Ανταπόκριση: Sleaze n’ Roll Festival 2017 @MODU Αθήνα (7-8/4/2017)

Για ακόμα μια φορά, είχαμε την τύχη να βρεθούμε στη δεύτερη χρονιά του Sleaze n’ Roll Festival που φέτος διοργανώθηκε στο MODU και φιλοξένησε μπάντες από την εγχώρια και ευρωπαϊκή σκηνή. Εδώ, να πούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοια φεστιβάλ ,καθώς, η ελληνική κοινότητα του Hard Rock, του AOR και του Sleaze, μπορεί να απολαμβάνει την αγαπημένη του μουσική, σε μια χώρα που τα συγκεκριμένα είδη δεν παίρνουν την αναγνώριση που τους αξίζει και φυσικά οι μπάντες που έρχονται όλο και λιγοστεύουν. Αλλά, ας πάμε σιγά-σιγά να δούμε πως εξελίχθηκαν οι δύο μέρες.

 
ΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ (7/4/2017): Ganzi Gun, Heart Attack, Sleazy Lizards, Wild Rose
Πρώτη μέρα και τη βραδιά ανοίγουν οι Ganzi Gun, μια μπάντα με εξαιρετικό ταλέντο και τρομερές δυνατότητες για το μέλλον. Οι Ganzi, μας ετοίμασαν ένα πολύ ωραίο setlist, κυρίως με επιτυχίες από το πρώτο άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε το 2015 και έχει τίτλο Welcome To The Show αλλά και με δύο διασκευές γνωστών κομματιών. Αρχικά μπήκαν με το Siren, πριν ακολουθήσουν τα Whiskey Talking και Psycho Circus. Στη συνέχεια, είχαμε μια διασκευή των Audioslave, το Show Me How To Live, για να ακολουθήσει άλλο ένα δικό τους κομμάτι το Friday 13th, πριν μας δώσουν άλλη μια διασκευή, αυτή τη φόρα το πασίγνωστο κομμάτι των Pantera, Cowboys From Hell, που έκανε τον κόσμο να ξεσηκωθεί, πριν κλείσουν αυτή την πολύ καλή εμφάνιση με άλλο ένα δικό τους κομμάτι, το Fading Lights. Tέλος, πληροφορήθηκα ότι ετοιμάζουν το δεύτερο δίσκο τους, χωρίς να έχουμε παραπάνω πληροφορίες για το πότε θα κυκλοφορήσει. Αναμένουμε λοιπόν.

 
Και πάμε στην εμφάνιση των Hard Rockers, Heart Attack, οι οποίοι είναι ενεργοί από το 2010 και έχοντας παίξει με πολλά αγαπημένα συγκροτήματα του είδους όπως τους Outloud, τους Wild Rose, τους Newman και άλλους φυσικά, έχουν χτίσει το όνομα τους στην εγχώρια σκηνή. Σε αυτή τους την εμφάνιση ξεκίνησαν δυναμικά με τα Falling Apart, Heart Attack και Tell Me, όλα από το άλμπουμ του 2015 Heart Revolution, συνεχίζοντας με μια διασκευή των Blackfoot, το Send Me A Angel. Έπειτα σειρά πήραν τα Playin’ With Fire, Stalker και Livin’ A Lie πριν κλείσουν την βραδιά με ακόμα μια διασκευή, το I Might Lie του Andy Taylor. Πληροφοριακά, η μπάντα είναι στην αναζήτηση υλικού για το δεύτερο άλμπουμ που πιθανολογείται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2018, για να δούμε λοιπόν.

 
Και κάπως έτσι φτάνουμε στους Sleazy Lizards, μια μπάντα που δεν είχα την τύχη να ακούσω ποτέ. Οι Sleazy Lizards, είναι μια τριμελές μπάντα που κατά κύριο λόγο κάνει ακουστικές συναυλίες. Έχω βρεθεί σε αρκετά ακουστικά lives και μπορώ να πω ότι είναι δύσκολο, όσο ωραίο και να είναι ένα ακουστικό live, να ξεφύγει από τη μονοτονία. Οι Sleazy Lizards κατάφεραν με μια εξαιρετική φωνή και τον Rock n’ Roll αέρα τους να δώσουν μια άλλη πνοή στο live. Ξεκίνησαν με τα Trip και Run πριν πουν το δυναμικό Matches n’ Bottles. Συνέχισαν με τα Boots n’ Smoke και So Far Out. Στη συνέχεια ακούστηκε το Bahama Mama που κατά τη γνώμη μου αποτέλεσε και το highlight της βραδιάς με τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά τραγουδώντας μαζί με την μπάντα. Την εξαιρετική αυτή εμφάνιση έκλεισαν με τα Winter και RnR Kamikazi.

