και εξαιρετικά solos απ' τους κιθαρίστες Χρήστο Παναγίτσα και Γιώργο Δημητρακάκη! Ένα κομμάτι που θα μπορούσες να το χαρακτηρίσεις ακραίο αλλά και fun ταυτόχρονα, δύο στοιχεία που γενικώς χαρακτηρίζουν τους Cult Of Orpist, και ως άτομα. Επομένως, ναι ... εδώ μιλάμε για ένα ακόμη αντιπροσωπευτικό δείγμα της ταυτότητας τους, μια εξαιρετική σύνθεση, αυθόρμητη και αυθεντική, που περιλαμβάνει όσα θες και πρέπει να ξέρεις για τη μπάντα ακόμη και αν δεν την έχει ακούσει νωρίτερα.

 

Ακολουθεί ένα τραγούδι που είναι αφιερωμένο στα θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Τίτλος "Post Murder Suicide" και εδώ οι Cult Of Orpist καταφέρνουν να εκφράσουν μέσα από κοφτερά και μανιώδη riffs & στίχους την ΟΡΓΗ για το έγκλημα ... ζητώντας με το δικό τους τρόπο δικαιοσύνη και εξιλέωση ... "return the blood of the innocent".  Συγχαρητήρια για την έμπνευση και για την κίνηση αυτή.

 

Άλλη μία απαραίτητη αλλαγή σε mood, με το 7ο κομμάτι του δίσκου που αποτελεί και το σύνθημα (που ... όλους μας ενώνει #not) "B.T.S. - aka Beer, Thrash, Satan". Ένα ακόμη κομμάτι που καταφέρνει να αποτυπώσει τον κοινό στόχο του group, δηλ. να παίξουν τη μουσική με την οποία γαλουχήθηκαν μουσικά (δηλ. ατόφιο 90's death/thrash) ακολουθώντας τις επιρροές τους, χωρίς ωστόσο να τις μιμούνται αλλά έχοντας καταφέρει να δημιουργήσουν ένα δικό τους ηχόχρωμα και χροιά που τους ξεχωρίζει.

 

Συνέχεια με ένα ακόμη ιδιαίτερο κομμάτι, το πιο μεγάλο σε διάρκεια και πιο αργό σε tempo και πιο σκοτεινό συγκριτικά με τα υπόλοιπα χωρίς να του λείπουν εκκωφαντικές στιγμές. "Homage", ως φόρος τιμής εκεί που ο καθένας ορίζει, με αυτοβιογραφικούς στίχους του Έκτορα Σώχου που για μία ακόμη φορά, καταφέρνει και εκφράζει τον πόνο με το δικό του σκληρό και ωμό τρόπο, και τις κιθάρες σε σημεία πιο γυμνές και μελωδικές να προσδίδουν επιπλέον συναίσθημα. Σίγουρα θα αγγίξει τις πιο ευαίσθητες χορδές ακόμη και των πιο σκληροπυρηνικών ακροατών.

 

Για κλείσιμο, οι Cult Of Orpist περνούν στην αντεπίθεση με το κομμάτι "Total War", που σε πιάνει απ' το σβέρκο και σε χτυπά αλύπητα, χωρίς να καταλάβεις από που έρχονται τα χτυπήματα! Κάπως έτσι χωρίς ανάσα, τα 34' του "Attack Of The Zombie Cans" περνούν χωρίς να έχεις καταλάβει πως βρέθηκες στη δίνη ενός ασταμάτητου circle pit, πλημμυρισμένος από ιδρώτα & αλκοόλ, βγαίνοντας ωστόσο σώος ... και ανευλαβής #μπορείκαιόχι

 

Αναμένουμε την επίσημη κυκλοφορία του προκειμένου να σας παρουσιάζουμε τις εντυπώσεις μας με περισσότερες λεπτομέρειες. Το σίγουρο είναι πως το debut album των Cult Of Orpist θα κάνει θόρυβο καθώς εκτός από τις αντικειμενικά αξιόλογες και μη επιτηδευμένες συνθέσεις του, ηχητικά καταφέρνει και βγάζει αβίαστα την πώρωση ενός live performance και αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί σε ευκαιρίες για συναυλιακές μάχες, που επιβάλλεται να έχουν τέτοια συγκροτήματα!

 

 

"Attack of the Zombie Cans" tracklist: 

The Lurking Invasion
Attack of the Zombie Cans
On the Verge of Insanity
Chainsaw Justice
Humiliation
Post Murder Suicide.
B.T.S.
Homage
Total War

 Cult of Orpist

Attack of the Zombie Cans

Brutal Records

06 Sept 2024

 

 

 

Για το RockOverdose,

Βιβή Ζαπαντιώτου

 

Comments