Ronnie Romero (Intelligent Music Project) στο RockOverdose: “Ανυπομονώ να σας δω στη Θεσσαλονίκη σε λίγες μέρες και να διασκεδάσουμε μαζί ξανά – επιτέλους!

Λίγες μέρες πριν την εμφάνισή του Intelligent Music Project στη Θεσ/νικη (17.06.2021), το RockOverdose είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον ταλαντούχο μουσικό Ronnie Romero, γνωστό για τη συμμετοχή του σε διάφορες rock μπάντες όπως οι Lords of Black, Rainbow, The Ferrymen, MSGroup, Sunstorm κ.ά..

Μαζί με τους Intelligent Music Project θα εμφανιστούν στο Θέατρο Κήπου, στη Θεσ/νικη και ο Ronnie Romero υπόσχεται στο ελληνικό κοινό ένα αξέχαστο show! Επιπλέον, απαντά στις ερωτήσεις μας για την εμπειρία του πλάι σε θρυλικούς μουσικούς, μέσα από τις συνεργασίες του, καθώς επίσης και την άποψή του για την κατάσταση στην μουσική βιομηχανία. 

 

Enjoy!


 

RockOverdose: Καλωσόρισες στο RockOverdose! Σύστησε μας το Intelligent Music Project με δικά σου λόγια.

 

Ronnie Romero (Intelligent Music Project): Το Intelligent Music Project είναι ένα μουσικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε από τον ιατρό Milen Vrabevsky. Αυτό το supergroup συγκέντρωσε όχι μόνο  σπουδαίους μουσικούς, αλλά το πιο σημαντικό, τα τραγούδια του φέρνουν ένα μήνυμα ελπίδας για ένα λαμπρό και αισιόδοξο μέλλον, το οποίο χρειάζεται να ακούσουν οι θαυμαστές μας σε αυτήν την ταραχώδη εποχή. Μουσικά μιλώντας μπορείτε να βρείτε πολλά διαφορετικά στοιχεία και επιρροές στα τραγούδια και τη μουσική, όλα γραμμένα από τον Dr. Vrabevsky, στοιχεία από Deep Purple έως Toto, Beatles και πολλών άλλων.

 

 

RockOverdose: Πες μας λίγα λόγια για το νέο σας album με τίτλο  “The Creation”, πρόκειται για το 2ο album των Intelligent Music Project στο οποίο συμμετέχεις. Πόσο εύκολη ήταν η διαδικασία των ηχογραφήσεων εν μέσω Lockdown και τι διαφορετικό έχει αυτό το album να προσφέρει;

 

Ronnie Romero (Intelligent Music Project): Βασικά, ήταν πολύ εύκολο να ηχογραφήσουμε το album στην Βουλγαρία. οπότε δεν ήταν «απομακρυσμένη ηχογράφηση» όπως συνέβη με άλλα albums κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Προφανώς το νέο album είναι μια εξέλιξη για την μπάντα, επειδή τα τραγούδια που έγραψε ο Milen είναι πιο προσανατολισμένα στο φωνητικό μου στυλ. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά διαφορετικά στοιχεία σε αυτό, που είναι χαρακτηριστικό για το IMP. Το συγκρότημα ακούγεται πιο σφιχτό νομίζω, και με την προσθήκη του Bobby Rondinelly στα drums ακόμα καλύτερα !.

 

 

 

RockOverdose: Σχεδόν όλα τα live show ακυρώθηκαν το 2020 και αρκετά το 2021, παρόλα αυτά κόντρα σε όλες τις δυσκολίες, πραγματοποιήσατε μία μικρή tour στη Βουλγαρία στα τέλη Μαΐου, νιώθεις αισιόδοξος ότι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα σύντομα; Σχεδιάζετε άλλες εμφανίσεις; 

 

Ronnie Romero (Intelligent Music Project): Κάναμε μια υπέροχη περιοδεία στη Βουλγαρία. Οι οπαδοί περίμεναν πως και πως τα live shows καθώς ήμασταν σε αυτή την κατάσταση! Τα shows ήταν φανταστικά και είχαμε μεγάλη χημεία μεταξύ της μπάντας και του κοινού σε κάθε πόλη που παίξαμε. Ελπίζουμε ότι όλα θα τακτοποιηθούν με την πανδημία και θα επιστρέψουμε στο «κανονικό» το συντομότερο δυνατό! Σίγουρα οι IMP είμαστε έτοιμοι να βγούμε σε περιοδεία σε κάθε χώρα που μας ζητήσουν να παίξουμε. Μέχρι τώρα έχουμε το show μας στη Θεσσαλονίκη, και μετά το καλοκαίρι έρχονται περισσότερες εκπλήξεις!.

