Ανταπόκριση: FM, Lace ‘n’ Leather Live@ The Crow Club, Αθήνα (25/3/2017)

Μετά το εκπληκτικό live των DARE στο CROW CLUB σειρά είχαν οι θρυλικοί βρετανοί FM να μας ταξιδέψουν με τα κλασσικά τραγούδια τους στην 40χρονη σχεδόν ιστορία τους και στο μελωδικό ρόκ που αντιπροσωπεύουν.

Την βραδιά άνοιξαν οι Lace n' Leather,το πλέον ταιριαστό συγκρότημα για την περίσταση και το ζέσταμα του κόσμου.Γνωστές οι επιρροές τους και η αγάπη τους για μπάντες AOR/SLEAZE και λογικό ήταν το playlist τους να είναι γεμάτο απο μελωδικούς ύμνους.

Στα φωνητικά στο συγκεκριμένο live των LnL ανέλαβε εκτάκτος ο Γιάννης Καλύβας, λόγω ανειλημένων υποχρεωσεων της βασικής φωνής της μπάντας, Κωνσταντίνας Σάννη. Ο Γιάννης είναι ένας πραγματικά χαρισματικός τραγουδιστής και για ακόμα φορά μας εντυπωσίασε με της δυνατότητές του. Το όλο αποτέλεσμα ήταν άριστο και έδειξε πόσο καλοί και έμπειροι μουσικοί είναι ώστε να μην φανεί στο ελάχιστο ότι βρέθηκαν μαζί με τον Γιάννη για πρώτη φορά στην σκηνή. Κομμάτια όπως τα More Than Meets The Eye (Europe), Lady Red Light (Great White), Oscar Goes To You (Gotthard), Who's Crying Now (Journey) αλλά και 3 δυνατά και μελωδικά δικά τους τραγούδια μας αφήνουν με την ελπίδα πως σύντομα θα περιμένουμε την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά γεμάτη υποσχέσεις για κάτι αξιόλογο.

 

 

Στις 1030 , ακριβείς στο αρχικό πρόγραμμα ,οι βετεράνοι AOR rockers FM ανέβηκαν στην σκηνή του CROW και στο κατάμεστο (sold out) club γνώρισαν την αποθέωση και για κάτι παραπάνω απο 1,5 ώρα μας ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο,στα ένδοξα 80s,εκεί που το είδος γεννήθηκε και αντιπροσωπεύτικε από τεράστιες μπάντες και κάποια από αυτές ήταν εκεί,μπροστά μας,σε απόσταση αναπνοής,να μας χαρίζουν το ένα μετά το άλλο τα κλασσικά κομμάτια τους.Τι και άν ήταν όλοι με κάτασπρα μαλλιά και σε ηλικία πάνω απο μισό αιώνα ο καθένας τους,το κέφι,η όρεξη,το παίξιμο και τα χαμογελαστά τους πρόσωπα έδειχναν πόσο έφηβη καρδιά και ψυχή έχουν.

Ο Steve Overland με την δυνατή και μελωδική φωνή του δεν σταμάτησε να μας ευχαριστεί και να δείχνει έκπληκτος που όλοι ήξεραν τα λόγια και τραγουδούσαν μαζί του.

Η άλλη εμβληματική μορφή των FM,o Merv Goldsworthy στο μπάσο,έδινε το δικό του σόου,παίζοντας με το κοινό και με το ιδιαίτερο στίλ του έδινε άλλο χρώμα στην μπάντα που πάνω απο 30 χρόνια υπηρετεί.

Ένα best of playlist δέν άφησε κανέναν παραπονεμένο και πραγματικά είδαμε ένα  live αξιοπρεπέστατο,επαγγελματικό και με σεβασμό στον κόσμο που κατέκλεισε το Crow.

 

Από τεχνικής πλευράς για άλλη μία φορά μετά τους DARE είχαμε άλλο ένα λάιβ με όμορφο φωτισμό και πολύ καλό ήχο και αξίζουν ολλά μπράβο στον Γιώργο Παπάζογλου και στο προσωπικό του Crow που για μία ακομη φορά έδειξε επαγγελματισμό και άψογη εξυπηρέτηση και μπράβο και στην παραγωγή για την τήρηση των ωρών του live (όχι στην Ελλάδα δεν είναι ακόμα αυτονόητο).

Setlist

Digging Up the Dirt

I Belong to the Night

Life Is a Highway

Let Love Be the Leader

Someday (You'll Come Running)

Frozen Heart

All Or Nothing

American Girls

Love Lies Dying

Wildside

Bad Luck

Tough It Out

That Girl

Burning My Heart Down

Encore

Story Of My Life

Other Side Of Midnight

I Heard It Through The Grapevine

 

Μετά το τέλους του live υπέγραψαν και φωτογραφήθηκαν με τον κόσμο και υποσχέθηκαν πως σύντομα θα τους ξαναδούμε απο τα μέρη μας.

Ανανεώνουμε λοιπόν το επόμενο σημαντικό ραντεβού και πάλι στο Crow  στις 23 Απριλίου για τον σπουδαίο GRAHAM BONNET!!!!

Για το RockOverdose,
Στέλιος Παλαμιδάς

Φωτογραφίες : Στέλιος Παλαμιδάς

 

Comments