Έληξε η δικαστική διαμάχη γύρω απο το ”Hallowed Be Thy Name” των Iron Maiden!

OI IRON MAIDEN διευθέτησαν το ζήτημα της αγωγής που δέχτηκαν σχετικά με ένα μεγάλο υποτιθέμενο μέρος των writing credits για το τραγούδι "Hallowed Be Thy Name", που η αντιμαχομενη πλευρα ισχυρίστηκε πως της ανήκουν. ¨Ολα ξεκίνησαν οταν ο πρωην μανατζερ τους ενα χρόνο πριν τους πηγε στα δικαστήρια λέγοντας οτι ειχε συμμετασχει σε μεγάλο τμημα της παραγωγης μεσω του τραγουδιού "Life's Shadow", που έγραψε μαζι με τον μουσικό Brian Quinn, υπο το προσωνυμιο Brian Ingham.

ΤΟ "Life's Shadow" παρουσιαστηκε ως συνεργασία των  Quinn και Robert Barton, που αργοτερα τοποθετηθηκε το 1974 στο ομωνυμο μοναδικο αλμπουμ των BECKETT.

Στο δικαστηριο ο δικηγορος του Steve Harris παραδεχτηκε οτι ο πελατης του ειχε παρακολουθησει τους BECKETT ζωντανά το 1973 τονίζοντας πως ο δίσκος που είχαν κυκλοφορήσει ηταν ενας απο τους αγαπημενους του εκεινη την εποχη.. Εν τελει ζητηθηκε απο τους Harris και Murray των Iron Maiden να πληρωσουν περιπου  £900,000 (δηλαδη περιπου $1.25 εκεατομμυριο δολλαρια) για τα πνευματικα δικαιωματα και τη ζημια επι αυτων. Η υπερασπιση των Maiden ανεφερε ¨¨ Δεν πιστεύουμε οτι ευσταθεί ο ισχυρισμός του  Brian Quinn σχετικά με τη συνθεση και τον Barry McKay,/ Παραταυτα για να αποφευχθουν τα υπερογκα δικαστικα κοστη οι δύο πλευρες ηρθαν σε συμβιβασμο με τον  McKay για £100,000  $139,000].

Οι MAIDEN περυσι είχαν βγάλει το "Hallowed Be Thy Name" απο τα ζωντανα setlist τους λογω της δικαστικης διαμαχης Ετσι η λυση που δοθηκε σημαινει πως πλεον το κομματι θα επανελθει στα Live Shows!

Comments