RIOT V στο Rock Overdose:’Ξέχνα τα λεφτά, ξέχνα τη δόξα, είμαστε εδώ επειδή αγαπάμε τη μουσική’.

Στο πλαίσιο της προακρόασης του επερχόμενου άλμπουμ τους ''Armor Of Light'' και λίγες ώρες πριν βάλουν φωτιά στο σκηνή του Κυττάρου κατά την εμφάνιση τους στην Αθήνα, οι μουσικοί των RIOT V, Mike Flyntz (κιθάρα), Frank Gilchriest (τύμπανα) και Todd Michael Hall (φωνή) έδωσαν μία εκ βαθέων συνέντευξη στο Rock Overdose και στον Παύλο Γιαννακόπουλο, για το πως αποφάσισαν να συνεχίσουν σαν μπάντα μετά το χαμό του Mark Reale, το τι σημαίνουν γι'αυτούς οι RIOT V, και δίνουν συμβουλές στις νέες μπάντες εκεί έξω για το πως πρέπει να αντιμετωπίσουν τη μουσική γενικότερα. Αυτά και άλλα πολλά συγκινητικά θα διαβάσετε στη συνέντευξη παρακάτω:

 

 

 

 

Rock Overdose: Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα και το Rock Overdose. Πως πάνε τα πράγματα για τους Riot στο τέλος του 2017;

 

Mike Flyntz: Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι, φαίνεται να υπάρχουν τόσο πολλά που θα συμβούν το 2018. Θα είναι μία χρονιά απασχόλησης. Θα ακολουθηθεί από ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ με τους Riot V και φαίνεται ότι στον κόσμο θα αρέσει πραγματικά το άλμπουμ. Θα εισέλθουμε στο Heavy Metal Hall Of Fame στην California τον Ιανουάριο. Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 24 Μαρτίου και μετά είμαστε ανυπόμονοι να περιοδεύσουμε πολύ. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι.

 

 

Rock Overdose: Μία ερώτηση την οποία μπορεί να έχετε ερωτηθεί πολλές φορές. Μετά το χαμό του Mark Reale, αποφασίσατε να συνεχίσετε τους Riot, ποια είναι η ιστορία πίσω από αυτό;

 

Mike Flyntz: Πίστευα ότι το συγκρότημα είχε τελειώσει, αλλά φρόντισα τον πατέρα του, τον κύριο Reale, και ο κύριος Reale μου το ζήτησε προσωπικά, ήθελε να συνεχίσουμε, πίστευε ότι ο Mark θα το ήθελε αυτό και είπε ότι δεν ήθελε η μουσική να πεθάνει μαζί με τον Mark. Με το θάνατο του Mark, ήθελε η μουσική να μείνει ζωντανή και ήταν πολύ παθιασμένος γι'αυτό, ''Βγείτε έξω και συνεχίστε να παίζετε αυτά τα κομμάτια, ο κόσμος θα ξεχάσει και δε θέλω ο κόσμος να ξεχάσει, θέλω η μουσική να συνεχιστεί''.

 

Έτσι αποφασίσαμε... Ήταν η επιθυμία του! Ίσως μπορούσαμε να αλλάξουμε το όνομα ελαφρά, ίσως μπορούσαμε να αλλάξουμε το όνομα λίγο αλλά να το κρατήσουμε ίδιο, έτσι ώστε ο κόσμος να ξέρει ότι είσαι εσύ. Έτσι κάναμε αυτό ακριβώς που ήθελε ο κύριος Reale, συνεχίσαμε κι αλλάξαμε το όνομα.

 

 

Rock Overdose: Γιατί υπάρχει ένα V μετά το όνομα Riot;

 

Mike Flyntz: Λοιπόν, πετάξαμε μερικά διαφορετικά ονόματα και τελικά αποφασίσαμε να ονομάσουμε τη μπάντα Riot V, λόγω του 5ου τραγουδιστή, οπότε δεν είναι στ'αλήθεια ένα V αλλά είναι Ρωμαική αρίθμηση, το Ρωμαϊκό νούμερο 5. Δεν είναι στ'αλήθεια V, είναι Riot Five!

