Yiannis Papadopoulos Guitar Masterclass 6 Νοεμβρίου

 

Τα Prova Studios σε συνεργασία με το Shred on σας προσκαλούν σε ένα μοναδικό σεμινάριο με τον Yiannis Papadopoulos (session guitarist/composer/solo artist) το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  6 Νοεμβρίου στις 18:00 στα Prova Studios, Κωνσταντινουπόλεως  56 στον Ταύρο.

Κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα ,από τις περιοδείες του στην Αμερική με τον τραγουδιστή των Creed,  Scott Stapp, ο πολυβραβευμένος Yiannis Papadopoulos έρχεται στα Prova studios για ένα μοναδικό clinic, όπου θα παρουσιάσει συνθέσεις από την επερχόμενη δισκογραφική του δουλειά!  Με αφορμή την κυκλοφορία της δεύτερης έκδοσης του βιβλίου του «The Electric Guitar Technique Workout»  θα  παρουσιάσει το βιβλίο και θα συζητηθούν τα πάντα γύρω από την τεχνική στην ηλεκτρική κιθάρα- Alternate Picking, Economy Picking, Sweep picking, Tapping, Legato, Hybrid Picking, Practice routine,/tips και time management.  Επίσης, θα γίνει κουβέντα γύρω από τον αυτοσχεδιασμό, τη σύνθεση, την ενορχήστρωση, την αρμονία, τις κλίμακες και θα μοιραστεί την εμπειρία του γύρω από το career management αλλά και το πώς μπορεί κάποιος να αποκτήσει endorsement!

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνει παρουσίαση διαφόρων πεταλιών από την εταιρία Tsakalis AudioWorks και στο πλαίσιο αυτό θα γίνει συζήτηση σε σχέση με τον ήχο (κιθάρες, εξοπλισμός , gear set up για touring/live αλλά και studio εφαρμογές).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε κιθαρίστες κάθε είδους και ανεξαρτήτως επιπέδου.

Το  event θα ανοίξει ο Νίκος Αρβανίτης από το Guitarspot.gr.

Η τιμή εισόδου είναι 15 ευρώ για το ταμείο και 10 ευρώ για την κράτηση. Για πληροφορίες-κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 6984017919 ή στο [email protected]

Χορηγοί επικοινωνίας: Prova studios, Tsakalisaudioworks.com,  Rockoverdose.gr, Jazzbluesrock.gr, Shred on, Guitarspot.gr και Rockgreece.gr.unnamed

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Yiannis Papadopoulos είναι ένας πολυβραβευμένος κιθαρίστας/συνθέτης/σόλο καλλιτέχνης από την Αθήνα.  Μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια μουσικών, η κιθάρα ήταν το παιχνίδι που τράβηξε την προσοχή του και τελικά έγινε το πάθος του στη ζωή. Σε ηλικία 4 ετών ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας με τον πατέρα του, σε ηλικία 7 ετών γράφτηκε σε  ωδείο και άρχισε την «επίσημη» εξάσκηση. Μετά από λίγα χρόνια πήρε το πτυχίο του στην κλασική κιθάρα, αρμονία και αντίστιξη - με άριστα σε όλα τα παραπάνω, ενώ παράλληλα αποφοίτησε από την ΑΣΟΕΕ- Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πτυχίο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής).

Ο Yiannis είναι o lead κιθαρίστας του Scott Stapp- τραγουδιστής των Creed, με τον οποίο περιοδεύουν στην Αμερική αλλά και τον κόσμο με τεράστια επιτυχία. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει  εργαστεί ως Session μουσικός σε διάφορα άλλα συγκροτήματα, παίζοντας σε γνωστές σκηνές στην Ελλάδα ενώ επίσης έχει κάνει τηλεοπτικές εμφανίσεις σε αρκετές  παραστάσεις και εκδηλώσεις σε Ελλάδα και Αμερική. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε αρκετές ηχογραφήσεις με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες ως Session μουσικός ενώ έχει κάνει σειρά videos για το πασίγνωστο Lick Library.

Συχνά συμμετέχει σε διαγωνισμούς κιθάρας και έχει κερδίσει αρκετούς από αυτούς, όπως τον Ibanez Guitar Solo Competition 2013- Νικητής ανάμεσα σε 311 συμμετοχές.

http://www.youtube.com/watch?v=DMT29p3BSw8

ο Dream Rig Guitar Competition- Νικητής ανάμεσα σε  536 συμμετοχές:

https://www.youtube.com/watch?v=PQsn7ORwrfI&list=UUEE_qU1i0jS92ri48IuiMMg

κ.α. Με τη συμμετοχή του στο Guitar Idol 4  αναδείχθηκε σε 1 από τους 8 Live finalists και το Σεπτέμβρη του 2014 παρουσίασε το κομμάτι του στο Λονδίνο μπροστά στην επιτροπή του διαγωνισμού και κατέλαβε την 5η θέση ανάμεσα σε πάνω από 460 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο:  https://www.youtube.com/watch?v=Mc8_DQBRHkU&list=UUEE_qU1i0jS92ri48IuiMMg
Ο Yiannis έχει endorsements από τις μεγαλύτερες εταιρίες μουσικών οργάνων και εξοπλισμού: PRS Guitars, Mesa Boogie Amps, Strymon Pedals, D’Addario Strings, Peterson Tuners, Spectraflex Cables, Intune Guitar Picks και Gruv Gear.

Tον Μάρτιο του 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο σχετικά με την τεχνική στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Μάιο του 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο του DVD με το φημισμένο Jamtrackcentral (Guthrie Govan, Zakk Wylde κ.α.) ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε η δεύτερη έκδοση του επιτυχημένου “ The Electric Guitar Technique Workout”.

Επί του παρόντος, όταν δεν περιοδεύει με τον Scott Stapp, μοιράζει το χρόνο του συνθέτοντας/ηχογραφώντας μουσική για το προσωπικό του CD αλλά και για άλλους καλλιτέχνες, οργανώνει Clinics και Masterclasses, διδάσκει κιθάρα full time σε μαθητές από την Ελλάδα αλλά και από πολλά μέρη του κόσμου μέσω Skype και συμμετέχει σε εκθέσεις ανά τον κόσμο παίζοντας για γνωστές εταιρίες μουσικών οργάνων και εξοπλισμού.

 

Social Media

 

Official site: http://www.yiannispapadopoulos.gr

YouTube: https://www.youtube.com/user/YiannisPapadopoulos

Facebook Page: https://www.facebook.com/YiannisPapadopoulos.Guitar

Twitter: https://twitter.com/YiannisPGuitar

Instagram: https://instagram.com/yiannis_papadopoulos

 

 

Comments