Serj Tankian (SYSTEM OF A DOWN): “Ο πολιτισμός στην τρέχουσα μορφή του έχει κάνει τον κύκλο του”

Από τις αρχές του 2016, είχε φανεί ότι θα ήταν μια ανάστατη χρονιά, όπως και αποδείχθηκε από τρομοκρατικές επιθέσεις, δολοφονίες και την αστυνομική βία. Σχολιάζοντας την πολιτική και κοινωνική κατάσταση τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, ο frontman των System Of A Down, Serj Tankian, έκανε μια σχετική ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook.

 

Παρέθεσε τίτλους ειδήσεων της τρέχουσας χρονιάς, οι οποίοι απεικονίζουν με μελανά χρώματα την τραγικότητα του σήμερα. Ωστόσο, παρά τις αναφορές, ο Tankian έκλεισε το κείμενο της ανάρτησης του, αναζητώντας κάποια διέξοδο για θετικές αλλαγές.

 

«Ο κόσμος φαίνεται να έχει εκτροχιαστεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η λογική έχει εγκαταλειφθεί στο όνομα της ξενοφοβίας, του εξτρεμισμού και των φανατισμένων σκέψεων και πρακτικών. Δολοφονίες άοπλων Αφροαμερικανών ανδρών στις ΗΠΑ, στοχευμένες εκτελέσεις αστυνομικών ως αντίποινα, η παράνομη ανατροπή μιας ολόκληρης μερίδας της κοινωνίας στην Τουρκία τάχα ως απάντηση σ’ ένα αποτυχημένο πραξικόπημα, αυστηρές αστυνομικές επιχειρήσεις από την Αρμένικη αστυνομία για τη σύλληψη πολιτικών ηγετών ως αντίποινα για την ένοπλη κατάληψη ενός αστυνομικού τμήματος, δολοφονίες πολιτών στη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και σε άλλα μέρη δια χειρός αυτοαποκαλούμενων υποστηρικτών της ISIS – και η λίστα απλά συνεχίζεται. Υποθέτω πως οι προειδοποιήσεις για την περιβαλλοντική καταστροφή δεν είναι αρκετές για να παρέμβουν στην ζωώδη ιδιοσυγκρασία μας. Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο – ο πολιτισμός στην τρέχουσα μορφή του έχει κάνει τον κύκλο του. Είναι μεγίστη ανάγκη να ανακαλύψουμε πώς θα αντιμετωπίσουμε την ανθρώπινη ασθένεια της βίας προς τους άλλους. Στις ΗΠΑ πρέπει να δούμε μια κουλτούρα αλλαγής, από τη βίαιη μονόπλευρη δράση στην απόδοση δικαιοσύνης, ξεκινώντας με την καταδίκη των αστυνομικών που είναι υπεύθυνοι για όλα εκείνα τα ειδεχθή εγκλήματα. Στην Τουρκία πρέπει να ενισχύσουμε πρέπει να στηρίξουμε τις φωνές για πρόοδο ενάντια στις δογματικές διαστροφές του καθεστώτος του Erdogan και στην Αρμενία πρέπει να βρεθεί τρόπος να απαλλαγούν από τη διεφθαρμένη μετασοβιετική ιεραρχία που κυβερνά με καταστροφικές συνέπειες τη χώρα από την ανεξαρτησία της. Η κουλτούρα, η ενσυναίσθηση, και η ισότητα που διεκδικείται από την πλειοψηφία θα νικά πάντα ιδιαίτερα υπό το κλίμα οικονομικής ισονομίας. Ακόμα μια σκοτεινή σελίδα της Ιστορίας μπορεί να αποφευχθεί μέσω της διανόησης, της νηφαλιότητας και της δικαιοσύνης.

Ευχαριστώ που υπομείνατε το παραλήρημα μου.

Απαντήστε ελεύθερα αλλά με σεβασμό προς τους άλλους στο διαδίκτυο.

Με πολλή αγάπη,

Serj»

 

Αυτή την περίοδο, ο Tankian προωθεί τη δουλειά του για το soundtrack του 1915, και αυτό το Μάιο αποκάλυψε ότι «σίγουρα υπάρχει μια συνεχής επικοινωνία» για τη σύνθεση νέου υλικού με τους System Of A Down. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «επικοινωνούμε και προσπαθούμε να δούμε πώς θα συνθέσουμε το υλικό μας. Σίγουρα υπάρχει συνεχής επικοινωνία, πολλές συνεννοήσεις. Δεν μπορώ να κάνω κάποια δήλωση σχετικά με το αν θα ηχογραφήσουμε έναν καινούργιο δίσκο ή όχι, αφού δεν έχουμε μπει σε στούντιο και δεν το έχουμε κάνει. Αλλά σίγουρα υπάρχει αρκετή επικοινωνία, παίζουμε τραγούδια ο ένας στον άλλον και τα συναφή, οπότε είμαστε καλά. Θα δούμε τι θα συμβεί».

 

 

Για το Rock Overdose,
Γκουτσίδης Στέργιος

Comments