 

 

Rock Overdose: Μike, μπήκες στους Riot το 1989, μπορείς να μου πεις πως βρέθηκες όλα αυτά τα χρόνια με το συγκρότημα;

 

Mike Flyntz: Μπήκα το 1989, αυτό συνέβη πριν από αυτό, όταν οι Riot είχαν διαλύσει για λίγο, όταν επέστρεψαν με το ''Τhundersteel'' που ήταν το πρώτο άλμπουμ με μόνο ένα κιθαρίστα και το 1989, τα τέσσερα μέλη των Riot θέλησαν να κάνουν μία περιοδεία στην Ιαπωνία, η οποία ήταν μεγάλη αγορά και δεν είχαν βρεθεί ποτέ εκεί πριν. Τότε ήταν που ο Mark Reale αποφάσισε ''χρειάζομαι ένα δεύτερο κιθαρίστα όπως είχαμε πάντα''.

 

Με συνάντησε όταν πήγαινα κολλέγιο για μουσική με τον ξάδερφο του, οπότε έκανα μία audition και ήρθε να με δεί να παίζω και το 1989 πήγα με τους Riot στην Ιαπωνία για την περιοδεία του ''Τhundersteel''. Το ''Τhe Privilege Of Power'' μιξαριζόταν, είχε ήδη τελειώσει η ηχογράφηση του, είχε ήδη μιξαριστεί και γι'αυτό δεν ήμουν σ'αυτόν τον δίσκο, είχε ήδη τελειώσει. Δεν έπαιξα τις κιθάρες σ'αυτό το δίσκο, o Mark έπαιξε όλες τις κιθάρες, το άλμπουμ ηχογραφήθηκε όταν κάναμε την Ιαπωνική περιοδεία του ''Thundersteel''.

 

 

Rock Overdose: Todd, επιλέχθηκες να είσαι ο τραγουδιστής των Riot, οι οποίοι παραδοσιακά ήταν όλοι σπουδαίοι. Φοβήθηκες σε κάποιο σημείο;

 

Todd Michael Hall: Νομίζω ότι ο μεγαλύτερος φόβος μου ήταν αν θα γίνω αποδεκτός ή όχι από τη μπάντα. Αφού πέθανε ο Mark Reale, αυτό ήταν λίγο περίεργο για μένα. Αλλά μιλήσαμε με τον Mike και τον Donnie και μου εξήγησαν τα πάντα και αποφάσισα να κάνω μία δοκιμή. Το μόνο πράγμα για το οποίο ανησυχούσα ήταν αν θα ήμουν ικανός να τραγουδήσω τα διαφορετικά μέρη, δούλευα με τα αυθεντικά, και μέρος της audition ήταν να ηχογραφήσω τα ''Ride Hard Live Free'', ''Metal Warrior'' και θυμάμαι να πηγαίνω στον Donnie και να του λέω ''Γιατί δε μου δίνεις ένα setlist'' και μου έδωσε ένα από τα setlists που παίζανε και έμαθα όλα τα τραγούδια για να σιγουρευτώ ότι μπορώ να το κάνω. Και σκέφτηκα ''ξέρετε, ίσως πρέπει να κάνω πίσω''.

 

Ειλικρινά δεν ήξερα σίγουρα μέχρι που παίξαμε το πρώτο μας show στην Ιταλία το 2014 και ανέβηκα στη σκηνή και είπα ''Όου, μάλλον μπορώ να το κάνω αυτό''. Οπότε δεν ξέρω αν το φοβισμένος είναι η σωστή λέξη, ήθελα να κάνω καλή δουλειά. Για μένα οι Riot είναι μία μπάντα με μεγάλη κληρονομιά και απλά ήθελα να είμαι ένα θετικό μέρος αυτής της κληρονομιάς. Αυτή ήταν η ανησυχία μου. Ήθελα να είμαι σίγουρος ότι θα κάνω μία καλή δουλειά.

