Vlasis K (FALLEN ARISE) στο Rock Overdose:”Οι Fallen Arise επέστρεψαν, αναγεννημένοι και πιο αποφασισμένοι από ποτέ!”

Το Rock Overdose και η Τζοβάνα Σπήλιου είχαν μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον τραγουδιστή των Αθηναίων Melodic/Symphonic metallers FALLEN ARISE, στα πλαίσια της σημερινής (10 Απριλίου) κυκλοφορίας του καινούργιου δίσκου τους “Enigma”. Ειπώθηκαν επίσης πολλά και ενδιαφέροντα για την επιστροφή της μπάντας στα μουσικά δρώμενα καθώς και για το καινούργιο της line up.   Η κουβέντα έγινε πριν από λίγες μέρες.

 

 

 

Rock Overdose: Λίγες μέρες έμειναν πριν από την επίσημη κυκλοφορία του “Enigma”. Τι ανταπόκριση έχετε λάβει ως τώρα από κριτικές και κοινό;

 

Vlasis K: To feedback που έχουμε λάβει μέχρι τώρα, κυρίως από τον Τύπο που σε σχέση με το κοινό έχει ήδη ακούσει το “Enigma” στην ολότητά του, είναι εξαιρετικό! Δεν είναι λίγες  μάλιστα οι περιπτώσεις που όχι απλά του άρεσε, αλλά...μπήκε στο πετσί του “Enigma”, εμπνεύστηκε! Μας χαροποιεί πάρα πολύ αυτό! Αλλά και ο κόσμος, παρόλο που έχει ακούσει μόνο τα δύο κομμάτια, που αποτελούν και τα videos του album, είναι πάρα πολύ ευχαριστημένος και ανυπόμονος να το πάρει στα χέρια του και να το ακούσει ολόκληρο!

 

 

 

 

Rock Overdose: Πες μας λίγα λόγια για τις σημαντικές συνεργασίες που είχατε και σε αυτόν τον δίσκο όσον αφορά σε παραγωγή, μίξη, mastering, cover artwork, φωτογραφίες δίσκου κτλ.

 

Vlasis K: Πραγματικά είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για τους ανθρώπους που συνεργαστήκαμε στο “Enigma”! Δώσανε όλοι τη καλύτερή τους διάθεση και τη μαεστρία τους, έκαστος στο είδος του, ώστε να βγει αυτό το συνολικά σπουδαίο αποτέλεσμα!

 

Ο John Mcris μέσα από τα Soundflakes Studios και τα Hell's Kitchen Studios της Αθήνας, ως κύριος υπεύθυνος για τις ηχογραφήσεις, παραγωγή και μίξη, αντίστοιχα. Ο Νίκος Ζαννής με τον Davide Fatemi απο τα Rock Factory Studios στη Σιένα, στην Ιταλία, συνετέλεσαν εξίσου σημαντικά, καθώς μέρος των ηχογραφήσεων πραγματοποιήθηκε και εκεί.

 

Τέλος...κερασάκι στην τούρτα του ήχου του “Enigma”, ο Tony Lindgren και τα Fascination Street Studios στο Orebro, στη Σουηδία, όπου έγινε το Mastering του album.
Στο εικαστικό σκέλος, ο Paul (μπάσο στο album) είναι ο δημιουργός του artwork, ενώ το layout επιμελήθηκε ο Μύρων Θεοδωρίδης. Η φωτογράφιση της μπάντας για το “Enigma” διεξήχθη στα rEvolver Studios του Molndal, στη Σουηδία, από τον Patric Ullaeus.

 

 

 

 

Rock Overdose: Πρώτη γεύση από τον δίσκο πήραμε με το video clip του 'Reborn' το οποίο γύρισε και σκηνοθέτησε ο μετρ του είδους Patric Ullaeus, ενώ μόλις κυκλοφόρησε και lyric video για το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου το οποίο δημιούργησε ο Haris Kountouris (HK Visual Creations). Μίλησέ μας για αυτές σας τις συνεργασίες, τα γυρίσματα του “Reborn”, καθώς και στο πως καταλήξατε στην επιλογή αυτών των δύο συγκεκριμένων κομματιών.

