TARJA TURUNEN στο Rock Overdose: “Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που γυρνάω στην Ελλάδα!”

Με μεγάλη μας χαρά, σας παρουσιάζουμε την συνέντευξη που έδωσε η Tarja Turunen στο Rock Overdose και τον Σωτηρέλη Κωνσταντίνο.

Απολαύστε την

 

 

Rock Overdose: Καλησπέρα Tarja, καλώς ήρθες στο Rock Overdose. Θα βρίσκεσαι στο "Shadow Shows" tour το 2017και θα επισκεφτείς και την Ελλάδα. Πώς αισθάνεσαι;

 

Tarja: Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που γυρνάω στην Ελλάδα. Το ελληνικό κοινό με υποδέχεται πάντοτε πολύ θερμά, οπότε είμαι απίστευτα χαρούμενη.

 

 

Rock Overdose: Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από παλαιότερα shows στη χώρα μας;

 

Tarja: Θυμάμαι ότι περνούσα εξαιρετικά στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, έτρωγα πολύ καλά και συναντούσα τόσο όμορφους ανθρώπους. Αλλά, κυρίως ότι τα shows ήταν ειλικρινά πολύ συναισθηματικά και οι Έλληνες οπαδοί με υποστήριξαν πολύ.

 

 

Rock Overdose: Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού ως τώρα στα τραγούδια του "The Shadow Self";

 

Tarja:Τα shows που έκανα μέχρι στιγμής για το νέο άλμπουμ ήταν εξαιρετικά. Περάσαμε σπουδαίες στιγμές με το κοινό και η ανταπόκριση στα νέα τραγούδια ήταν εξαιρετική. Οι άνθρωποι αισθάνονται ότι το "Shadow Self" άλμπουμ είναι το πιο ώριμο άλμπουμ μου ως τώρα, οπότε μπορώ να αισθανθώ την θετική ενέργεια στις συναυλίες μου.

 

 

Rock Overdose: Γιατί πιστεύεις ότι η μουσική σου είναι αποδεκτή τόσο από την κλασική όσο και από την rock αγορά;

 

Tarja: Πιστεύω ότι ο λόγος είναι το τι κάνω και το πως το κάνω. Πάντοτε δούλευα σκληρά και έδειχνα σεβασμό στη μουσική και στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι. Νομίζω ότι τα συναισθήματά μου είναι ανοικτά και τραγουδάω με την καρδιά μου. Για μένα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να δημιουργήσεις μουσική, από το να το κάνεις με την καρδιά σου. Οι άνθρωποι δεν είναι χαζοί. Σε νιώθουν.

 

Rock Overdose: Από το 2015 ως τώρα, έχεις κυκλοφορήσει 3 άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένου του "The Brightest Void". Από που πηγάζει όλη αυτή η έμπνευση που έχεις;

 

Tarja: Νιώθω αρκετά χαρούμενη και γεμάτη ενέργεια τα τελευταία χρόνια, τόσο πολύ που με βοήθησε να γίνω παραγωγική. Κάποιες φορές, είναι δύσκολο να αντέξεις με όλη αυτήν την δουλειά που έχω, αλλά στην τελική, όταν εργάζεσαι σκληρά πάνω σε κάτι και το ολοκληρώνεις, τότε έχεις ένα αίσθημα ολοκλήρωσης.

 

 

Rock Overdose: Έχεις πλάνα για νέα κυκλοφορία ή θα περάσεις περισσότερο χρόνο στο tour ώστε να προωθήσεις το άλμπουμ;

 

Tarja: Η παγκόσμια περιοδεία θα κρατήσει ως το 2018, αλλά ταυτόχρονα θα ξεκινήσω να δουλεύω πάνω στο νέο άλμπουμ, σιγά σιγά. Το να γράφω τραγούδια κατά την διάρκεια της περιοδείας είναι αδύνατο για μένα, οπότε μεταξύ των περιοδειών θα αφοσιώνομαι στο νέο άλμπουμ. Μπορείτε να περιμένετε και κάποιες συνεργασίες μου σε άλλα projects, οπότε κρατήστε ανοικτά τα αυτιά σας! Επίσης, θα κυκλοφορήσει ένα live DVD σύντομα, μεταξύ άλλων.