 

 

Rock Overdose: Εσύ Frank που ήσουν σε κάποια φάση το νεότερο μέλος στη μπάντα;

 

Frank Gilchriest: Λοιπόν, αυτό που συνέβη ήταν ότι κάναμε μία περιοδεία, ήμουν στους Virgin Steele και ο Mark ήταν στους Riot και περιοδεύσαμε μαζί. Ένα η δύο χρόνια μετά από αυτό, γίναμε πολύ φίλοι με τα παιδιά και ο Mark με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ''Πρέπει να παίξω λίγη καυτή κιθάρα φίλε'' κι εγώ του είπα ''Σίγουρα φίλε, έχω ένα στούντιο, έλα τώρα''. Δεν ήξερα καν ότι ήθελε να παίξει μαζί μου αλλά είπε ''Έλα φίλε, μείνε κι ας παίξουμε μερικές διασκευές''.

 

Έτσι αρχίσαμε να παίζουμε μερικές διασκευές και του άρεσε και ξαναήρθε πάλι και πάλι και συνέχισε να έρχεται, και άρχισε να μου δείχνει κάποια ριφφ και αρχίσαμε να δουλεύουμε και να βάζουμε τα τραγούδια σε μία σειρά και μου έλεγε ''Αγαπώ το πως συμπεριφέρθηκες στο τραγούδι μου, είναι πράγματι σπουδαίο, πραγματικά πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί σε μία μπάντα, απλά θέλω να σιγουρευτώ ότι θα το σεβαστείς, θέλω να σιγουρευτώ ότι θα μπορείς να παίξεις το παλιότερο υλικό μας, κι αν αυτό δούλευε, ξέρεις, να αρχίσουμε να περιοδεύουμε''. Οπότε μου έδωσε τουλάχιστον δέκα κομμάτια, γύρισε πίσω μετά από μία εβδομάδα και ήταν πολύ αστείος μ'αυτό, παίξαμε την πρώτη στροφή και μου είπε ''Σταμάτα, αυτό είναι αρκετά καλό, το αγαπώ'' κι έτσι πήγε με όλα τα δέκα κομμάτια, όλο το πράγμα και είπε ''Όχι αυτό είναι αρκετό, απλά ήθελα να σιγουρευτώ ότι μπορείς να το κάνεις''. Μόλις είχαμε τελειώσει, είπε ''Σπουδαια, ας κάνουμε ένα δίσκο''.

 

Και τότε αυτός κι εγώ δουλέψαμε μόνοι, νομίζω ήταν πάνω από δυόμιση χρόνια, σχεδόν τρία χρόνια, δουλεύοντας μόνοι μας, τζαμάροντας, βάζοντας τις ιδέες μας και φτιάχνοντας τα τραγούδια και τότε καλέσαμε τον Mike, τον Pete Perez και τον Mike DiMeo κι εγώ κι ο Mark νιώθαμε λες και κάναμε audition γι'αυτούς, τους προσκαλέσαμε να έρθουν στο στούντιο και να ακούσουν το υλικό και ελπίζαμε να ενθουσιαστούν με τα κομμάτια που είχαμε έτοιμα, κι ευτυχώς ενθουσιάστηκαν και κάναμε το δίσκο και...BOOM, αρχίσαμε να περιοδεύουμε σαν τρελλοί, παίξαμε πολύ μαζί, έτσι αναμείχθηκα, μία πολύ καλή αρχή για την ακρίβεια.

 

 

Rock Overdose: Μπορείτε να μας πείτε για την δισκογραφία των Riot; Ποιο άλμπουμ προτιμάτε περισσότερο;

 

Mike Flyntz: Για πολύ καιρό ήταν το ''Inishmore'', αγαπώ κάθε Riot άλμπουμ, αλλά το ''Unleash The Fire'' είναι ένα άλμπουμ που αφιερώσαμε στο Mark, γράψαμε για το Mark, κάπως σαν ''Ορίστε Mark, αυτό είναι για σένα''. Δεν έπαιξε σ'αυτό, αλλά είναι το αγαπημένο μου άλμπουμ γιατί είναι για τον Mark.

