Ανταπόκριση: THE LAST DRIVE & Special Guests – 30 Years (A)Live @ Gagarin 205, 20-21/12/201313


 

Λίγο πριν το κλείσιμο κάθε συναυλιακής χρονιάς ένα επετειακό live επιβάλλεται, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια μπάντα που βρίσκεται 30 χρόνια στους «δρόμους»… και αντικειμενικά έχει κερδίσει το RESPECT από όλο το φάσμα των μουσικόφιλων.

 

Ο λόγος για τους Last Drive, μια μπάντα που δε μοιάζει με τις άλλες αλλά  είναι από αυτές τις «μαγικές ενώσεις» που συμβαίνουν μια φορά στα 30 χρόνια, μεταξύ δημιουργικών ανθρώπων. Από το ξεκίνημα τους στις αρχές της δεκαετίας του ’80 μέχρι το διάλειμμα του 1995, και από το 2007 που θα ανακοίνωσαν την επανένωσή τους και μέχρι σήμερα η  «βόλτα» αυτή μοιάζει ατελείωτη!  Μια μουσική διαδρομή σίγουρα 20000 Miles Ahead και κάθε live τους να αποτελεί μια μοναδική εμπειρία!

 

 

Φανταστείτε λοιπόν, τι συνέβη σε αυτή την γιορτή της μουσικής όπου οι Last Drive είχαν καλεσμένους όλους σχεδόν τους αγαπημένους φίλους τους … Αυτό που ζήσαμε όσοι είχαμε την τύχη να βρεθούμε μία από τις δύο μέρες ή ακόμη καλύτερα και τις δύο sold out μέρες στο Gagarin (20-21/12/2013) δε μπορεί εύκολα να περιγραφεί με λέξεις. Θα επικεντρωθώ μόνο στα σπουδαιότερα για μένα, highlights των ημερών … πέρα από το γεγονός ότι ακούσαμε όλη σχεδόν την δισκογραφία των Last Drive να περνά σαν ταινία μπροστά από τα μάτια μας, συνοδεία όλων σχεδόν των ονομάτων της ελληνικής rock n' roll εναλλακτικής και underground σκηνής.

 

 

Η αφίσα το μαρτυρούσε … το φιτίλι ήδη αναμμένο περίμενε την μεγάλη έκρηξη!

 

 

Παρασκευή 20/12/2013 στα highlights σίγουρα είναι ένα όνειρο ζωής – για μένα τουλάχιστον – που έγινε πραγματικότητα εις διπλούν ! Η εμφάνιση, έστω και ακουστική, των Dead Moon ή Pierced Arrows αν θέλετε… Γιατί; Επειδή μεταξύ άλλων άκουσα επιτέλους ζωντανά τo Its Ok, έχοντας τους Fred & Toody στα τρια μέτρα απόσταση … Αυτά είναι!

  

Επίσης, στις καλύτερες στιγμές η εμφάνιση των Last Drive μαζί με τον Γιάννη Αγγελάκα. Γιατί; Μα φυσικά γιατί προκάλεσε τον πανικό αφού για πρώτη φορά μετά από καιρό όλες εμείς οι ταξιδιάρες ψυχές ακούσαμε .. την αγάπη από Τρύπες! Θέλετε κι άλλο; Το εκρηκτικό κοκτέηλ ολοκληρώθηκε με το συνδιασμό Last Drive με Argy και Ανδρέα από Nightstalker σε ένα από τα πιο αγαπημένα κομμάτια όπως το “Killhead Therapy” που κυριολεκτικά … μας έστειλε!

 

Η δεύτερη μέρα της γιορτής, Σάββατο 21/12 ήταν ακόμη πιο καταιγιστική, γενικότερα πιστεύω πως οι τελευταίες μέρες σε τέτοια special events είναι καλύτερες από πολλές απόψεις! Όσο αφορά τα highlights δε θέλει και πολύ σκέψη… Last Drive και Deus Εx Μachina μαζί στο Executeμε τον Alex και τον Σταύρο να κάνουν stage dive πάνω μας!