 
Και κάπως έτσι, φτάνουμε στο αποκορύφωμα της βραδιάς όπου οι Θεσσαλονικείς Wild Rose ανεβαίνουν στη σκηνή. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τη συγκεκριμένη μπάντα καθώς είναι από τις πιο γνωστές ελληνικές μπάντες του είδους. Ξεκίνησαν με το εκπληκτικό I’ll Be There από το άλμπουμ του 2014 Hit N Run συνεχίζοντας με τo Waiting For You από το τελευταίο άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε το 2016 με τίτλο ΄΄4΄΄. Έτσι σειρά πήραν τα Too Late και Αnother Shot από το άλμπουμ με τίτλο Half Past Midnight με τους Wild Rose να μας πληροφορούν ότι το συγκεκριμένο άλμπουμ θα επανακυκλοφορήσει στο τέλος του χρόνου. Στη συνέχεια, ακούσαμε τα I Cant Stop Lovin You, Dream On και Not A Day Goes By από το άλμπουμ Dangerous με το Desperate Heart να παίρνει σειρά πριν το Is This Love. Ακολούθησαν τα Fire In The Night και Love Games πριν κλείσουν με την επιτυχία τους Through The Night μια υπέροχη βραδιά, ενώ ως encore ακούσαμε για δεύτερη φορά και το Too Late.

 

 

 

ΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ (8/4/2017): Heavenblack, Strangers, Nasty Ratz, Toxic Rose
Τη δεύτερη μέρα του Sleaze n’ Roll Festival άνοιξαν οι έλληνες Heavy Rockers Heavenblack. Μια νεοσύστατη μπάντα που μετράει 3 χρόνια ζωής όντας ιδρυμένη το 2014. Σε συνομιλία που είχα με τον κιθαρίστα και ιδρυτή της μπάντας Γιάννη Πατακάκη, πληροφορήθηκα ότι η μπάντα ετοιμάζει το πρώτο της single με τίτλο Breathing The Fire που αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες, ως μια αρχή του επερχόμενου EP που θα έρθει τον Σεπτέμβρη, αλλά και του άλμπουμ με τίτλο Into Divinity που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018. Τα τραγούδια πού ακούστηκαν ήταν τα Unbound, Seventeen, Everdream, Jenna και Breathing The Fire που θα ανήκουν όλα στο επερχόμενο EP. Τα πρώτα δείγματα των κομματιών ήταν εκπληκτικά και περιμένουμε με ανυπομονησία την κυκλοφορία τους. Για περισσότερο Heavenblack, Stay Tuned.

 
Σειρά πήραν οι Ισπανοί Hard Rockers, Strangers. Μια πολύ καλή μπάντα με δυναμικό χαρακτήρα. Συνομιλώντας με τον drummer και βασικό μέλος των Stranger Abel τον ρώτησα για τα μελλοντικά σχέδια της μπάντας. Ο ίδιος δήλωσε: « Μετά τα δύο άλμπουμ μας (σ.σ. Emotions (2013) και Survival (2015)) κάνουμε μια προσπάθεια να προμοτάρουμε το όνομα της μπάντας και εκτός Ισπανίας. Είναι δύσκολο να κάνεις ταξίδια καθώς οι οικονομικοί παράγοντες δεν το επιτρέπουν, παρ όλα αυτά προσπαθούμε σκληρά, με κύριο όνειρο ένα tour μας στην Ιαπωνία κάποια στιγμή.». Πέραν αυτών ο τραγουδιστής Oscar O’brien με πληροφόρησε ότι η μπάντα θα μπεί σύντομα στο στούντιο για την προετοιμασία του τρίτου άλμουμ τους. Όσον αφορά την εμφάνιση τους ερμήνευσαν κομμάτια και από τα δύο άλμπουμ τους. Κατά σειρά ακούστηκαν τα Beyond, Burning, Dreamer, Heroes, Angel, Waiting, Venom, Take Me και η επιτυχία τους από το άλμπουμ Survival, Never Stop. Κλείνοντας, οι Strangers ευχαρίστησαν το ελληνικό κοινό απευθύνοντας ένα μικρό λόγο στα ελληνικά.