 

Frank Gilchriest: Διασκέδασα την διαδικασία που μόλις περιέγραψα και έχω πολλή αγάπη για το ''Army Of One'', γιατί ήμουν εκεί από την αρχή και κυριολεκτικά το έχτισα από το τίποτα, ήμουν πολύ ανεμειγμένος σ'αυτό κι έχω πολύ ευχάριστες αναμνήσεις γι'αυτό, αλλά μουσικά μιλώντας δε μπορώ να βάλω το ένα πάνω από το άλλο, για μένα είναι όλα υπέροχα, οπότε μιλώντας μουσικά τα αγαπώ όλα, αγαπώ το ''Rock City'' αλλά αγαπώ και τα άλλα επίσης.

 

Todd Michael Hall: Θα έλεγα πιθανόν τα ''Fire Down Under'' και ''Thundersteel'' και ίσως να έβαζα και το ''Rock City'' επίσης που είναι ένα από τα αγαπημένα μου, αλλά συμφωνώ με τον Frank, είναι τόσο δύσκολο να διαλέξω ένα αγαπημένο.

 

 

Rock Overdose: Ποιες ήταν οι κύριες επιρροές σας σαν συγκρότημα σχετικά με τη μουσική που ακούγατε και σαν συνθέτες;

 

Mike Flyntz: Είμαι μεγάλος οπαδός των The Beatles, δε μπορεί να υπάρχει καλύτερο γράψιμο κομματιών από τους The Beatles, ενώ μεγάλωνα πήγα εκεί που πήγαν όλοι, πέρασα από τους Deep Purple, Van Halen, Iron Maiden, Judas Priest, Queen... Οι Queen είναι μία από τις μεγαλύτερες μου επιρροές, αν με ρωτήσεις αύριο μπορεί να σου δώσω διαφορετικές απαντήσεις.

 

Todd Michael Hall: Μάλλον θα απαντήσω με τον ίδιο τρόπο, ξέρω τα άλμπουμ που ακούω πολύ και νομίζω ότι μέσα στα χρόνια ανάμεσα σε υλικό που ακούς στο ραδιόφωνο, υλικό που ακούς και υλικό που άλλοι παίζουν για σένα είναι σχεδόν δύσκολο να ξέρεις από που προέρχεσαι, για μένα στα χρόνια που σχηματιζόμουν μεγαλώνοντας στα '70s, ήμουν έφηβος στα '80s και πιστεύω ότι αυτές είναι οι πρώιμες στιγμές έμπνευσης για σένα, κι εκείνη την εποχή ο frontman και ο τραγουδιστής ήταν κάπως ''ΑΑΑΑΑ'' και είχαν αυτό το εύρος οπότε πραγματικά εξεπλάγην εκείνη την εποχή όπου ο τραγουδιστής είχε απλά σπουδαία φωνή και υπήρχαν τόσες προσδοκίες από τον Brad Delp των Boston, τον Lou Gramm των Foreigner, τον Geoff Tate των Queensryche, τον Eric Adams των Manowar, αναφέραμε τους Judas Priest, σχεδόν νιώθω σαν δεινόσαυρος κατά κάποιο τρόπο γιατί παίξαμε ένα φεστιβάλ όπου οι τραγουδιστές τώρα έχουν ένα διαφορετικό στυλ και κανείς δεν τραγουδάει όπως εγώ πλέον, οπότε κάποιες φορές νιώθω ανασφαλής τύπου ''Κανείς δεν τραγουδάει όπως εγώ πλέον και είμαστε πολλοί λίγοι από μας'', οπότε πολλές επιρροές μου βασίζονται σ'εκείνη την περίοδο όπου αυτό το είδος τραγουδιστών ήταν τόσο δημοφιλές.

 

 

Rock Overdose: Σχετικά με το τελευταίο άλμπουμ, ποιoς είναι ο κύριος συνθέτης και ποιoς έγραψε τους στίχους;

 

Mike Flyntz: O Donnie κι εγώ κάνουμε τη μουσική, ο Donnie πάντα γράφει περισσότερα κομμάτια από μένα και ο Frank ενορχηστρώνει, ο Todd έγραψε το 60-75% των στίχων κι έγραψε κι ο Donnie κάποιους στίχους.