 

Vlasis K: Ξεκινώντας, θα σου απαντήσω...ανάποδα στην ερώτηση σου (γέλια). Η επιλογή του 'Reborn' ως πρώτου video είχε σκοπό να δηλώσει ότι μετά από σχεδόν πέντε χρόνια οι Fallen Arise επέστρεψαν! Αναγεννημένοι και πιο αποφασισμένοι από ποτέ! Μάλιστα επιλέχθηκε και ώς official music video, με έμφαση στη παρουσίαση της μπάντας, ακριβώς ως επανασύσταση! Το “Enigma” ακολούθως επιλέχθηκε ως ένα κομμάτι το οποίο εκτός του ότι φέρει τον τίτλο του album, είναι ταυτόχρονα και το πιο αντιπροσωπευτικό ηχητικά κομμάτι ως προς το τι θα ακούσεις στο album συνολικά. Είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα του album!

 

Αναφορικά με τον Patric Ullaeus, δεν νομίζω ότι υπάρχουν λόγια...οι δουλειές και η φήμη του...μιλάνε από μόνες τους! Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να μην εκθειάσω πέρα από τον επαγγελματισμό του, τον φανταστικό χαρακτήρα του! Ένας ευγενέστατος και μόνιμα χαμογελαστός άνθρωπος, όπως ακριβώς και το σπουδαίο επιτελείο του, όπου παρά τις πάμπολλες ώρες που περάσαμε δουλεύοντας μαζί του για τα γυρίσματα και τη φωτογράφηση, όχι μόνο δεν νιώσαμε την παραμικρή σωματική κόπωση, τουναντίον όυτε που καταλάβαμε για πότε πέρασαν οι μέρες! Είναι υπέροχη εμπειρία και προνόμιο η συνεργασία μαζί του!

 

Όσον αφορά στον Χάρη Κουντούρη, είμαστε εντυπωσιασμένοι εξίσου από το εικαστικό αποτέλεσμα του lyric video του “Εnigma”! Δεν χρειάστηκε να μιλήσουμε πολύ για το θέμα μαζί του και ο Χάρης το αποτύπωσε ακριβέστατα! Το...ένιωσε, εμπνεύστηκε και δημιούργησε ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα!
Διόλου τυχαία όμως και εδώ, καθώς μιλάμε για έναν άνθρωπo με πολύ δυνατές συνεργασίες τα τελευταία χρόνια, μεταξύ των οποίων μπάντες όπως Sabaton, Apocalyptica και Rotting Christ!

 

 

 

 

Rock Overdose: Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στο line up της μπάντας αφού πλέον συναντάμε δύο νέα μέλη σε κιθάρα και μπάσο, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στην ηχογράφηση του δίσκου. Μίλησέ μας λίγο για αυτές τις αλλαγές και κάνε μας τις απαραίτητες συστάσεις.

 

Vlasis K: Ο Giacomo και ο Paul για προσωπικούς λόγους αποφάσισαν να αποχωρήσουν. Το σεβαστήκαμε και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη σπουδαία συνεισφορά τους στο “Enigma”! Οι Fallen Arise συνεχίζουν όμως και ως πρός αυτό έγκειται η προσθήκη των Σπύρου Βασιλάκη και Ιάσονα Ιωακείμ σε κιθάρα και μπάσο, αντίστοιχα!

 

Δύο νέα, ταλαντούχα και διψασμένα παιδιά, εμπνεύστηκαν από την Fallen Arise υπόσταση, ταυτίστηκαν και επάξια μαζί πλέον μοιραζόμαστε το όραμα ως Fallen Arise! Να εμπνεόμαστε, να δημιουργούμε και να μοιραζόμαστε αυτή την υπέροχη τέχνη με τον κόσμο! Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι και περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τους δύο εξαιρετικούς αυτούς μουσικούς και χαρακτήρες!

 

 

 

Rock Overdose: Πως προέκυψε η διαφοροποίηση του ήχου σας και η στροφή σας σε μια πιο pop αισθητική στο “Enigma”, συγκριτικά με τις δύο προηγούμενες κυκλοφορίες σας;

 

Vlasis K: Οτιδήποτε προκύπτει, μας βγαίνει αβίαστα και τελείως φυσικά. Δεν υπάρχει τίποτα επιτηδευμένο. Καμία πίεση. Καμία σκοπιμότητα. Δημιουργούμε με βάση τη διάθεση και την έμπνευση που μας περιτριγυρίζει τη δεδομένη στιγμή. Επίσης, γεγονός είναι πως καθώς προσθέτουμε χρόνια ως άτομα, αντιδρούμε διαφορετικά στα όποια ερεθίσματα, αναθεωρούμε, διευρευνούμε τα μουσικά ακούσματά μας, εμπλουτιζόμαστε.

