Ανταπόκριση: SUICIDAL ANGELS – Abusive – Amken – War Device @Eightball, Θεσσαλονίκη (24/02/2017)

 

Όσοι παρευρεθήκαμε στο Eightball το βράδυ της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου, είχαμε την τύχη να απολαύσουμε μια εξαιρετική thrash metal βραδιά, η οποία αν και δεν είχε τον κόσμο που αναμενόταν, δεν πτόησε τις μπάντες από το να προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Πριν ξεκινήσω να γράφω για την κάθε μπάντα, οφείλω μια τεράστια ΣΥΓΓΝΩΜΗ στους Σερραίους War Device, καθώς η εξαιρετικά ανεύθυνη συγκοινωνία της δυτικής Θεσσαλονίκης δεν μου επέτρεψε να παρευρεθώ νωρίς, ώστε να τους απολαύσω.

Οπότε, θα ξεκινήσω με τους Αθηναίους Amken, οι οποίοι ήρθαν από την πόλη μας για να μας προσφέρουν τo thrash metal τους. Πολύ καλή σκηνική παρουσία από την μπάντα, με ενέργεια και διάθεση, την οποία και κατάφεραν να περάσουν στο κοινό και έτσι ξεκίνησαν τα πρώτα mosh pits.

 

Την σκυτάλη παρέλαβαν οι Abusive, και παρόλα τα τεχνικά προβλήματα που είχε η μπάντα (κόπηκε η ζώνη της κιθάρας του frontman με αποτέλεσμα να σταματήσουν το κομμάτι τους), πέτυχαν τον σκοπό τους και ζέσταναν ακόμη περισσότερο το κοινό.

 

 

Γύρω στις 22:40 ήταν όλα έτοιμα για την έλευση των Suicidal Angels στην σκηνή. Τα φώτα χαμήλωσαν και η μπάντα ανέβαινε στην σκηνή όσο έπαιζε το intro από τα ηχεία. Χωρίς να χάνουν χρόνο, ξεκίνησαν πολύ δυναμικά με το "Capital of War" και το  "Division of Blood" και καλησπέρισαν το διψασμένο κοινό. Συνέχισαν ακόμη πιο δυναμικά με το "Bloodbath" και με το "Bleeding Holocaust". Το νεανικό κοινό από κάτω είχε ήδη σχηματίσει τα πρώτα mosh pits, ενώ το headbang ήταν φυσικά ασταμάτητο!

 

H συνέχεια επιφύλασσε τα "Image Of Serpent" και το "Seed Of Evil", με τον Μελισσουργό να χωρίζει το κοινό στην μέση και να κάνει έναν "διαγωνισμό", για το ποια πλευρά θα τραγουδήσει πιο δυνατά. Το thrash metal party συνεχίστηκε με το "Set The Cities On Fire" και το "Reborn In Violence", το οποίο ξεσήκωσε για τα καλά τους οπαδούς. Βέβαια, κορυφαίες στιγμές του live ήταν, προφανώς, τα "Beggar Of Scorn" και το "Apokathilosis", με το οποίο και έκλεισαν την εμφάνισή τους. Στα δύο αυτά τραγούδια έγιναν και wall of death, με τον Νίκο να δίνει το σήμα και το κοινό να ακολουθεί τόσο στο τραγούδι, όσο και στο wall of death και στο headbang".

 


 

Όπως καταλαβαίνετε, δεν χρειάζεται να ειπωθούν και πολλά λόγια για την μπάντα. Οι πράξεις τους μιλούν από μόνες τους. Το ότι έχουν γυρίσει όλο τον κόσμο, δεν είναι τυχαίο. Η δουλειά τους έφτασε εκεί που βρίσκονται και αυτό είναι εμφανέστατο. Ο επαγγελματισμός τους είναι προφανής, όπως επίσης και το ότι έχουν λιώσει στην πρόβα. Γνωρίζουν με κλειστά μάτια που βρίσκεται ο καθένας, είναι συντονισμένοι στο πότε θα αλλάξουν θέσεις, πότε θα κάνουν headbanging, πότε θα απευθυνθούν στο κοινό. Παικτικά, επίσης δεν χρειάζονται σχόλια.

 

Είτε μας αρέσουν δισκογραφικά είτε όχι, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι live θερίζουν. Και το απέδειξαν για ακόμη μια φορά σήμερα, έστω και με λιγοστό κόσμο.

 

Για το Rock Overdose,
Κωνσταντίνος Σωτηρέλης

Φωτογραφίες: Γιάννης Αντωνίου

 

Comments