 

 

Rock Overdose: Δύο λόγια για το artwork του νέου δίσκου παρακαλώ...

 

Todd Michael Hall: To νέο artwork είναι concept, βασικά αυτό που κάναμε ήταν ''τι τίτλο θα θέλαμε να έχουμε για το δίσκο;'' και καταλήξαμε να αποφασίσουμε για το ''Armor Of Light'' γιατί μας αρέσει το κομμάτι αλλά και γιατί το artwork θα έφτιαχνε ένα ωραίο concept. Το αυθεντικό βασίστηκε στο απλά να έχουμε μία φώκια, τότε ο Donnie ήρθε με την ιδέα να χρησιμοποιήσουμε τον μεγάλο Tyr και να του δώσουμε το σώμα μου (γέλια) και μέσα από αυτό το ταξίδι πηγαίνουμε μπρος-πίσω με τον καλλιτέχνη. Θέλαμε κάτι που να είναι ένα είδος συνέχειας με την μεγάλη φώκια, την μασκότ μας αν προτιμάς.

 

 

Rock Overdose: Μπορείτε να μας πείτε μερικά λόγια για το νέο δίσκο, σήμερα ακούσαμε έξι κομμάτια, κατά τη γνώμη μου ήταν σαν την εποχή του ''Thundersteel'' με περισσότερη δύναμη και ταχύτητα.

 

Todd Michael Hall: Νομίζω θα ακούσεις αρκετή περισσότερη συνάθροιση με το δίσκο, το πρώτο μισό είναι αυτά που κοπανάνε αλλά σίγουρα υπάρχει μεγαλύτερη συνάθροιση με το δίσκο και ήταν μέρος του θέματος μας, έχουμε 13 ή 14 κομμάτια που μπορεί να κοπούν στα 11 ή 12 και πρέπει απλά να αποφασίσουμε ποιά θα βάλουμε πριν κάνουμε την τελική μίξη και τα βάλουμε όλα μαζί. Οπότε αυτό που άκουσες δεν είναι ακόμα η ολοκληρωμένη εικόνα.

 

 

Rock Overdose: Αυτή είναι μία ερώτηση για το μέλλον, υπάρχουν κάποιες σκέψεις να κυκλοφορήσετε κάποιο βίντεο για το δίσκο;

 

Todd Michael Hall: Να κάνουμε βίντεο γι'αυτό το άλμπουμ; Ναι, σίγουρα, και βέβαια θέλουμε να έχουμε ένα αλλά δεν ξέρουμε για ποιο κομμάτι ακόμα. Οπότε αυτή είναι η πρόκληση που έχουμε, πρέπει να τα ολοκληρώσουμε όλα, ίσως να αναμείξουμε και την δισκογραφική εταιρεία στο ποιο θέλουν, γιατί η πρόκληση είναι ότι διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικά αγαπημένα, οπότε είναι πραγματικά δύσκολο να αποφασίσουμε, το άλμπουμ βγαίνει το Μάρτιο, έχουμε αρκετό καιρό να διαλέξουμε.

 

 

Rock Overdose: Ακούγοντας το ''Unleash The Fire'' και σήμερα τα νέα κομμάτια, φαίνεται Todd σαν να ήσουν στους Riot για χρόνια, από πάντα. Πως το εξηγείς αυτό;

 

Todd Michael Hall: Εκτέθηκα στους Riot όταν ήμουν πολύ νεότερος και πραγματικά αγάπησα τη μουσική, και νομίζω ότι οφείλεται στη φωνή μου ότι ταιριάζει μ'αυτή τη μπάντα, άρα είναι απλά άνετο για μένα να τραγουδήσω αυτό το υλικό, υπάρχει φυσικό ταίριασμα. Το θέμα είναι ότι οι Riot V ειδικά με τον Donnie στο συγκρότημα που είναι ο κύριος συνθέτης όπως στο ''The Privilege Of Power'', τίνουμε στο να βασιζόμαστε στο power metal, όχι ότι αυτό είναι το μόνο πράγμα που παίζουμε, αλλά τείνουμε να βασιζόμαστε περισσότερο σ'αυτό και έτσι τα ψηλά και καθαρά φωνητικά μου είναι αυτό που ταιριάζει.

