Schmier (DESTRUCTION) στο Rock Overdose: “Η Ελληνική Thrash σκηνή είναι μια από τις καλύτερες στην Ευρώπη!”

 

 

Η ηγετική μορφή των Thrash Metal θρύλων DESTRUCTION, Marcel "Schmier" Schirmer, συζητά με τον Ζήση Πετκανά του Rock Overdose, σχετικά με τον νέο live δίσκο, τα σχέδια για περιοδεία μετά το lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και φανερώνει επίσης τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα σχέδια τους για το μέλλον!

 

Απολαύστε!


 

 

Rock Overdose: Γεια και καλωσόρισες στο Rock Overdose! Πώς βλέπεις την όλη κατάσταση με τον κορονοϊό;

 

Schmier (Destruction): Σκέτη τρέλα! Εδώ στη Γερμανία, στη μέση της Ευρώπης, ήρθαν τα πάνω κάτω: το lockdown, πολλές κακές ειδήσεις, τα φεστιβάλ που φυσικά ακυρώθηκαν, πολλή αρνητικότητα και πανικός! Τότε ήταν που αποφασίσαμε να κάνουμε τον live δίσκο, επειδή είχαμε ήδη ηχογραφήσει τη συναυλία στο Party.san, μια ωραία βραδιά, και ήταν ένας σπουδαίος τρόπος να απασχοληθούμε και να προσφέρουμε κάτι στους οπαδούς αφού δε γίνονταν συναυλίες. Πιστεύω ότι ήταν ένας καλός τρόπος να μη τα δούμε όλα μαύρα!

 

 

Rock Overdose: Φαίνεται ότι το lockdown σας ωφέλησε, να κάνετε πράγματα για το συγκρότημα! Γράψατε καθόλου καινούργια μουσική;

 

Schmier (Destruction): Όχι, όχι ακόμα! Ήμασταν πολύ απασχολημένοι με τον live δίσκο, τη μίξη , τα master και το εξώφυλλο, φτιάχνοντας το βιβλιαράκι και μετά προωθώντας τον. Τώρα που ολοένα και περισσότερες συναυλίες ακυρώνονται, πιθανώς μέσα στο καλοκαίρι, ίσως αρχίσουμε να συνθέτουμε νέα κομμάτια. Δε γνωρίζω, όμως, πότε θα τα κυκλοφορήσουμε, του χρόνου ή το 2022· εξαρτάται από τις συναυλίες και το πότε θα τελειώσει το lockdown, ίσως.

 

Όλοι ελπίζουμε οι συναυλίες να έχουν ξαναρχίσει μέχρι το τέλος της χρονιάς και να μπορέσουμε να βγούμε ξανά σε περιοδεία. Κυκλοφορήσαμε, βλέπεις, καινούργιο δίσκο το 2019 (“Born To Perish”) και θα ήταν καλό για μας να βγούμε σε περιοδεία επιτέλους και να παίξουμε, πριν να γράψουμε κάτι άλλο. Υποθέτω πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή απ’ το να συνθέσουμε κάτι αυτό το καλοκαίρι. Είμαι, όμως, χαρούμενος που ηχογραφήσαμε αυτόν τον live δίσκο μέχρι στιγμής. Μας βοήθησε να σταθούμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

 

 

Rock Overdose: Λοιπόν, live δίσκος, “Born Τo Τhrash”, θα μπορούσες να μας πεις κάποια πράγματα σχετικά μ’ αυτόν;

 

Schmier (Destruction): Ναι! Ηχογραφήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της συναυλίας μας στο φεστιβάλ Party.san στη Γερμανία. Ήταν μια αυθόρμητη ηχογράφηση, δε το είχαμε προγραμματισμένο. Ένας φίλος μας, όμως, που είναι sound engineer, ηχογραφούσε για κάποιους φίλους μας και, στα καμαρίνια μετά τη συναυλία, μείναμε έκπληκτοι όταν είπε ότι ηχογράφησε και τη δική μας συναυλία!

 

Έτσι, όταν ελέγξαμε τις ηχογραφήσεις μερικές εβδομάδες αργότερα, καταλάβαμε ότι ήταν πολύ καλό το υλικό. Δεν είχαμε, όμως, σχέδια για έναν live album, αφού είχαμε κυκλοφορήσει πρόσφατα το “Born To Perish” (2019) και βγήκαμε ξανά σε περιοδεία. Ωστόσο, όταν ξεκίνησε ο κορονοϊός και όλα ήταν πλέον κλειστά, μιλήσαμε με τη δισκογραφική και συμφώνησαν.

