ULI JON ROTH – Γιώργος Γάκης @ Πολυχώρος Αγορά Ιωάννινα, Live Report

Ένα μεγάλης αξίας event έλαβε χώρα την Τετάρτη στην πόλη των Ιωαννίνων και λόγω περιεχομένου μύριζε απ’την αρχή δηλητήριο! Ο (κυρίως) Hard Rock πληθυσμός των Ιωαννίνων και η Πολυχώρος Αγορά είχανε την τιμή για πρώτη φορά στα μουσικά δρώμενα της πόλης να υποδεχτούν, τον κιθαρίστα – φαινόμενο, τον κιθαρίστα που καταξιώθηκε στο χώρο του Rock N Roll μέσα σε 4 δεκαετίες και δε μιλάμε για κανέναν άλλον πέρα απ’το θρυλικό πρώην κιθαρίστα των Scorpions, Uli Jon Roth!

Υψίστης σημασίας live στόχευε κυρίως  στους λάτρεις αυτού του τεράστιου σχήματος και ειδικά σε όσους άρχισαν να το ‘ακολουθούν’ απ’τη δεκαετία των 70’s, όπου ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν η ‘ταμπέλα’ του συγκροτήματος.
Καταφθάνω στο ‘venue’ λοιπόν γύρω στις 22:00 και χωρίς ιδιαίτερη έκπληξη αντίκρυσα το πλήθος ατόμων (γύρω στα 100) που βρισκόντουσαν στο χώρο αναμένοντας το άνοιγμα των πορτών για να δουν από κοντά τον μεγάλο μάγο του 6χορδου.
Οι πόρτες λοιπόν ανοίγουν για τον κόσμο γύρω στις 22:30 και δε χρειάστηκαν πάνω από 30 λεπτά για να γεμίσει σχεδόν όλος ο χώρος.

 

Το live ξεκινάει στις 22:45 με τον Γιαννιώτη και γνωστό σε όλους μας Γιώργο Γάκη να ανεβαίνει στο stage μαζί με τους επίσης αγαπημένους μας  Trouble Makers. To setlist ξεκινάει με το ‘I Married Trouble’ ένα κομμάτι απ’το νέο δίσκο του Γιώργου (Τoo Much Ain’t Never Enough). Βέβαια, όλοι ξέρουμε πως απ’το setlist αυτής της μπάντας ποτέ δε γίνεται να λείπουν κομμάτια των μεγάλων Whitesnake. Συγκεκριμένα, ακούσαμε μία απίθανη εκτέλεση του ‘Walking In The Shadow Of The Blues’ με το κοινό να χειροκροτάει σε κάθε εναλλαγή τραγουδιών . Και ασφαλώς το μέρος των Trouble Makers έκλεισε με το γνωστό παραδοσιακό Ηπειρώτικο τράγουδι (διασκευασμένο σε Hard Rock έκδοση πάντα) ‘Μη με κοιτάς στα μάτια’ με το σχήμα για άλλη μία φορά να αποκομίζει τα συγχαρητήρια και χειροκροτήματα διότι το να κάνεις μία τέτοιου είδους διασκευή δεν είναι και ότι πιο εύκολο! Ευχαριστούμε το Γιώργο και τα υπόλοιπα παιδιά γι’αυτό το ιδανικό ξεκίνημα!

 


