RUSTY BONEZ στο Rock Overdose: “Δεν θεωρώ ότι έχει κάποιος το δικαίωμα να σου πει τι θα παίξεις ή τι θα συνθέσεις”

Οι Rusty Bonez είναι μια νέα heavy rock μπάντα που δημιουργήθηκε το 2015 και γρήγορα έγινε γνωστή στο Αθηναιϊκό underground κοινό, διευρύνοντας την φήμη της με την συμμετοχή σε μεγάλα εγχώρια festivals όπως το 4th Rock Aid, 1st Sober Festival (με τους Potergeist, Sober on Tuxedos) και Let’s Rock Festival 2017 (με τους Planet of Zeus, Diviner και Black Hat Bones).

Τώρα, η μπάντα είναι έτοιμη να παρουσιάσει το ντεμπούτο της άλμπουμ, "Wrath", μια παρουσίαση η οποία θα λάβει χώρα στο ΙΛΙΟΝ Plus στην Αθήνα, στις 3 Νοεμβρίου.

Το Rock Overdose, επικοινώνησε με τους Rusty Bonez για μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, την οποία μπορείτε να απολαύσετε παρακάτω:

 

Rock Overdose: Πρώτη κυκλοφορία και ο τίτλος αυτής “Wrath”. Αυτό είναι η μουσική για εσάς; Εξωτερίκευση οργής; Ξέσπασμα;

 

Rusty Bonez: Η μουσική για εμάς είναι εξωτερίκευση, όχι μόνο οργής, αλλά πολλών συναισθημάτων όπως χαρά, πόνο, θλίψη. Mας δίνει τη δυνατότητα να εκφράσουμε βιώματα ή κάτι άλλο που μπορεί να βρίσκεται κρυμμένο βαθιά μέσα μας.

 

 

Rock Overdose: Βλέπουμε στο εξώφυλλο μια γροθιά σε σχήμα μυαλού να χτυπάει τον ήλιο αν καταλαβαίνω σωστά; Αυτό τι σημαίνει; Πως αν χρησιμοποιήσεις όλη την ισχύ του μυαλού σου μπορείς να αγγίξεις το αδύνατο;

 

Rusty Bonez: Σωστά καταλαβαίνεις. H πραγματική δύναμη για να αλλάξεις οποιαδήποτε κατάσταση, βρίσκεται στο μυαλό και όχι στην ωμή βία. Και αυτό ισχύει από την πιο μικρή αντιπαράθεση, έως την μεγαλύτερη αλλαγή που θα ήθελες να δεις στον κόσμο.

 

 

Rock Overdose: Εκτός από τα προαναφερθέντα, γύρω από ποια άλλα θέματα περιστρέφονται οι στίχοι του “Wrath” και ποιος είναι υπεύθυνος για αυτούς;

 

Rusty Bonez: Στιχουργικά στο “Wrath” ασχοληθήκαμε με ότι μας ενοχλούσε ή μας προβλημάτιζε τα τελευταία χρόνια. Μέσα στους στίχους μπορεί κανείς να βρει προβληματισμούς, αλλά και σταθερές απόψεις, γύρω από θέματα όπως τον πόλεμο, τα εργασιακά, τα golden boys, όπως επίσης και ψυχολογικές καταστάσεις στις οποίες μπορούμε εύκολα να βρεθούμε. Υπεύθυνοι για τους στίχους είμαστε όλοι. Τα πάντα στους Rusty Bonez είναι ομαδική δουλειά!

 

 

Rock Overdose: Παρά τη βραχύβια πορεία σας, έχετε –όπως είδα- ήδη συμμετάσχει σε αρκετά σημαντικά festivals στην ημεδαπή, στο πλάϊ σημαντικών ονομάτων του χώρου. Τι έχετε κερδίσει από αυτές τις εμπειρίες; Είναι σημαντικό να βλέπεις τον τρόπο που λειτουργούν τα μεγαλύτερα σχήματα; Μπορείς να κερδίσεις περισσότερα από αυτή τη διαδικασία ή από το να μάθεις από τα ίδια σου τα λάθη;

 

