Ανταπόκριση: MOONSPELL – The Foreshadowing – Eleine @ 8Ball, Θεσσαλονίκη (7/10/2016)

 Παρασκευή 7/10/16 και το σημερινό μενού στην θεσσαλονίκη, περιλαμβάνει συμφωνικό female fronted metal με progressive oriental μελωδίες προέλευσης Σουηδίας, ατμοσφαιρικό ογκώδη με πένθινη διάθεση doom από Ιταλία και φυσικά εξαιρετικό κυρίως πιάτο Gothic αισθητικής!

Φυσικά και μιλάμε για το live των μέγιστων Moonspell οι οποίοι για ακόμη μια φορά τίμησαν το ελληνικό κοινό που τόσο αγαπάνε.

img_6341

Την συναυλία άνοιξαν οι Σουηδοί symphonic metallers Eleine οι οποίοι ζέσταναν το κοινό και προετοίμασαν το έδαφος για τους Ιταλούς doomsters The Foreshadowing.

Οι Eleine αδιαμφισβήτητα είναι μια δεμένη μπάντα και το απέδειξε επί σκηνής. Η  Eleine η τραγουδίστρια της μπάντας μαγνήτισε το κοινό με την εξαιρετική φωνή και σκηνική παρουσία της.

Για την επόμενη μισή ώρα ακούσαμε ποιοτικό συμφωνικό metal με progressive ηχοχρώματα και oriental περάσματα, τα οποία ταίριαζαν απόλυτα, δημιουργώντας μια εξαιρετική ατμόσφαιρα.

Αλλωστε οι Σουηδοί έχουν δημιουργήσει την δική τους ιστορία στην μουσική με συγκλονιστικά αποτελέσματα. Προσωπικά έγινα οπαδός της μπάντας όπως πιστεύω και πολλοί άλλοι μετά την πολύ καλή εμφάνιση τους.

Set List:

 1. Land Beyond
 2. Gathering Storm
 3. A Sin ( Intro )
 4. Death Incarnate
 5. Story Untold
 6. Break Take Live

img_6430

Οι Ιταλοί The Foreshadowing ανεβαίνουν στην σκήνη και για την επόμενη μία ώρα μας ταξίδεψαν σε ατμοσφαιρικά σκοτεινά μέρη με το ογκώδη πεσιμιστικό doom τους σχολής My Dying Bride – Katatonia.

Η εμφάνιση τους ήταν αξιοπρεπέστατη με το κοινό να απολαμβάνει τα ατμοσφαιρικά τους riffs και τις μεστές ερμηνείες του κυρίου Marco I Benevento.

Η μπάντα καταφέρνει επί σκηνής να αποδώσει εξαιρετικά κάτι που το κοινό εκτίμησε ιδιατέρως και προετοίμασε την ατμόσφαιρα για τους Moonspell.

img_6502

Ενα μικρό διάλλειμα για τις αναγκαίες ετοιμασίες και λίγα λεπτά μετά τις 10 οι Moonspell βρίσκονται στην σκηνή του 8Ball και για τις επόμενες 2 ωρες μας απέδειξαν γιατί είναι τόσο μεγάλη μπάντα. Ο Fernando Ribeiro, σε τρελά κέφια, ερμήνευε εξαιρετικά με την μπάντα να παρουσιάζει μια επαγγελματική εμφάνιση υψηλού επιπέδου. Ακούσαμε κομμάτια απ’όλη την καριέρα τους και από την τελευταία δισκογραφική δουλειά τους “Extinct” με τα highlights της βραδιάς να είναι τα “Alma Mater” και “Full Moon Madness” στα οποία επικράτησε πανικός!

Αξίζει να σημειώσουμε την κορυφαία ατάκα του Fernando που είπε πως είναι η πρώτη φορά που επισκέπετεται την Ελλάδα ως Πρωταθλητής ευρώπης !

Με το τέλος της εμφάνισης τους και έπειτα από set list 17 κομματιών κοιτούσα γύρω μου και παρατηρούσα χαρούμενα πρόσωπα. Οι Moonspell ικανοποίησαν στο έπακρο τους οπαδούς  δίνοντας ραντεβού για την επόμενη φορά η οποία όπως φαίνεται δεν θα αργήσει. Αλλωστε η συμπάθεια και η αγάπη που τρέφουν για την Ελλάδα είναι γνωστή και πάντα θα συμπεριλαμβάνουν την χώρα μας στις περιοδείες τους.

 

Set List:

 1. Breathe
 2. Extinct
 3. Night Eternal
 4. Opium
 5. Awake
 6. Last Of Us
 7. Ruin & Misery
 8. Scorpion Flower
 9. Luna
 10. Malignia
 11. Vampiria
 12. Mephisto
 13. Folk
 14. Alma Mater
 15. Everything Invaded
 16. Future Is Dark
 17. Full Moon Madness

 

Φωτογραφίες: Γιάννης Αντωνίου

img_6325 img_6336 img_6344 img_6350

img_6408 img_6419 img_6424 img_6428

img_6463 img_6510 img_6511 img_6527

img_6509 img_6538 img_6550 img_6565

 

Comments