 
Τη σκυτάλη από τους Strangers, πήραν οι Τσέχοι Sleazers, Nasty Ratz. Ξεκίνησαν με το Deep Night και ακολούθησε μια διασκευή των Skid Row, το Sweet Little Sister. Συνέχισαν με κομμάτια του άλμπουμ τους First Bite που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2015. Αρχικά ακούστηκε το Angel In Me για να πάρουν σειρά τα Thing For You και Love At First Fight. Έπειτα ακούσαμε ένα νέο τους κομμάτι που κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2017, το Price of Love, πριν συνεχίσουμε σε ρυθμούς First Bite, με τα κομμάτια Nasty, I Don’t Wanna Cry, Snort Me και Ill Cut You Off. Φυσικά δεν τελείωσαν εκεί με τον κόσμο να ζητά άλλο ένα κομμάτι και φυσικά με τους Nasty Ratz να μην το αρνούνται, παίζοντας ως encore την επιτυχία τους Made Of Steel. Μετά το live συνάντησα τους Nasty Ratz και τους ρώτησα για τα δισκογραφικά πλάνα τους, το τούρ που κάνουν καθώς και για την φάση που βρίσκεται το sleaze στη χώρα τους. Συγκεκριμένα δήλωσαν: « Αυτό είναι ένα μικρό τουρ, περάσαμε από Γερμανία και Ιταλία πρίν φτάσουμε εδώ (σ.σ. Ελλάδα), αύριο θα παίξουμε Τσεχία και θα επισκευτούμε για άλλη μια φορά την Ιταλία πριν κλείσουμε στη Τσεχία με ένα τελευταίο live. Δουλεύουμε παράλληλα και μαζεύουμε υλικό για μια νέα δισκογραφική δουλειά αλλά δεν είναι κατ σίγουρο για το πότε θα κυκλοφορήσει …Στη Τσεχία τα πράματα δεν είναι και τόσο καλά, φαντάσου ότι εμείς και άλλη μια μπάντα ασχολούμαστε με αυτό το είδος. Πολύ δύσκολα!»

 
Και κάπως έτσι το τέλος αυτού του πολύ ωραίου διημέρου έρχονται να δώσουν με μια εκρηκτική παρουσία οι Σουηδοί, Toxic Rose, που μέσω του European Total Tranquility Tour έφτασαν στη χώρα μας. Με αρκετό body & face paint δερμάτινα outfits με καρφιά και βαρύ ήχο οι Σουηδοί έφεραν κάτι από τη αίγλη του του Glam όπως ήταν στα 80’s. Τρομερό highlight ήταν όταν ο τραγουδιστής πήρε μια νεκροκεφαλή με fake blood και αφού ήπιε αρκετό, άρχισε να το ρίχνει στον κόσμο θυμίζοντας έτσι λίγο παλιές συναυλίες των W.A.S.P.. Το setlist περιείχε φυσικά αρκετά κομμάτια από το τελευταίο άλμπουμ τους Total Tranquility που κυκλοφόρησε το 2016, αλλά και πιο παλιές επιτυχίες τους. Ξεκίνησαν με τα Reckless Society, Black Bile και Don’t Hide In The Dark πριν ακολουθήσει το φοβερό World Of Confusion όπου ο κόσμος τραγούδαγε σε όλη την διάρκεια. Έπειτα, ακούσαμε τα Sinner, Clarity, Set Me Free και We Own The Night πρίν κλείσουν με το Fall Down. Αυτό βέβαια δεν ήταν το τέλος. Ο κόσμος ζήτησε ακόμα ένα τραγούδι με τους Toxic Rose να μην τους χαλάνε το χατίρι παίζοντας, ως encore, το A Song For The Weak, κλείνοντας έτσι μια φοβερή εμφάνιση. Στο τέλος έμειναν να υπογράψουν αυτόγραφα και να φωτογραφηθούν με τους fans. Μετά το live, συνομίλησα με τον τραγουδιστή των Toxic Rose, Andy, τον ρώτησα για το τουρ και του ζήτησα να στείλει ένα μήνυμα στη metal κοινότητα γενικά και τους αναγνώστες του RockOverdose.gr. Ο ίδιος δήλωσε: « Υπάρχει πολύ κούραση. Έχουμε περάσει από Σουηδία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Εσάς και εχουμε ακόμα Νορβηγία και Ιταλία πριν κλείσουμε στη Σουηδία…Καταπληκτικό κοινό. Εύχομαι να μπορέσουμε να ξανάρθουμε! Οι Έλληνες αγαπάτε το Rock n Roll και εμείς αγαπάμε εσάς. Till next time my friends…». Αυτά δήλωσε και ανανέωσε το ραντεβού των Toxic Rose με την Ελλάδα.

 

 

 

 

Για το Rock Overdose,
Stavros Rozakis

Φωτογραφίες : Στέλιος Παλαμιδάς

 

 

Comments