Ανταπόκριση: ROTTING CHRIST, Hail Spirit Noir, Aherusia Live @ Piraeus Academy, 26/3/2017 Αθήνα

Με «δόλωμα» τη ζωντανή απόδοση ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του Ευαγγελίου της ελληνικής Black Metal σκηνής -  «Thy Mighty Contract», δε θέλαμε και πολύ να επαναλάβουμε την επίσκεψή μας στο Piraeus Academy την Κυριακή 26 Μαρτίου στον ίδιο χώρο, μετά την ισοπεδωτική εμφάνιση των Rotting Christ το βράδυ της προηγούμενης μέρα. Ως γνωστόν ο «δολοφόνος γυρνά στον τόπο του εγκλήματος» και φυσικά «Μία = Καμία»!

Στο πλευρό των δικών μας metal ηρώων Rotting Christ, βρέθηκαν οι άξιοι εκπρόσωποι της ελληνικής underground σκηνής Aherusia και οι Hail Spirit Noir.

 

 

Στη σκηνή ανέβηκαν πρώτοι οι Aherusia, ένα συγκρότημα με ιδιαίτερο style που εμφανίστηκε ολιγομελές αυτή τη φορά και με τη λιτή σκηνική του παρουσία προσπάθησε να ζεστάνει το μουδιασμένο κοινό που είχε έρθει από νωρίς. Οι Aherusia, έχοντας στη φαρέτρα τους το πρόσφατο album τους Prometheus: Seven Principles on How to Be Invincibleέδωσαν ραντεβού με το κοινό τους στο Second Skin την επόμενη βδομάδα (2/4) , όπου ελπίζουμε να τους δούμε όπως αρμόζει και στη μουσική τους – πομπώδεις! Παρόλα αυτά, είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια μικρή γεύση και από το νέο τους δίσκο, ο οποίος έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον ιδιαίτερα για όσους γουστάρουν πιο folk metal καταστάσεις και είναι μια πολύ αναβαθμισμένη δουλειά τουλάχιστον δισκογραφικά. Δυστυχώς η παρουσία τους το βράδυ της Κυριακής ήταν πολύ πρόχειρη και αυτό τους αδικεί…

 

 

Λίγο πριν τις 21:00 σειρά έχουν οι Θεσσαλονικείς Hail Spirit Noir, που ανέβασαν τη διάθεση του κόσμου με τις πιο ατμοσφαιρικές και ταυτόχρονα διαβολικές μελωδίες τους, τόσο από παλιότερες δουλειές τους αλλά με φόντο την πιο πρόσφατη Mayhem in Blue. Οι σχεδόν θεατρικές ερμηνείες του frontman σε συνδυασμό με την ανατριχιαστική ψυχεδέλεια που προκαλούσαν οι ήχοι των μουσικών οργάνων ήταν απόλαυση! Μπορώ να πω με ενθουσίασαν ευχάριστα!

 

 

Η στιγμή όμως που όλοι περιμέναμε είχε φτάσει. Λίγο μετά τις 21:30 και ενώ το Piraeus Academy είχε γεμίσει (ο εξώστης ήταν κλειστός) οι Rotting Christ ανεβαίνουν στη σκηνή, τα φώτα χαμηλώνουν για να «φτιάξουμε ατμόσφαιρα»... οι προβολείς γεμίζουν το χώρο με ψυχρά χρώματα … και ο Σάκης έδωσε το σύνθημα για να τα κάνουμε «Π@ΤΑ@Ν@ ΌΛΑ!» με το “The Sign of Evil Existence” να μας ρίχνει απ’ την αρχή στο pit για … ΞΥΛΟ!