 

Συνεπώς, τη δεδομένη χρονική περίοδο μας βγήκε συντονισμένα μια διάθεση να κινηθούμε σε πιο mainstream μονοπάτια, υπό μία pop αισθητική. Όμως τα χαρακτηριστικά των Fallen Arise υπήρχαν, υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν σε κάθε μας δουλειά. Σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.

 

 

 

Rock Overdose: Σαν μπάντα πως δημιουργήσατε και συνθέσατε το νέο σας υλικό; Τι αποτέλεσε αυτή τη φορά πηγή έμπνευσης τόσο για τη μουσική όσο και για τους στίχους και τι θέλατε να δείξετε προς τα έξω;

 

Vlasis K: Ως προς τη μουσική, όπως προανέφερα, η διάθεση που βρισκόμαστε καθώς και τα επικρατέστερα μουσικά μας ακούσματα κατά την περίοδο της σύνθεσης, είναι αυτά που κατευθύνουν την ηχητική ταυτότητα του κάθε τραγουδιού και κατά συνέπεια, του album. Κάτι ανάλογο περίπου συμβαίνει και με τη στιχουργική διαδικασία.
Στίχοι γράφονται εμπνευσμένοι από τη μουσική που ακούστηκε, όπως και μουσική γεννιέται μέσω έμπνευσης από γραφόμενα που διαβάστηκαν.

 

Στην περίπτωση του “Enigma”, μέσα από κάθε κομμάτι, μουσικά και στιχουργικά, εκφράζεται η ψυχοσύνθεσή μας, οι ανησυχίες μας, ο θαυμασμός, τα ερωτηματικά, η αγωνία, η αναζήτηση και εικασία της βέλτιστης επιλογής που θα αποτελέσει τη λύση στο Αίνιγμα και λύτρωση μας...και δεν μένουμε εκεί. Απλώνουμε μέσω της μουσικής και των στίχων μας το χέρι στον ακροατή, να...ακουμπήσει και αυτός τα αντίστοιχα δικά του, να συμβάλει και αυτός στην επίλυση του όποιου Αινίγματος...!

 

 

 

Rock Overdose: Από τα 10 κομμάτια του δίσκου, αν έπρεπε να επιλέξεις το αγαπημένο σου, ποιο θα ήταν αυτό και γιατί;

 

Vlasis K: Ειλικρινά, όλα τα τραγούδια του “Enigma” μου αρέσουν πάρα πολύ! Δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω κάποιο, παρόλα αυτά αν πρέπει οπωσδήποτε να διαλέξω ένα, θα έλεγα πως το 'Forever Winter' είναι ένα κομμάτι που θα ήθελα σίγουρα να το μοιραστώ με τον κόσμο στις επερχόμενες εμφανίσεις μας! Ένα υπέροχο τραγούδι που με τον δυναμισμό, τον λυρισμό και τις εναλλαγές του αντικατοπτρίζει την πιο αγαπημένη μου εποχή του έτους!

 

 

 

 

 

Rock Overdose: Κατά καιρούς έχετε περιοδεύσει δίπλα σε κορυφαία ονόματα του χώρου (Nightwish, Fates Warning, Paradise Lost, Destruction, Sepultura, Moonspell, Serenity, Leave’s Eyes, Xandria, Katatonia, Pain of Salvation, Insah) και έχετε εμφανιστεί σε σημαντικά festivals του εξωτερικού. Θυμηθείτε κάποιες από τις πιο έντονες live εμπειρίες σας. Τι να περιμένει το κοινό από τους Fallen Arise σε μια live τους εμφάνιση;

 

Vlasis K: Πραγματικά έντονες εμπειρίες...εμπειρίες ζωής...ονειρικές θα έλεγα! Ένας τέλειος συνδυασμός να μοιράζεσαι με τον κόσμο τη μουσική σου, όπως πάντα, ενώ την ίδια στιγμή να έχεις επαφή με σπουδαίους και αγαπημένους καλλιτέχνες! Πανέμορφες αναμνήσεις από τις προαναφερθείσες “συναναστροφές”...μεγάλα και αξιοσέβαστα ονόματα και προσωπικότητες!