 

Δεν ήρθα εδώ νομίζοντας ότι θέλω να αλλάξω τους Riot, προφανώς όταν ηχογραφούμε νέα κομμάτια, θέλω να βάλω τη φωνή μου αλλά δεν είμαι σε διάθεση να προσπαθήσω να τα αλλάξω όλα γύρω μου, προσπαθώ να κρατήσω τα πάντα αληθινά σε ότι πραγματικά ήταν.

 

 

Rock Overdose: Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για μία μπάντα να επιβιώσει στις ΗΠΑ σήμερα;

 

Frank Gilchriest: Υποθέτω ότι κάθε μπάντα είναι μοναδική και διαφορετική, το ''επιβιώνω'' είναι πολύ σχετικός όρος, τι ακριβώς εννοείς με το ''επιβιώνω'';

 

 

Rock Overdose: Αν έχετε άλλη δουλειά ή αν μπορείτε να ζήσετε μόνο από τη μπάντα!

 

Frank Gilchriest: Α, το να ζούμε μόνο από τη μπάντα! Νομίζω είναι σχετικά σπάνιο, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν διαφορετικές πηγές εισοδήματος, σημαίνει ότι πρέπει να έχεις διαφορετική δουλειά, ίσως να σχετίζεται με τη μπάντα, ίσως όχι. Αλλά συνήθως πρέπει να έχεις μία άλλη πηγή εισοδήματος, ή δύο, ή τρείς. Αυτή είναι η περίπτωση μου όπου έχω τέσσερις πηγές εισοδήματος.

 

Todd Michael Hall: Πρέπει να έχεις μία πηγή εισοδήματος και χρειάζεται αυτή η πηγή να είναι ευέλικτη. Οπότε κάθε φορά που πας σε περιοδεία, απολύεσαι από τη δουλειά σου, αλλά το να ζήσεις πλήρως από αυτό... Είναι σχεδόν αδύνατον.

 

Mike Flyntz: Όλοι έχουμε πολλαπλές πηγές εισοδήματος, πέρα από τους Riot, πρέπει, το βλέπω ως ένα project πάθους, θα ήταν ωραίο αν βγάζαμε λεφτά από αυτό, αλλά δεν το βλέπω ως κύριο κίνητρο, ευτυχώς είμαι αρκετά μεγάλος να το γνωρίζω αυτό.

 

Frank Gilchriest: Όλοι μας θέλουμε απλά να παίξουμε μουσική και ευχόμαστε να μπορούσαμε να το κάνουμε συνέχεια. Κι αν το κάναμε συνέχεια, υποθέτω ότι ο πλήρης μισθός θα ερχόταν φυσικά, δεν είναι συνεχής απασχόληση, δε μπορείς απλά να πας σπίτι και να κοιτάς τον τοίχο, πρέπει να βάλεις τις μπότες σου και να πας στη δουλειά.

 

 

Rock Overdose: Ποιες είναι οι καλύτερες στιγμές στην ιστορία των Riot;

 

Mike Flyntz: Οι καλύτερες στιγμές; Υπάρχουν μία-δύο διαφορετικές στιγμές σχετικά με την καριέρα μου στους Riot, ένα από τα κυριότερα πράγματα ήταν πηγαίνοντας στην Ιαπωνία για πρώτη φορά, πουλούσαμε δίσκους, στην άφιξη μας ήταν 200-300 άτομα στο αεροδρόμιο, πήγαμε στο ξενοδοχείο και υπήρχε πανέμορφη ατμόσφαιρα εκεί, δεν μπορούσαμε καν να φτάσουμε στις πόρτες, ήταν σαν να έβλεπες ταινία των Βeatles, έξω, μέσα, απλά δε μπορώ να ξεχάσω το πανδαιμόνιο της πρώτης και δεύτερης Ιαπωνικής περιοδείας και μετά την κυκλοφορία κάθε δίσκου, τον ερχομό μας στην Ελλάδα για πρώτη φορά, αγαπούσαν τη μπάντα, κουνούσαν το βαν που μας μετέφερε, τραβούσαν τα μαλλιά μου, πάρα πολλά highlights.

