SEVENGILL στο RockOverdose: “Κάθε μπάντα χρειάζεται να κατανοήσει καταρχάς για ποιο λόγο θέλει να παίζει μουσική!”

Το RockOverdose, μίλησε με τους post - progressive metallers Sevengill, με αφορμή την εμφάνισή τους στο πλευρό των Mask Of Prospero στο "Six d.o.g.s" (Μοναστηράκι, Αθήνα) την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018.

Οι Sevengill , μετρούν 2 χρόνια στο χώρο της ελληνικής σκηνής ενώ έχουν κυκλοφορήσει το πρώτο τους τραγούδι, με τίτλο “Scarecrow” τον Σεπτέμβριο του 2017, ενώ έχουν έτοιμο υλικό προς ηχογράφηση για τη δημιουργία του debut album τους. Σίγουρα αξίζει να τους γνωρίσουμε λίγο καλύτερα!

FB event: https://www.facebook.com/events/2193523850865904/

E-mail: sevengill.band@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/Sevengill.band/
Bandcamp: https://sevengill.bandcamp.com/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC7QHD94RL7atzbKbmP8-7zA

Powered by: Ikaros Records, Thirst , Chaostouched

Enjoy!

 


RockOverdose: Καλησπέρα και καλωσήρθατε στο RockOverdose! Πείτε μας λίγα λόγια για τους Sevengill. Πως θα συστήνατε την μπάντα σε όσους δε σας γνωρίζουν;

Sevengill: Καλησπέρα! Είμαστε μία Post Progressive Metal μπάντα, σχηματισθήκαμε τον Ιανουάριο του 2016 και δραστηριοποιούμαστε στην underground σκηνή, με live εμφανίσεις και συμμετοχές σε διάφορα φεστιβάλ. Η μουσική μας εκφράζει τις βαθύτερες ανησυχίες μας, χρησιμοποιώντας περιστασιακές συναισθηματικές εκρήξεις ως μέσο επικοινωνίας, ενώ ταυτόχρονα αντλούμε έμπνευση και από λογοτεχνικά ή φιλοσοφικά θέματα.

 

 

RockOverdose: Τι ευκαιρίες έχει αλλά και τι δυσκολίες αντιμετωπίζει μια νεοσύστατη μπάντα στην εποχή μας, βάσει της εμπειρίας σας ως τώρα;

Sevengill:Ένα βασικό διαχρονικό ζήτημα για κάθε μπάντα είναι να κατανοήσει καταρχάς για ποιο λόγο θέλει να παίζει μουσική. Τι συναισθηματικές και τι καλλιτεχνικές ανάγκες ικανοποιούνται δηλαδή στον καθένα ξεχωριστά αλλά και συλλογικά. Στην εποχή μας τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, αφού η μουσική είναι μία ενασχόληση που απαιτεί χρήμα και χρόνο. Οι ευκαιρίες, λόγω της ίδιας της δομής και της οργάνωσης της ελληνικής σκηνής, είναι περιορισμένες, ειδικά για μπάντες με βλέψεις στο εξωτερικό. Υπάρχουν ωστόσο πάντα οι εξαιρέσεις στον κανόνα.

 

RockOverdose: Σε τι είδους ακροατές απευθύνεται το υλικό σας; Μιλήστε μας για αυτό.

Sevengill: Δεν επιδιώκουμε να έχουμε απήχηση σε συγκεκριμένο κοινό. Προφανώς πιο εύκολα προσεγγίζει η μουσική μας ακροατές με post ή metal ακούσματα, εμείς ωστόσο θέλουμε να μπορεί οποιοσδήποτε να εκφραστεί μέσα από τη μουσική μας, ανεξάρτητα από το εάν έχει παρόμοια ακούσματα ή όχι.

 

RockOverdose: Σε ποιους τομείς έχει ωριμάσει η μπάντα από την πρώτη φορά που βγήκε στη σκηνή μέχρι σήμερα;

Sevengill: Συνθετικά σαφώς, καθώς σταδιακά βρήκαμε τη μουσική μας κατεύθυνση μέσα από τις πρόβες και την επαφή μεταξύ μας. Όσον αφορά τις live εμφανίσεις μας, είμαστε ακόμα στο στάδιο που κάθε φορά αποκτάμε πολύ σημαντικές εμπειρίες και γνωρίζουμε καινούρια και ενδιαφέροντα άτομα, είτε αυτά προέρχονται από το κοινό είτε ανήκουν σε κάποια άλλη μπάντα.

RockOverdose: Πώς νιώθετε που θα ανοίξετε την συναυλία των Mask Of Prospero στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου τους δίσκου, την Παρασκευή 26/10 στο Six Dogs;

Sevengill: Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που θα συμμετέχουμε στο release show των Mask of Prospero. Πέρα από την ήδη υπάρχουσα εκτίμηση μας ως προς τη μουσική τους, είναι παιδιά που σταδιακά γνωρίσαμε προσωπικά και διαπιστώσαμε ότι ταιριάζουμε ως προς την αντίληψή μας για τη μουσική. Επίσης, το Six Dogs είναι μια πολύ φιλόξενη σκηνή, από την οποία έχουμε ωραίες πρόσφατες αναμνήσεις.

RockOverdose: Ποια τα σχέδιά σας για το σχετικά σύντομο μέλλον (δισκογραφία/εμφανίσεις);

Sevengill: Έχουμε έτοιμο υλικό για ηχογράφηση και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο της προπαραγωγής. Μετά το live με τους Mask of Prospero την Παρασκευή, σκοπεύουμε να μπούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο studio να γράψουμε!

 

Ευχαριστούμε πολύ!

Καλή επιτυχία σε ό,τι κάνετε!

Comments