 

Αν πρέπει να ανακαλέσω κάποιο συγκεκριμένα που μου έμεινε λίγο περισσότερο έναντι των υπολοίπων, θα έλεγα τη περιοδεία στη Ρωσία το 2017 ως special guests των Paradise Lost! Τεράστια μπάντα και πραγματικοί gentlemen, εντυπωσιακά venues, διψασμένος κόσμος που με κάθε τρόπο σου έδινε τεράστια ώθηση στις εμφανίσεις σου και υποστήριξη, εξαντλώντας το merch σου! Τέλεια όλα!

 

Στα live από την πλευρά μας, θέλουμε ως Fallen Arise να παρουσιάζουμε ένα όσο πιο έντονο οπτικοακουστικό θέαμα στον κόσμο που μας βλέπει και να γίνουμε ένα μαζί του! Live όπου ο δυναμισμός συναντά τη μελωδία, με απώτερο σκοπό μια αξέχαστη εμπειρία...μέχρι την επόμενη! Περιμένω πώς και πώς να παρουσιάσουμε το υλικό του “Enigma” σε όλους μας τους φίλους, παλιούς γνώριμους αλλά και νέους!

 

 

 

Rock Overdose: Τι νιώθετε να έχει αλλάξει 11 χρόνια μετά από το ξεκίνημα σας τόσο στην μπάντα όσο και στην ελληνική metal σκηνή;

 

Vlasis K: Όσον αφορά τη μπάντα, χρόνο με το χρόνο και βίωμα με το βίωμα, γινόμαστε εμπειρότεροι και σοφότεροι. Κάτι το οποίο, μεταφράζεται σε εξέλιξη. Εξελισσόμαστε σαν μουσικοί, σαν άτομα και σίγουρα βάσει αυτού, σήμερα είμαστε στην καλύτερή μας φάση από κάθε άποψη!

 

Την ελληνική metal σκηνή διαχρονικά τη χαρακτηρίζει μουσικά η εξαιρετική ποιότητα! Προσωπικά ήμουν και είμαι μεγάλος fan, την παρακολουθώ και χαίρομαι πολύ που βλέπω μπάντες μας να εκθειάζονται πιο συχνά και να αναγνωρίζονται στο εξωτερικό, κάτι που τα προηγούμενα χρόνια ήταν πιο σπάνιο λόγω διαφόρων αντικειμενικών δυσκολιών, λόγω απομακρυσμένης γεωγραφικής θέσης, τεχνολογίας κλπ
Είμαι πολύ χαρούμενος για την ανοδική εξέλιξη της σκηνής μας, το άξιζε και το αξίζει!

 

 

 

 

Rock Overdose: Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια όσον αφορά την προώθηση του “Enigma”; Πόσο σας στηρίζει σε αυτό μια εταιρεία σαν την ROAR! Rock of Angels Records;

 

Vlasis K: Στα σχέδιά μας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και με κάθε τρόπο προώθηση του “Enigma”! Μέσα από τα media, μέσα από συναυλίες...θέλουμε να δοθεί στον ακροατή κάθε γωνιάς του κόσμου, με κάθε δυνατό τρόπο, η ευκαιρία να έρθει σε επαφή με το “Enigma”! Να το ακούσει και να το γνωρίσει!

 

Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από τη ROAR! Rock Of Angels Records και τη μέχρι τώρα πορεία υποστήριξης του “Enigma”! Υπήρχε ήδη μία εξαιρετική προηγούμενη συνεργασία από την εποχή του “Adeline”, οπότε συνδυαστικά με την τωρινή πρόταση τους για το “Enigma”, δεν χρειάστηκε πολύ για να υπογράψουμε και δικαιωνόμαστε ήδη με τη δουλειά που κάνουν για την προώθησή του!

 

 

 

Rock Overdose: Βλάση σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον χρόνο σου! Καλοτάξιδος ο νέος δίσκος! Ο επίλογος δικός σου.

 

Vlasis K: Εμείς σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον, τις ευχές και τη στήριξή σας ως Rock Overdose!
Εύχομαι σε όλο τον κόσμο παγκοσμίως, ΥΓΕΙΑ και να προσέχουν τον εαυτό και τους συνανθρώπους τους αυτές τις μέρες δοκιμασίας που περνάμε...υπομονή, stay strong, stay home , stay safe...we shall REBORN!!!

 

 

 

 

Για το Rock Overdose

 

Συνέντευξη: Τζοβάνα Σπήλιου

Comments