Και φτάνει η στιγμή που όλοι μας περιμέναμε! Το μαγαζί δήλωνε ‘πίτα’ και ο χώρος είχε κατακλειστεί από μπλουζάκια των Scorpions και του Uli.
Γύρω στις 23:00 λοιπόν σπάζοντας την ανυπομονησία μας, βγαίνει στη σκηνή μαζί με το 6μελές σχήμα του (3 ηλεκτρικές, μπάσσο, τύμπανα, πλήκτρα) ο τρισμέγιστος ULI JON ROTH! Kλασσικός στην εμφάνισή του όπως πάντα με τη χαρακτηριστική κορδέλα στο κεφάλι, το παντελόνι στυλ καμπάνας και τα άσπρα παπούτσια με τη μία μας πήγε όλους μας στη δεκαετία του 70, τότε που οι Scorpions βρισκόντουσαν στο στάδιο λίγο πριν την ανοδική τους πορεία στο χώρο του Rock N’ Roll. Με τη Sky κιθάρα του λοιπόν στα χέρια ο 58χρονος ‘γερόλυκος’ έφερε στην επιφάνεια τους 5 πρώτους και παλιούς αλλα ΠΟΤΕ ξεχασμένους δίσκους των Scorpions. Ερμηνεύοντας με το μοναδικο του τρόπο κομμάτια όπως το ‘All Night Long’ (με το οποίο ξεκίνησε), το ‘The Sails Of Charon’, το ‘Longing For Fire’ και το ‘Fly To The Rainbow’ δεν κατάφερνε τίποτα παρά μόνο να αφήνει πλήρως βουβό το κοινό προβάλλοντας μας τις μοναδικές τεχνικές του που δίκαια τον έχουν αναδείξει ως master του είδους και δε νομίζω πως υπερβάλλω. Εξυπακούεται το γεγονός πως απ’το setlist δεν έλειψαν τα πασίγνωστα και all time classics κομμάτια όπως το ‘We’ll Burn The Sky’ και το ‘In Trance’ με το κοινό να ζητωκραυγάζει τους στίχους των εν λόγω κομματιών παρέα με τον τραγουδιστή του σχήματος, ο οποίος παρά το ότι μου είναι άγνωστος μπορώ να πω πως με τέτοιες νότες που έπιαναν οι φωνητικές του χορδές παίρνει ‘δεκάρι’! Στη λίστα επι προσθέτως περιλαμβάνονταν και τρία τραγούδια απ’την προσωπική δουλειά του Uli.

Όσον αφορά το όλο group θέλω να επισημάνω την άψογη συνεργασία και των 6 μελών. Μάλιστα, σε κάποια σημεία είχαμε ‘τρισολιά’ και απ’τους 3 έγχορδους, κάτι που σπάνια αντικρύζει κάποιος σε live εκτέλεση τουλάχιστον!
Επιπλέον, στο 16ο κομμάτι το οποίο ήταν το Dark Lady απ’το δίσκο ‘In Trance’, είχαμε στα πρώτα φωνητικά τον ίδιο τον Uli όπως έγινε και το 1975 που ο Klaus Meine είχε αναλάβει στο τραγούδι καθήκοντα backing vocals. Και σ’αυτό το σημείο δυστυχώς για όλους μας και ιδίως για τον Uli (ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του) είχαμε την άδοξη και οριστική διακοπή του live καθώς πριν το encore section κάηκε ο ενισχυτής της κιθάρας με αποτέλεσμα το συγκροτημα  πρόωρα να καληνυχτήσει τον κόσμο και να κατέβει απ’τη σκηνή. Το Γιαννιώτικο κοινό συνέχισε να φωνάζει τα κλασσικά συνθηματα ‘We Want More!’ και όλα τα συναφή μα οι προσπάθειες μάταιες γιατί όταν σου λένε πως ο ενισχυτής κάηκε δεν μπορείς να μην το αποδεχτείς! Σημειώστε πως στο encore υπήρχαν τα πιο heavy κομμάτια όπως το ‘Pictured Life’ και το ‘Speedy’s Coming’ τα οποία δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ακούσουμε.

Παρ’ολ’αυτά όμως, κανείς δεν έδειξε απογοητευμένος καθώς είχαμε φάει κυριολεκτικά στα μούτρα 1μισι ώρα αγνού Hard Rock και ακατάπαυστου σολαρίσματος πράγμα που σημαίνει πως όλοι μας πήραμε τη Scorpions δόση μας και bonus σ’αυτό, ένα καλό μαθηματάκι ηλεκτρικής κιθάρας το οποίο στόχευε σε όσους ασχολούνται με το συγκεκριμένο όργανο!
Μετά τη λήξη του live ο Uli συναντήθηκε στο μέρος του merchandise με τους fans υπογράφοντας εισητήρια, booklets, αφίσες και προσφέροντας φωτογραφίες οι οποίες είμαι σίγουρος πως θα ειναι ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΕΣ!

Γενικώς, ήταν μία πολύ ‘καυτή’ βραδιά και μία –once in a lifetime- ευκαιρία για πολύ κόσμο να συναντήσει από κοντά μία τόσο μεγάλη φυσιογνωμία! Πολλά συγχαρητήρια στην EVOLUTION TV SHOWS και στην Πολυχώρο Αγορά για την άψογη διοργάνωση και στο συγκρότημα που με μοναδικό τρόπο τίμησε τη χρυσή δεκαετία των Scorpions.

Eυχαριστούμε!

 

Για το RockOverdose.gr: Γιώργος TopGun

Comments