 

Πρώτα κάναμε την digital εκδοχή, όλοι οι οπαδοί μπορούν να την κατεβάσουν και να την ακούσουν online, και τον Ιούλιο θα μπορέσουν, φυσικά, να το αγοράσουν.

 

 

Rock Overdose: Σχεδιάζετε να κυκλοφορήσετε κάποιο live video γι’ αυτό;

 

Schmier (Destruction): Ναι, έχουμε τρία κομμάτια βιντεοσκοπημένα, για να ‘μαι ειλικρινής! Ήμασταν τυχεροί να έχουμε υλικό από κάμερα που έτυχε να βρίσκεται εκεί, για μια ταινία που ετοιμάζουμε για τους Destruction! Είχαν καταγράψει την έναρξη της συναυλίας, οπότε έχουμε υλικό για τα πρώτα τρία κομμάτια. Πρόκειται να κυκλοφορήσουμε το “Curse the Gods” και πρόκειται να υπάρξουν άλλα δύο.

 

 

 

Rock Overdose: Σχεδόν ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του “Born To Perish”, κυκλοφορείτε έναν live δίσκο με νέα σύνθεση…

 

Schmier (Destruction): Ναι, ήταν αυθόρμητο. Ποτέ δε σκεφτήκαμε ότι θα συνέβαινε, κι όμως... Με τον κορονοϊό, όλα είναι δυνατά. Νομίζω ότι πολλοί είχαν περιέργεια για το πώς ακουγόμαστε με τη νέα σύνθεση, με τον δεύτερο κιθαρίστα, τώρα που δεν μπορούμε να παίξουμε live εξαιτίας του lockdown και των ακυρώσεων συναυλιών. Νομίζω ότι έχουμε την καλύτερη σύνθεση μέχρι στιγμής, τους καλύτερους Destruction από ποτέ! Ήταν η καλύτερη ιδέα να πάρουμε δεύτερο κιθαρίστα.

 

 

Rock Overdose: Πιστεύεις ότι το “Born Τo Τhrash” είναι η καλύτερη προθέρμανση για το δεύτερο σκέλος της περιοδείας σας;

 

Schmier (Destruction): Ω ναι, σίγουρα! Θα περάσουμε μια περίοδο ξηρασίας για λίγο καιρό χωρίς φεστιβάλ, αλλά μας βοηθά λίγο να έχουμε κάτι να μας συνδέει με τους οπαδούς, και να μην ξεχάσουν τους Destruction! Ο live δίσκος είναι 55 λεπτά καθαρού thrash και, μετά απ’ αυτό, ελπίζουμε να μπορέσουμε να βγούμε σε περιοδεία σύντομα! Στην πραγματικότητα, τα πράγματα εδώ στη Γερμανία αρχίζουν να επανέρχονται. Μόλις έδωσα κάποιες συνεντεύξεις και έμαθα ότι κάποιες κυβερνήσεις επιτρέπουν και πάλι τις συναυλίες.

 

Επομένως, ελπίζω να επιστρέψουμε στη σκηνή συντομότερα απ’ ότι περιμένουμε. Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Γνωρίζω ότι στη Δανία θα επιτρέπονται οι συναυλίες από βδομάδα - μικρές, βέβαια, όμως θα ξαναρχίσουν - και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα πάει αυτό. Μερικές βδομάδες πριν, όλα ήταν μαύρα, τώρα όμως υπάρχει φως.

 

 

Rock Overdose: Τα ίδια και στην Ελλάδα, οι συναυλίες θα επιτρέπονται από τις 15 Ιουλίου αλλά θα είναι μικρότερες, θα τηρούνται αποστάσεις, μέχρι το 40% της χωρητικότητας ενός χώρου…

 

Schmier (Destruction): Θα ‘ναι ενδιαφέρον, αλλά και πάλι καλύτερα απ’ το τίποτα! Χαίρομαι που τ’ ακούω!

 

 

Rock Overdose: Πολλά μεγάλα φεστιβάλ ακυρώθηκαν κι εδώ στην Ελλάδα...

 

Schmier (Destruction): Ναι, πράγματι, αλλά η Ελλάδα δεν επηρεάστηκε τόσο, ήσασταν τυχεροί!