  

 

Άραγε πόσε ακόμα εκπλήξεις μας επεφύλασσε αυτή η γιορτή; Το καλύτερο το άφησαν για το τέλος! Φινάλε λοιπόν με 10 λεπτα τζαμάρισμα με μπροστάρη τον πιο γηραιότερο... που αποδειχτηκε πιο νεος απ'ολους, «Θείος Νώντας» - Δημήτρης Πουλικάκος και τα λόγια είναι περιττά!

  

Αυτό το διήμερο ήταν χωρίς αμφιβολία μια μεγάλη μουσική γιορτή καθώς από στη σκηνή του Gagarin, παρήλασαν τρεις μουσικές γενιές ολοζώντανες! Χαμόγελα παντού, αγκαλιές και αλληλεγγύη…αυτό είναι η μουσική εν τέλει κι αυτό το πάρε δώσε κυριάρχησε αυτές της μέρες. Το μόνο που μπορούσες να κάνεις από ένα σημείο και μετά ήταν να χαζεύεις και να απολαμβάνεις αυτό που ζούσες. Προσωπικά ένιωσα λες και βρέθηκα σε μια χρονομηχανή … ή έστω έζησα ένα τύπου Woodstock στην Ελλάδα, χωρίς υπερβολή!

 

Μια βδομάδα μετά τα lives το συμπέρασμα που κυριαρχεί είναι πως για μια ακόμη φορά το rock nroll απέδειξε περίτρανα ότι είναι διαχρονικό και πως τα ίδια συναισθήματα που ξυπνούσαν τραγούδια τότε που πρωτοδημιουργήθηκαν, ξυπνάνε  και  τώρα.  Αυτό που μου άρεσε επίσης ήταν πως είδα μέσα στο πλήθος πολλά πιτσιρίκια να έχουν ξεφύγει από τον οδοστρωτήρα της λαϊκοσκυλοπόπ «βγάζοντας τη γλώσσα» ως άλλοι Rolling Stones, στο μουσικό κατεστημένο, και φυσικά και πιο ώριμους ηλικιακά τουλάχιστον – γιατί η καρδιά του ροκά είναι πάντα εφηβική!  Αυτή λοιπόν η γενιά θα γιορτάζει τους Last Drive και για τα επόμενα 30 χρόνια … το ΄χουμε;;;!!!

 

Rock and roll can never die … it’s a never ending Drive!

 

 

Setlist 20/12/2013

Part I:
Misirlou
Blood From A Stone
Glass Of Broken Dreams
Butterfly 69
Have Mercy
Every Night
Outlaw
Valley Of Death
Hell To Pay
No Fun
I'm Not Like Everybody Else
Night Of The Phantom
Chain Train
Holy War
Killhead Therapy

Fred & Toody setlist:
It's Still You
Running Out Of Time
Johnny's Got A Gun
I Want You
These Times With You
Clouds Of Dawn
Out In The Blue
Down The Road
It's Ok (with Last Drive)
54/40 Or Fight (with Last Drive)

Part II
Blue Moon
Knockin' On Heaven's Door
Ακούω Την Αγάπη
Ταξιδιάρα Ψυχή
Gimme Shelter

Encore I
Baby It's Real
Bad Roads
Gone Gone Gone

Encore II
I Love Cindy
Overloaded
It's All Over Now Baby Blue

Setlist 21/12/2013

Overloaded

Glass Of Broken Dreams

Devil May Care

Butterfly 69

Black Limo

Outlaw

Interstellar Overdrive/Chain Train

Flesh Diver

Have Mercy

Blood From A Stone

Jailbird

Fred & Toody setlist:
Let It Rain

Johnny's got a gun

Running out of time

I Want You

I Was Free

Clouds of Dawn

We Won't Break

Wrath And Fury

Down The Road

Can't Help Falling In Love With You

It's Ok (with Last Drive)

54/40 Or Fight (with Last Drive)

We Are The Road Crew

Part II

I Love Cindy

Russian Roulette

Execute

Valley Of Death

Human Fly

Blue Moon

Encore I

Sweet Nothing

I’m Not A Young Man Anymore

Knockin’ On Heaven’s Door

Gimme Shelter

Encore II

Baby It’s Real

Bad roads

Gone Gone Gone

Encore III

Killhead Therapy

 

Για το RockOverdose,

Βιβή Ζαπαντιώτου

Comments