Rusty Bonez: Αυτό που έχουμε κερδίσει είναι σίγουρα πολλές γνωριμίες και φιλίες με πολύ αξιόλογους ανθρώπους του χώρου, είτε από μπάντες, είτε από διοργανωτές που πραγματικά αγαπάνε αυτό που κάνουν, είτε από τον κόσμο που επιλέγει  να έρθει στα live μας. Από εκεί και πέρα είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθείς τον τρόπο λειτουργίας μεγαλύτερων σχημάτων αλλά η συνταγή δεν είναι απλή. Θέλει σκληρή δουλεία, πίστη, επιμονή και φυσικά να μαθαίνεις από τα λάθη σου και να τα διορθώνεις.

 

 

Rock Overdose: Τα μέλη των Rusty Bonez έχουν προϋπηρεσία και σε άλλα σχήματα του χώρου; Μπορείς να μου δώσεις ένα μικρό γεναολογικό δέντρο για έκαστο εξ’ υμών;

 

Rusty Bonez: Είμαστε και οι τέσσερις πολλά χρόνια στο χώρο. Αυτό που θα θέλαμε να τονίσουμε, πέρα από τις διάφορες συμμετοχές του καθενός σε άλλα σχήματα, είναι η σχεδόν δεκάχρονη συνεργασία μας στους Skysent LU που μας χάρισε πολλές όμορφες αναμνήσεις και πολλά live. Να αναφέρουμε, βέβαια, ότι ο Jojos είναι ενεργό μέλος και στους Cemetery Dance.

 

 

Rock Overdose: Ας γυρίσουμε πίσω στο “Wrath” λοιπόν. Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει για το νέο σας αυτό πόνημα και με τι εφόδια, ψυχολογικά και υλικά έχετε εφοδιαστεί για την επίτευξή τους;

 

Rusty Bonez: Ο βασικός στόχος είναι να ακούσει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος την μουσική μας. Με βάση αυτό, η πρώτη κίνηση είναι να προωθήσουμε το cd μας με κάποια live εκτός Αθήνας και στην συνέχεια η συμμετοχή μας σε διάφορα φεστιβάλ. 'Οσον αφορά τα εφόδια, από υλικά δεν υπάρχουν και πολλά (χαχαχα), αλλά από την στιγμή που υπάρχει καλή διάθεση και πολύ όρεξη για μουσική νομίζω ότι έχουμε τα βασικά!

 

 

Rock Overdose: Υπάρχει εν τέλει αυτή καθολική αποδοχή και στήριξη του κόσμου στα εγχώρια heavy rock σχήματα; Πολλοι μιλάνε για μία εκ των σπουδαιότερων underground σκηνών της Ευρώπης και μάλιστα με σπουδαία παραγωγή στον εν λόγω ήχο. Εσείς πως το βιώνετε όλο αυτό;

 

Rusty Bonez: Δε νομίζω ότι μπορούμε να μιλήσουμε ακόμα για καθολική αποδοχή, αλλά πιστεύω ότι σαν σκηνή είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια τα standards των συγκροτημάτων, τόσο συνθετικά όσο και από άποψη παραγωγής, έχουν ανέβει κατακόρυφα και αυτό έχει φέρει ένα μεγάλο αριθμό κόσμου πιο κοντά στα εγχώρια σχήματα. Bλέπουμε από τις συναυλίες στις οποίες πηγαίνουμε σαν fans ή συμμετέχουμε σαν μπάντα, ότι ο κόσμος στηρίζει πραγματικά, αγοράζει cd, δίσκους , merch και η προσέλευσή του είναι όλο και μεγαλύτερη.

 

 

Rock Overdose: Έχετε κάνει κάποιες καλές φιλίες όλο αυτό το διάστημα που κινείστε στον εγχώριο underground χώρο; Έχουν δημιουργηθεί αμοιβαίες συμπάθειες και εκτιμήσεις ανάμεσα σε εσάς και σε άλλα σχήματα; Ξεχωρίζετε κάποια από αυτά;

 

Rusty Bonez: Θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς, γιατί όπως είπα και πριν, έχουμε κάνει ήδη αρκετούς φίλους. Ποιούς να πρωταναφέρω; Με μπάντες όπως οι Sober on Tuxedos, οι Sun, Rain in Life, οι Ghost Dance και οι Building Chaos έχουμε δημιουργήσει πολύ στενές σχέσεις. Έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν και σίγουρα θα ξανασυνεργαστούμε στο μέλλον.