 

 

Rock Overdose: Επρόκειτο να βγείτε σε περιοδεία με δύο ελληνικά συγκροτήματα, τους Suicidal Angels και τους Domination, σωστά;

 

Schmier (Destruction): Ναι, ήμασταν σε περιοδεία με τους Suicidal Angels τον Φεβρουάριο, και δε θα ‘ναι μαζί μας στο δεύτερο σκέλος της περιοδείας. Θα γίνει με τους Domination, Νοέμβριο-Δεκέμβριο, και τους Warbringer, ένα Αμερικανικό συγκρότημα.

 

 

Rock Overdose: Η Ελλάδα ξέρει από thrash;

 

Schmier (Destruction): Ω ναι! Η Ελλάδα ανέκαθεν είχε μια εξαιρετική thrash σκηνή, πολλές σπουδαίες μπάντες και φυσικά πιστούς οπαδούς.

 

 

Rock Overdose: Υπάρχει πιθανότητα να επισκεφθείτε την Ελλάδα;

 

Schmier (Destruction): Το ελπίζω! Ίσως του χρόνου να είναι μια καλή ευκαιρία να επιστρέψουμε στην Ελλάδα. Πλέον όλα έχουν αναβληθεί. Ο κόσμος θέλει να δει τη νέα σύνθεση, έχει ενδιαφέρον με τον δεύτερο κιθαρίστα, κι οι Έλληνες οπαδοί θα το λατρέψουν!

 

 

Rock Overdose: Έχετε άλλα σχέδια που θα ήθελες να αποκαλύψεις;

 

Schmier (Destruction): Όπως είπα, γυρίζουμε και μια ταινία για τους Destruction, η οποία ευελπιστούμε να κυκλοφορήσει του χρόνου. Θα μαγνητοσκοπήσουμε ολόκληρη την επόμενη συναυλιακή “σεζόν”. Έχουμε έναν φίλο, τον σκηνοθέτη, οπαδό της metal που γυρίζει και ταινίες. Ήθελε να δείξει τη ζωή στα παρασκήνια. Πρόκειται να είναι μια ταινία/ ντοκιμαντέρ για τους Destruction. Είναι η πρώτη φορά που κάνουμε κάτι τέτοιο και θα είναι πολύ ενδιαφέρον.

 

 

Rock Overdose: Μετά από τόσα χρόνια πορείας, πες μας ένα πράγμα για το οποίο είστε υπερήφανοι ως συγκρότημα…

 

Schmier (Destruction): Δεν είναι πολλά, νομίζω, τα συγκροτήματα που έχουν κατορθώσει να επιβιώσουν τόσων σκαμπανεβασμάτων, και να υφίστανται ακόμη μετά από 36, 37 χρόνια! Θεωρώ ότι είναι μεγάλο κατόρθωμα που τα καταφέραμε παρά τις τόσες δυσκολίες, τις διαλύσεις, τις αποχωρήσεις κτλ...

 

Πολλοί θεωρούν τη thrash metal νεκρή. Ήδη από τις αρχές του 2000, θυμάμαι αρκετούς να βγάζουν μια πικρία για τη thrash metal. Εμείς, όμως, αποδείξαμε ότι η thrash metal δε χρειάζεται στήριξη από το mainstream· μπορεί αν επιβιώσει επειδή είναι μουσική ειλικρινής, καθαρή μουσική, καθαρή metal. Είμαι περήφανος που ήμαστε έμπνευση για μια ολόκληρη νέα γενιά άλλων συγκροτημάτων.

 

Όταν όλα τα συγκροτήματα όπως οι Destruction και οι Kreator σταματήσουν, θα υπάρχουν thrash metal συγκροτήματα συνεχιστές αυτής της παράδοσης, αυτά τα νέα συγκροτήματα. Αυτό με κάνει υπερήφανο!

 

 

Rock Overdose: Ένα μήνυμα προς τους Έλληνες οπαδούς σας;

 

Schmier (Destruction): Ανυπομονούμε να γυρίσουμε στην Ελλάδα! Έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση με τους οπαδούς. Υπόσχομαι να επανέλθουμε του χρόνου! Οι Έλληνες οπαδοί είναι τόσο παθιασμένοι και η Ελληνική thrash σκηνή είναι μια από τις καλύτερες στην Ευρώπη! Τσεκάρετε τον νέο μας δίσκο μιας κι οι Destruction είναι ακόμα καλύτεροι τώρα! Και να θυμάστε: μένουμε υγιείς!

 

 

 

Για το Rock Overdose

 

Συνέντευξη: Ζήσης Πετκανάς

 

Μετάφραση: Στέργιος Γκουτσίδης

 

 

 

Comments