 

RockOverdose: Όπως ανέφερες, το Intelligent Music Project θα εμφανιστείτε στις 17 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 22ης επετείου του Rock Radio 104.7. Τί να περιμένει το κοινό από αυτή την εμφάνιση;

 

Ronnie Romero (Intelligent Music Project): Είμαι εντελώς σίγουρος πως θα είναι όλα καταπληκτικά! Έχω παίξει ξανά στην Ελλάδα και το κοινό είναι φανταστικό! Σίγουρα θα είναι μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη! Θα παίξουμε μια μεγάλη setlist με την μπάντα και τον Carl Sentance (Nazareth), θα περάσουμε πολύ καλά!

 

 

RockOverdose: Τις περισσότερες φορές τα supergroups δεν αντέχουν στο χρόνο. Πώς βλέπεις το μέλλον του Intelligent Music Project;

 

Ronnie Romero (Intelligent Music Project): Πιθανόν αυτό να συμβαίνει όταν στα “supergroups” οι μουσικοί δεν είναι αφοσιωμένοι. Στη δική μας περίπτωση είναι εντελώς διαφορετικά, δουλεύουμε μαζί τα τελευταία 2 χρόνια και νιώθω ήδη πλήρες μέλος της μπάντας παρά ένας απλός guest. Η χημεία μεταξύ μας είναι σπουδαία, και στις πρόβες στο studio αλλά και στα shows, επομένως πιστεύω θα έχουμε ένα λαμπρό μέλλον και θα έρθουν ωραία πράγματα!

 

RockOverdose: Σίγουρα το να δουλεύεις πλάι σε σπουδαίους και θρυλικούς μουσικούς έχει αρκετό ενδιαφέρον. Ποιά είναι η πιο πολύτιμη συμβουλή ή αξία που έχεις αποκομίσει από αυτή την εμπειρία σου δίπλα σε τόσο σημαντικούς μουσικούς όπως π.χ. ο Ritchie Blackmore,  ο Michael Schenker κ.ά.; 

Ronnie Romero (Intelligent Music Project): Για μένα το πιο πολύτιμο πράγμα που έμαθα από τη δουλειά μου μαζί με μουσικούς του υψηλότερου επιπέδου είναι η αφοσίωση και η ευθύνη.  Να είσαι καλός και να σέβεσαι τους άλλους, να είσαι προσγειωμένος και να αγαπάς αυτό που κάνεις.

 

RockOverdose: Θα ήθελες να μας πεις δυο λόγια για τη συνεργασία σου με τους Sunstorm; Πως είναι το feedback για το νέο σας album so far?

 

Ronnie Romero (Intelligent Music Project): To feedback είναι υπέροχο. Στην αρχή υπήρξαν κάποιες "ταραχές" για τους προφανείς λόγους. Αλλά όταν οι άνθρωποι ακούν τη μουσική, η μουσική μίλησε σε εκείνους. Και αυτό είναι το κύριο πράγμα στη μουσική βιομηχανία. Μερικές φορές οι μουσικοί μιλούν πολύ. Αλλά είναι πάντα καλύτερο να μιλούν λιγότερο και να δουλεύουν περισσότερο.

 

 

 

RockOverdose: Ποιές είναι οι αναμνήσεις σας από την Ελλάδα; Θα ήθελες να μας πεις λίγα λόγια για τη συνεργασία σου με τον Γιώργο Γάκη στην εκδήλωση στα Ιωάννινα;  

 

Ronnie Romero (Intelligent Music Project): Αυτό το show ήταν καταπληκτικό! Ο Γιώργος αλλά και ο κόσμος των Ιωαννίνων ήταν φοβεροί! Είχαμε άψογη φιλοξενία! Περάσαμε υπέροχα, παίξαμε τη μουσική μας και διασκεδάσαμε αρκετά! Είναι σίγουρα μια εμπειρία που θα θυμόμαστε και ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία να το ξανακάνουμε στο μέλλον.

 

RockOverdose: Τελευταία λόγια δικά σου! Στείλε ένα μήνυμα στους αναγνώστες / ακροατές μας! 

 

Ronnie Romero (Intelligent Music Project): Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Έλληνες rockers για την υποστήριξή τους! Γνωρίζω πως έχουμε αρκετούς οπαδούς εκεί, και ειλικρινά εκτιμώ την αγάπη τους για τη δουλειά μου. Ανυπομονώ να σας δω στη Θεσσαλονίκη σε λίγες μέρες και να διασκεδάσουμε μαζί ξανά - επιτέλους!

 

Πληροφορίες για την εμφάνιση του Intelligent Music Group στη Θεσσαλονίκη: info

 

Για το RockOverdose,

Βιβή Ζαπαντιώτου

Επιμέλέια, ερωτήσεις, απομαγνητοφώνηση

 

Comments