WHY NOT? στο Rock Overdose”Το album μας ‘Keep Rockin’ δεν ήταν αυτοσκοπός. Απλά προέκυψε”.

Το Rock Overdose είχε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με τους WhyNot? μια μπάντα που μετράει πάνω από 20 χρόνια ενεργής παρουσίας. Τα μέλη της μπάντας Μαρία Στεφανιδάκη (τραγούδι) και Περικλής Παλαμιώτης είπαν πολλά και ενδιαφέροντα για το όνομα Why Not? για το album τους “Keep Rockin’” και πολλά άλλα.

 

 

 

Rock Overdose: Είστε ένα συγκρότημα που έχει ιδιαίτερη αγάπη για την ροκ μουσική, από συγκεκριμένες χρονολογικές περιόδους. Τι σας δένει με το τότε;

 

 

 Στεφανιδάκη: Εκτός από τις μελωδίες εκείνης της εποχής, που μιλάνε κατευθείαν στην ψυχή μου, με εκφράζουν απόλυτα οι στίχοι, γιατί ήταν αισιόδοξοι, μιλούσαν για αγάπη και για ένα καλύτερο κόσμο. Κάτι που έρχεται σε τρομερή αντίθεση με τους στίχους του τώρα.

 

Παλαμιώτης: Αν με το "τότε" εννοείς '68 - '79, αγαπώ την φαντασία, την ειλικρίνεια, την αυθεντικότητα και τον ήχο, που διαστρεβλώθηκαν άγρια στα επόμενα χρόνια. Ευτυχώς όμως μετά το millenium σταδιακά επανήλθαν. Προσωπικά δε με "δένει" κάτι με το τότε, παραδειγματίζομαι και διδάσκομαι όμως, όπως κάνουν σε όλο τον κόσμο σήμερα πλέον, και χαίρομαι πολύ για αυτό.

 

 

 

Rock Overdose: Το όνομα σας είναι Why Not?. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

 

 

Στεφανιδάκη: Why Not? είναι μια ιδεολογία που έχει να κάνει πολύ με τη θετική πλευρά των πραγμάτων και την αντιμετώπιση της ίδιας της ζωής.

 

Rock Overdose: Υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από εσάς και τη δουλειά σας;

 

 

Στεφανιδάκη: Μια βροχερή Τρίτη έστειλα τους στίχους στον Περικλή. Την Πέμπτη είχε έτοιμα τα δύο πρώτα κομμάτια. Έτσι ξεκίνησε αυτό το ταξίδι.

 

 

Παλαμιώτης: Ακριβώς ... είμαι μέλος της μπάντας την τελευταία σχεδόν τριετία. Εναλλαγές των υπολοίπων μελών κλπ, αλλά ο στόχος ήταν αυτός πλέον, να βγει αυτή η δουλειά. Τελικά βγήκε από μένα σε όλα τα όργανα, και την Μαρία στο μικρόφωνο.

 

 

Rock Overdose: Η φωνή της Μαρίας μοιάζει σαν να ξύπνησε μέσα από την δεκαετία του 60. Είναι κάτι που σίγουρα το κοινό παρατηρεί. Τι σχόλια έχεις ακούσει για αυτό;

 

 

Παλαμιώτης: Ναι από εκεί μέσα έρχεται, λόγω δύναμης και όγκου της φωνής της. Έτσι την αντιμετώπισα και γράφοντας τις μελωδίες που τραγούδησε, αλλά και αργότερα στο mix, efx κλπ. Όσο για σχόλια, όπως το είπες και εσύ, ξύπνησε μέσα από τα 60's - 70's! Αυτά ακούω και χαίρομαι πολύ για αυτό!

 

 

 

Rock Overdose: Πρόσφατα κυκλοφορήσατε το album “Keep Rockin’”. Αφορά μια δουλειά που περιέχει 9 κομμάτια μέσα. Καταρχήν πως αισθανθήκατε όταν κρατήσατε για πρώτη φορά στα χέρια σας, το δίσκο σας;

 

 

Στεφανιδάκη: Η δημιουργία αυτού του album δεν ήταν ούτε στόχος ούτε αυτοσκοπός. Απλά προέκυψε όταν εγώ έγραψα αυτούς τους στίχους, και ένιωσα ότι έπρεπε να γίνουν μελωδίες, ένα album. Τώρα αισθάνομαι ότι έχω αποκαλύψει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου.

 

 

Παλαμιώτης: Εκεί μέσα υπάρχουν λόγοι μου ειλικρινείς, χωρίς φτιασιδώματα και υστεροβουλίες, ωμοί θα έλεγα, οι μελωδίες και τα riff βγήκαν από μέσα μου, όπως μιλάμε σε μια παρέα. Αισθάνθηκα ότι στέλνω ένα μήνυμα σε φίλους.

 

Rock Overdose: Μιλήστε μας για το album “Keep Rockin’” και τι περιλαμβάνει.

 

 

Παλαμιώτης: 9 συνθέσεις που αντανακλούν πράγματα που πιστεύω για τη μουσική. Κάτι που θα άκουγα κι εγώ,  κάτι που κάνω, με λίγα λόγια Keep Rockin' !

 

 

Στεφανιδάκη: Στιχουργικά περιλαμβάνει όλες μου τις ανησυχίες και κάποιες εμπειρίες ζωής.

 

 

Rock Overdose:  Ιδανική συναυλία για εσάς;

 

 

Στεφανιδάκη: Το stage να είναι στημένο μπροστά στη θάλασσα, να είναι καλοκαίρι σε μια μεγάλη παραλία και ο κόσμος να χορεύει πάνω στην άμμο.

 

 

Παλαμιώτης: Ναι, αν μιλάμε για "ιδανική" είναι αυτή που οι παίχτες είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους και λένε αλήθειες, και οι ακροατές αρμονικά συμπράττουν εγκρίνοντας και επαυξάνοντας, προς γενική τέρψη και μέθεξη.

 

 

 

Rock Overdose: Αν είχατε την ευκαιρία να γυρίζατε το χρόνο πίσω, που θα βρισκόσασταν;

 

 

Παλαμιώτης: Χμ ... τον "lazy" Δεκαπενταύγουστο του 1972 στην Ιαπωνία να δω τους Deep Purple. Αλλα θα περίμενα εκεί 3μιση χρόνια 'In trance' μέχρι τον Απρίλιο του '78 να δω τον Uli με Scorpions.

 

 

Στεφανιδάκη: Φυσικά θα βρισκόμουνα στο Woodstock, μαζί με τον κόσμο, πιθανότατα θα καθόμουνα δίπλα στην Cass Elliot απο τους The Mamas and the Papas και θα ακούγαμε την Joplin.

 

 

 

Rock Overdose: Θα σας δούμε κάπου σύντομα;

 


Why Not? : Φυσικά και θα μας δείτε, δεν τη γλιτώνετε (γέλια ...) από Σεπτέμβρη ξεκινάμε τα live μας κανονικά.

 

Official links

https://www.facebook.com/WhynotBandAthens/

https://www.youtube.com/user/WhyNotLiveBand/

 

 

 

 

Comments