 

 

Rock Overdose: Το "Ave Maria" ήταν το πρώτο σου κλασικό άλμπουμ. Ήταν δύσκολο στη δημιουργία του; Έχεις πλάνα για την δημιουργία ενός ακόμη κλασικού άλμπουμ;

 

Tarja: Μου πήρε πολύ καιρό αυτή η δουλειά, επειδή αρχικά χρειαζόμουν μια κατάλληλη έρευνα ώστε να βρω τα σωστά τραγούδια για το άλμπουμ. Υπάρχουν πάνω από 4.000 Ave Maria τραγούδια γραμμένα, οπότε...! Όταν τελείωσα με την επιλογή των κομματιών, ξεκίνησα να δουλεύω πάνω σε αυτά με τον καθηγητή φωνητικών. Μου πήρε αρκετούς μήνες ώστε να ετοιμαστώ για τις ηχογραφήσεις. Οι ηχογραφήσεις από μόνες τους κράτησαν 3 μέρες μόνο και όλα ηχογραφήθηκαν ζωντανά. Είμαι πολύ χαρούμενη που επιτέλους βρήκα χρόνο για να δουλέψω πάνω σε κάτι τέτοιο και είμαι περήφανη για το αποτέλεσμα. Θα ήθελα πολύ να κάνω και πάλι κάτι παρόμοιο στο κοντινό μέλλον.

 

Rock Overdose: Πώς ήταν οι πρώτες σου μέρες στην metal μουσική ως γυναίκα ανάμεσα σε τόσους άντρες; Ειδικά όταν έχεις μια τόσο μοναδική, μη-metal φωνή, όπως εσύ.

 

Tarja: Ήμουν αρκετά νέα όταν άρχισα να κάνω περιοδεία σε όλο τον κόσμο. Όλα ήταν καινούργια για μένα και ναι, έμενα αρκετά μόνη τον πρώτο καιρό επειδή δεν ενδιαφερόμουν για τα πάρτυ, όπως όλοι οι άλλοι. Ήθελα να προσέχω την φωνή μου. Οι υπόλοιποι της μπάντας δεν νοιάζονταν και πολύ που είχαν μια γυναίκα ανάμεσά τους, επειδή με είχαν συνηθίσει να είμαι τριγύρω τους συνέχεια και εγώ δεν ζητούσα την προσοχή τους. Αλλά, μερικές φορές, μου ήταν σκληρό που ήμουν το μόνο κορίτσι. Τράβηξα την δική μου πορεία και το κράτησα έτσι μέχρι το τέλος της καριέρας μου με την μπάντα. Η φωνή μου έγινε η ζωή μου και προσπαθούσα να την προσέχω και να την βελτιώνω. Γι' αυτό ακόμη και τώρα δουλεύω σκληρά.

 

 

Rock Overdose: Έχεις ακούσει τα τελευταία τραγούδια των Nightwish; Ποια η γνώμη σου;

 

Tarja: Όχι, καθόλου. Δεν ακολουθώ την καριέρα της μπάντας γιατί δεν με ενδιαφέρει. Είμαι πολύ χαρούμενη με την solo καριέρα μου και είμαι ευγνώμων για την ελευθερία που έχω. Η χαρά που έχω λόγω του ότι γράφω τα δικά μου τραγούδια, κάνω την παραγωγή των δίσκων μου και τραγουδάω τα τραγούδια για το δικό μου κοινό σε όλον τον κόσμο, δεν περιγράφεται. Είμαι χαρούμενη που πέρασα ότι πέρασα με την μπάντα, οπότε τώρα μπορώ να απολαύσω την μουσική και την ζωή.

 

 

Rock Overdose: Σε ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη. Ο τελευταίος λόγος είναι δικός σου.

 

Tarja: Περιμένω να σας δω όλους στις συναυλίες μου στην Ελλάδα! Ανυπομονώ να περάσουμε σπουδαίες στιγμές και πάλι. Ευχαριστώ για την υποστήριξη και την αγάπη σας! Μου λείπετε!!

 Comments