Σαν σήμερα, 17 Ιανουαρίου 1981, ο Nikki Sixx ίδρυσε τους Mötley Crüe!

Κουβαλώντας ένα βαρύ συναισθηματικό φορτίο από την παιδική του ηλικία, ο Nikki Sixx το χρησιμοποίησε ως 'καύσιμο' για να αψηφήσει τις πιθανότητες και να πραγματοποιήσει τις φιλοδοξίες του. Η τύχη τον ευνόησε και πολύ πιθανώς να τις υπερέβη και αυτές, δημιουργώντας στις 17 Ιανουαρίου 1981 τους Mötley Crüe, ένα από τα πιο διαβόητα συγκροτήματα στην ιστορία της rock μουσικής.

 

Βυθισμένος τότε στον κόσμο των καταχρήσεων, ο Sixx δεν είχε σταθερή δουλειά και έπαιζε με άλλους μουσικούς, προκειμένου να βρει αυτό που χρειαζόταν για να γίνει γνωστός. Ενώ πολλοί άλλοι είχαν τα ίδια όνειρα με αυτόν, κανείς δεν είχε την αποφασιστικότητα και την ανθεκτικότητα του Sixx.

 

Αφήνοντας πίσω τη glam rock σκηνή του Λονδίνου, ο 22χρονος αποφάσισε να σχηματίσει το δικό του συγκρότημα για να μην υπακούει στους κανόνες κανενός. Συνεργάστηκε αρχικά με τον 18χρονο drummer Tommy Lee και τον κιθαρίστα Greg Leon. Ο Leon αποχώρησε σχετικά γρήγορα, ενώ ο Sixx δεν είχε βρει ακόμα το κατάλληλο όνομα για το συγκρότημα. Ψάχνοντας τις αγγελίες, βρήκαν στη The Recycler μία από έναν "εκκωφαντικό, αγενή, επιθετικό" κιθαρίστα, τον οποίο και αποφάσισαν να καλέσουν για audition. Κατόπιν αυτής, ο Mick Mars έγινε δεκτός στο σχήμα.

 

Στην αναζήτηση τους για τραγουδιστή, το σχήμα αρχικά προσέλαβε κάποιον ονόματι O'Dean, με τον οποίο και ηχογράφησαν ένα demo. Τελικά όμως, προτίμησαν έναν τραγουδιστή με τον οποίο ο Tommy Lee είχε παίξει όταν ήταν στο σχολείο ακόμα και γνωρίζονταν. Βλέποντας τον Vince Neil να δίνει παράσταση, οι τρεις μουσικοί ήξεραν πως είχαν βρει τον πραγματικό τους frontman. Άλλωστε, ο Neil είχε δύο προτερήματα τα οποία δεν μπορούσαν να αγνοήσουν: ήταν χαρισματικός στις εμφανίσεις του και είχε πολλές φανατικές θαυμάστριες, οι οποίες έρχονταν συνεχώς να τον δουν.

 

Η τετράδα κατέληξε τελικά στο όνομα Mötley Crüe, μετά από πρόταση του Mars. Ο κιθαρίστας είχε σημειώσει τη φράση Mottley Cru, όταν έπαιζε ακόμα με τους White Horse, όταν ένα από τα μέλη τους χαρακτήρισε ως "a motley looking crew" (δηλαδή, μια ετερόκλιτη ομάδα). Με μερικές προσαρμογές, το όνομα των Mötley Crüe ήταν πλέον γεγονός.

 

Κατά την πάροδο των επόμενων τριών δεκαετιών, οι Mötley Crüe έγιναν ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα στον κόσμο, πουλώντας πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους. Από αυτούς, οι πέντε έγιναν πλατινένιοι, με κάποιους να γίνονται πάνω από μια φορά.

Comments