Η συνέχεια αναμενόμενη, εφόσον το «Thy Mighty Contract» παρουσιάστηκε με τη σειρά (εκτός από to "His Sleeping Majesty" που δε το ακούσαμε). Τη θύελα του “Transform All Suffering into Plagues”, διαδέχτηκαν οι ανατριχιαστικές μελωδίες του “Fgmenth, Thy Gift” και οι evil riffαρες του “Exiled Archangels” που είχαμε ακούσει και την πρώτη ημέρα και πάντα υπάρχουν στο setlist των Rotting Christ  ως "επιστροφή στις ρίζες". Σκυτάλη στα παθιασμένα “Dive the Deepest Abyss” και The Coronation of the Serpent”, ενώ το  ατμοσφαιρικό και μυστηριώδες The Fourth Knight of Revelation” ολοκλήρωσε την παρουσίαση του album. Είχαν περάσει γύρω στα 40΄45' ανελέητου headbanging και το πρώτο μέρος έκλεισε με το “Societas Satanas” από Thou Art Lord - προκαλώντας πανικό στην αρένα του Piraeus Academy.

 

 

Το δεύτερο μέρος της εμφάνισης των Rotting Christ, ήταν μιά πιο σύντομη εκδοχή της προηγούμενης μέρας, όπου και παρουσιάστηκαν μερικά από τα best off κομμάτια της δισκογραφίας τους.  Στην εισαγωγή η φωνή της Diamanda Galás  από το “Orders from the Dead” έδωσε το έναυσμα,  ενώ στη συνέχεια το εκστατικό Ze Nigmar” μας μέθυσε με τη μυστηριώδη ατμόσφαιρά του μεταφέροντάς μας στον Άδη! Η ένταση ανέβηκε με το “Κατά τον Δαίμονα Eαυτού” που προκαλεσε "Ιερό Πόλεμο" ενώ το “Athanati Este” και το “Nemeciς” που ακολούθησαν χάσαμε σχεδόν όση φωνή μας είχε απομείνει! Μια ακόμη αναφορά στον τελευταίο τους δίσκο Rituals ΄με το άκρως διονυσιακό τελετουργικό της μπάντας στο “Elthe Kyrie” συνοδεία του κόσμου  από κάτω και ένας βαρύς εξορκισμός στο “Apage Satana” όπου ένιωθες τα τύμπανα να σου κλόνιζουν τα σωθηκά!  Ταξίδι πιο πίσω στο 1996 με το all time classic “King of a Stellar War” να δονεί τα θεμέλια του venue και ενώ πλησιάζαμε προς το τέλος στα “In Yumen–Xibalba” και  “Grandis Spiritus Diavolos” τα δώσαμε όλα!

 

 

- "Αθήνα θέλεις άλλο ένα;;;;" - Κάντα 2 Σάκαρε!

Οι Rotting Christ ξανά στη σκηνή για encore ...και οι επτα αγγελοι εσαλπισαν "Γαία Άγια!"  “ΧΞΣ” και ΦΥΣΙΚΑ αυτό που όλοι περιμέναμε το “Non Serviam” - χωρίς όμως αυτή τη φορά να ανέβουμε στη σκηνή.

Κάπως έτσι έκλεισε και αυτή η βραδυά ολοκληρώνοντας ένα καταιγιστικό διήμερο ξεσβερκιάσματος... Στο σύνολό της η εμφάνιση των Rotting Christ ήταν θριαμβευτική, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά το επίπεδο αυτής της μπάντας όχι μόνο από μουσικής άποψης αλλά και από επίπεδο οργάνωσης, συνολικής δουλειάς και παρουσίας. Μικροπροβληματάκια στον ήχο δε πτόησαν καθόλου την εμφάνισή τους, η επικοινωνία με τον κόσμο αγγίζει τα όρια της λατρείας, ενώ η προσιτή και ταπεινή τους στάση απέναντι στην ελληνική και όχι μόνο σκηνή για μία ακόμη φορά επιβεβαίωσε την εικόνα των Rotting Christ στα μάτια μας!

Ευχαριστούμε που υπάρχετε ROTTING CHRIST - Είστε Αθάνατοι! 

\m/ Μέχρι την επόμενη φορά "Non Serviam" \m/

 

Για το RockOverdose,

Βιβή Ζαπαντιώτου

Φωτογραφίες: Αλέκος Καταστρόφος

 

 

Comments