 

Κάθε φορά που ολοκληρώναμε ένα άλμπουμ, ένα άλμπουμ που θα μπορούσε να είναι γύρω μας όλη μας τη ζωή, το ξανακάνουμε με αυτό το άλμπουμ, όταν τελειώνεις ένα άλμπουμ, είναι ένα αίσθημα επιτεύγματος και ότι θα μπορούσες να έχεις αυτό το άλμπουμ για το υπόλοιπο της ζωής σου, αυτό είναι για μένα.

 

Todd Michael Hall: Θα συμφωνούσα με το θέμα άλμπουμ, κάθε φορά που τελειώνεις ένα άλμπουμ που έχεις βάλει τόση προσπάθεια, έχω φίλους και οπαδούς που επικοινωνούν μαζί μου μέσω Facebook και τους λέω ''Έι, μόλις κυκλοφορήσαμε ένα νέο δίσκο''. Δε χρειάζεται καν να ακούσω το άλμπουμ για να τους πω συγχαρητήρια γιατί ξέρω πόση πολλή προσπάθεια χρειάζεται να βάλεις σέ ένα άλμπουμ και είναι σίγουρα ένα επίτευγμα.

 

RIOT V (Frank Gilchriest-Mike Flyntz-Todd Michael Hall)

Rock Overdose Παύλος Γιαννακόπουλος

 

Rock Overdose: Δύο παρόμοιες ερωτήσεις, ποιες είναι οι καλύτερες αναμνήσεις σας από τις συναυλίες σας στην Ελλάδα και θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι οι Riot θα ήταν τόσο τεράστια μπάντα στη χώρα μου; Τί είναι αυτό που έκανε τους Riot τόσο ξεχωριστούς στην Ελλάδα;

 

Mike Flyntz: Θυμάμαι το πρώτο μου show με τους Riot στο Ρόδον το 1998 και ο Frank τότε έπαιζε με τους Virgin Steele, ήταν η αρχή της σχέσης μας, ήταν το τέλος μίας περιοδείας έξι εβδομάδων, κάθε μπάντα ξέρει ότι όταν είσαι σε τέτοια περιοδεία, στο τέλος της περιοδείας έχεις πάρει φωτιά, και αυτή η συναυλία ήταν μία από τις καλύτερες συναυλίες που έχουμε παίξει ποτέ, η μπάντα ήταν καυτή, το κοινό ήταν τελείως έντονο και καλέσαμε κάποιους οπαδούς στη σκηνή στο τέλος, σωστά;

 

Frank Gilchriest: Ήμουν σε μία διαφορετική μπάντα και ήταν πραγματικά τρομακτικό το να έχεις τους Riot να παίζουν πριν απο σένα, σαν να λες ''Δε θέλω να βγω στη σκηνή μετά από αυτό'' αλλά κάναμε το κομμάτι μας υποθέτω, ήταν σπουδαίο show, σε ένα σπουδαίο κλαμπ, ο κόσμος ήταν φρενήρης και ήταν σαν ένα κύμα, ένα παλιρροϊκό κύμα ανθρώπων που ανεβοκατέβαινε στο κλαμπ και μετά με έλουσαν με σαμπάνια, κυριολεκτικά τρομοκρατώντας όλο μου το σετ, σφυροκοπήθηκα, δεν ξέρω αν θυμάσαι.

 

 

Rock Overdose: Θυμάμαι, θυμάμαι!

 

Mike Flyntz: Και μετά επιστρέψαμε σαν Riot V, παίξαμε και η ανταπόκριση του κοινού ήταν φανταστική, και ξέραμε ότι μας βοήθησε να πούμε ''Μπορούμε στ'αλήθεια να το κάνουμε αυτό''.