 

 

Rock Overdose: Ποια θα χαρακτήριζες τη σπουδαιότερη στιγμή της μέχρι στιγμής ιστορίας σας και ποια είναι η στιγμή που ονειρεύεστε ως μπάντα και παρέα να ζήσετε;

 

Rusty Bonez: Νομίζω ότι πέρα από όλα τα ωραία που έχουμε ζήσει μέχρι τώρα, η σπουδαιότερη στιγμή είναι όταν πήραμε στα χέρια μας το πρώτο μας “παιδί”. Εκεί ξεχνάς όλα τα ζόρια που έχεις τραβήξει και απλά χαμογελάς!

Σχετικά με το όνειρο, μάλλον πολλοί βλέπουμε το ίδιο: γήπεδο με 100.000 τρελαμένους fans, εμείς φυσικά headliners, και όλοι να φωνάζουν “we want more!”. (χαχα)

 

 

Rock Overdose: Έχουμε λοιπόν στις 3 Νοεμβρίου τη ζωντανή παρουσίαση του “Wrath” στο ΙΛΙΟΝ Plus. Μαζί σας θα εμφανιστούν οι Sober on Tuxedos και οι Sun, Rain in Life, δύο ποιοτικά σχήματα με τη δική τους πορεία στο χώρο. Με ποια λογική τους επιλέξατε και τι εκτιμάτε στα συγκεκριμένα σχήματα;

 

Rusty Bonez: Η παρουσίαση του “Wrath” είναι μία γιορτή για εμάς. Όπως σε κάθε γιορτή, έτσι και σε αυτή, θέλουμε να είμαστε στο stage παρέα με φίλους. Και με τις δύο μπάντες διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις, όπως σου ξανάπα, και εκτιμάμε και στις δύο τον αυθορμητισμό και την αυθεντικότητα στη μουσικής τους. Μακάρι να μπορούσαμε να φέρουμε όλους τους φίλους μαζί μας, αλλά θα έπρεπε να παίζουμε μέχρι το πρωί!

 

 

Rock Overdose: Από εσάς τι να περιμένουμε για το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου; Εκτός από το υλικό του “Wrath” θα ακούσουμε κάτι άλλο; Θα υπάρξουν ίσως κάποιες εκπλήξεις που μπορείς να μοιραστείς μαζί μας; Στον πάγκο σας τι υλικό θα υπάρχει προς αγορά;

 

Rusty Bonez: Καμία έκπληξη! Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να σας παρουσιάσουμε όλο τον δίσκο με την δυναμική και την ενέργεια που πρέπει. Στον πάγκο θα είναι διαθέσιμα το cd και το μπλουζάκι της μπάντας, συν κάποια άλλα καλούδια.

 

 

Rock Overdose: Θέλω να κλείσεις λέγοντάς μου τι θα άλλαζες στη σύγχρονη μουσική και στη σύγχρονη μουσική βιομηχανία, αν ήσουν θεός για μία ημέρα.

 

Rusty Bonez: Στην σύγχρονη μουσική τίποτα. Ακόμα και αν δεν μου αρέσουν πολλά πράγματα που κυκλοφορούν, δεν θεωρώ ότι έχει κάποιος το δικαίωμα να σου πει τι θα παίξεις ή τι θα συνθέσεις. Επειδή καλώς ή κακώς, δεν πιστεύω σε θαύματα, σημασία έχει τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να επηρεάσουμε και να αλλάξουμε την παρούσα κατάσταση σαν κοινό και σαν μουσικοί. Η αλήθεια είναι οτί η τεχνολογία μας έχει φέρει πιο κοντά και έτσι μπορούμε να ακούσουμε μουσική από όλο τον κόσμο αλλά ταυτόχρονα διαπιστώνουμε ότι δυστυχώς οι περισσότερες παραγωγές είναι αυτοχρηματοδοτούμενες.

 

Comments