 

 

Rock Overdose: Τι θα πρέπει να περιμένουμε από τις συναυλίες σας; (Η συνέντευξη έγινε λίγες ώρες πρίν τη συναυλία τους στην Αθήνα).

 

Mike Flyntz: Είμαστε στο στούντιο ηχογραφώντας εδώ και δύο μήνες και θα σας παίξουμε τα καλύτερα πιθανά κομμάτια μας.

 

 

Rock Overdose: Κάποια από το νέο άλμπουμ;

 

Mike Flyntz: Όχι, αποφασίσαμε να μην κάνουμε τίποτα ακόμα γιατί ακόμα το φτιάχνουμε, θέλουμε να έχουμε γι'αυτό το άλμπουμ μία ειδική περιοδεία, απλά θα βγούμε έξω και θα παίξουμε κλασσικά κομμάτια.

 

 

Rock Overdose: Ποια είναι η συμβουλή σας σε νέους μουσικούς; Πόσο δύσκολο είναι για μία νεοσχηματισμένη μεταλλική μπάντα να κάνει μία σπουδαία καριέρα στην παγκόσμια μουσική σκηνή;

 

Mike Flyntz: Βρείτε μία καθημερινή δουλειά! (γέλια) Με ρωτάς πως να ζήσουν; Δεν το έχω διευκρινίσει ακόμα.

 

Frank Gilchriest: Εξαρτάται πάντα το τι εννοείς με το ''καριέρα''. Υπάρχουν νοβελίστες που γράφουν μερικά βιβλία κάθε χρόνο και είναι ευτυχισμένοι, έχουν μία καριέρα, υπάρχει κόσμος που είναι ζωγράφοι, ζωγραφίζουν και πουλάνε πέντε ή έξι πίνακες κάθε χρόνο αλλά έχουν καριέρα, είναι καλλιτέχνες. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να έχουν ένα φλεγόμενο πάθος κι αγάπη γι'αυτό που κάνουν, μπορούν να βρουν τις ευκαιρίες τους από αυτό, καταλαβαίνεις τι εννοώ;

 

Αν στοχεύεις να γίνεις διάσημος, αν στοχεύεις να γίνεις πλούσιος, καλύτερα να βγείς έξω από αυτό. Θα πρέπει να το κάνεις μόνο από πάθος και αγάπη και να ξεχάσεις το ‘εγώ’ σου έξω από την πόρτα. Ξέχνα το ‘εγώ’ σου, ξέχνα τα λεφτά, ξέχνα τη δόξα, είμαστε εδώ επειδή αγαπάμε τη μουσική, δεν είμαστε εδώ για τα λεφτά, δεν είμαστε εδώ για τη δόξα, είμαστε εδώ εξ'αιτίας της μουσικής, είναι σχεδόν τρελό, αυτό θα έλεγα στα νέα παιδιά.

 

 

Rock Overdose: Ξεμένουμε από χρόνο. Todd, οι 3 top Metal ή μή Metal  τραγουδιστές όλων των εποχών;

 

Todd Michael Hall: Για μένα θα ήταν ο Geoff Tate, o Eric Adams κι ο Ronnie James Dio!

 

 

Rock Overdose: Mike, τρεις Metal κιθαρίστες όλων των εποχών;

 

Mike Flyntz: Mπορώ να πω τον Ritchie Blackmore; Πιάνετε για Metal;

 

 

Rock Overdose: Φυσικα!

 

Mike Flyntz: Ritchie Blackmore, Brian May, Eddie Van Halen!

 

 

Rock Overdose: Frank τρεις ντράμερ;

 

Frank Gilchriest: Τρεις ντράμερ; O Neil Peart των Rush, ο John Bonham των Led Zeppelin και ο Ringo Starr των The Beatles!

 

 

 

Για το Rock Overdose

 

Παύλος Γιαννακόπουλος

 

Απομαγνητοφώνηση-Μετάφραση

 

Δημήτρης Αλόρας

 

Comments