Ανταπόκριση: U.D.O., Red Partizan, Kiss Of the Dolls @ Pireaus 117 Academy, Αθήνα (31/03/2019)

Το βράδυ της Κυριακής σπεύσαμε να ροκάρουμε από νωρίς στο venue της Πειραιώς. Οι Kiss Of the Dolls σήκωσαν από νωρίς την αυλαία στις 19:30. Οι συμπαθείς Λετονοί μας παρουσίασαν ένα 40λεπτο περίπου φολκλορικό Χαρντ ροκ σετ με ορισμένες βαριές στιγμές το οποίο ήταν λίγο «εκτός» λόγω των συνθηκών και δυστυχώς δεν κατάφερε να συγκινήσει και να ζεστάνει, το ούτως η άλλως λιγοστό κοινό που υπήρχε εκείνη την ώρα, γύρω στα 50 άτομα. Επιπλέον, ο μέτριος ήχος ιδιαίτερα στα φωνητικά, που ήταν χαμηλά ήταν ακόμα ένας παράγοντας που δεν τους έδωσε την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τις ικανότητες τους ,που σίγουρα θα ήταν αξιοπρεπείς, παρ όλη την αναγνωρίσιμη φιλότιμη προσπάθεια τους. Το μόνο σίγουρα είναι ότι θα μείνει εκτιμητέο το γεγονός ότι μοίραζαν στο κοινό cd στο τέλος του σετ τους. Επίσης, αξέχαστη θα μείνει η φυσιογνωμία του τραγουδιστή τους που έμοιαζε λίγο σαν πιο «μεταλλική» έκδοση του Billy Idol σε συνδυασμό με μια πιο ψηλόλιγνη έκδοση του Udo.

 

 

Kiss Of The Dolls Setlist:
1) Metal Kiss,
2) Heavens Dad,
3) On the Road,
4) Life,
5) Summer Rain Blues,
6) I Want to Lose,
7) My Dog and Dolls.

 

Συνεχίζουμε πιο δυνατά μετά το διάλειμμα με τους Red Partizan. Η μέταλ παρέα από το Βελιγράδι της Σερβίας μας «ζέσταναν» για τα καλά, για να υποδεχθούμε τον «στρατηγό», με το σχεδόν ωριαίο σετ τους, το οποίο ήταν διάχυτο από μέταλ ριφς και από ρεφρέν στο στυλ των Rammstein και Morgana Lefay. Ωραία σκηνική παρουσία, ωραίος ήχος έντονη goth ατμόσφαιρα μας προετοίμασαν καλά το έδαφος για τον Udo.
Η Σερβική, πλην της γερμανίδας-εκ Κολωνίας καλλονής-εν ονόματι Aλίνα, μαυροφορεμένη παρέα από το Βελιγράδι με το ξεσηκωτικό μέταλ τους που είχε τον συνδυασμό των ριφς και την σκηνική παρουσία των Rammstein με τα χέβι Πάουερ ρεφρέν των Morgana lefay και Megadeth-ειδικά στα φωνητικά του κυρίου Manuel, για κάποιους μπορεί να ακούγονταν πιο «cheesy» και «Eurovisonικοι» και όχι old school αλλά εμένα προσωπικά και τους περισσοτέρους, μας κέρδισαν με τον ενθουσιασμό τους. Μου άρεσαν ,το ευχαριστηθήκαμε το show τους. Highlight του σετ τους όταν πορώθηκε τόσο πολύ ο μπασίστας τους που κατέβηκε κάτω ενώ έπαιζε ταυτόχρονα και «έκοβε» βόλτες μέσα στο κοινό ενώ «ρόκαρε» μαζί μας! Ωραία στιγμούλα! Αφού μας χαιρέτησαν και αυτοί μέσα στον ενθουσιασμό περιμέναμε την είσοδο της «μεταλλικής καρδιάς»!

 

 

Red Partizan Setlist:
1. Gods of War
2. Dead men’s hand
3. Stand up and rise
4. Rebels , & Partizans
5. The end Memories
6. End of the Thrill
7. Veterans
8. Russian roulette
9. Wanted dead or Alive

 

Το σκηνικό ήταν μέταλ όσο δεν πάει, αφού είχαν φτιάξει το εξώφυλλο του καινούργιου δίσκου σαν να ήταν σε 3d. Καθώς ακούγαμε την εισαγωγή και χαζεύαμε το ωραίο σκηνικό ήταν οπωσδήποτε καλό σημάδι που προμήνυε ότι επρόκειτο να δούμε ένα μοναδικό live και σε προϊδέαζε ακόμα περισσότερο ότι αυτό που θα επακολουθούσε θα είχε ωραίο αποτέλεσμα στα σίγουρα!

 

 

Από την αρχή ο UDO μας κατατρόπωσε με αλλεπάλληλα χτυπήματα από old school μέταλ ο ένας ύμνος διαδεχόταν τον άλλον και για ένα ολόκληρο δίωρο χτυπιόμασταν, κάναμε headbanging που γουστάραμε τρελά στους ρυθμούς των τραγουδιών. Από τα φρέσκα Make the Move και In the Heat Of the Night μέχρι τα πιο παλιά όπως το Animal House . Άψογη σκηνική παρουσία, όλα στην εντέλεια. Άλλωστε, μιλάμε για καλοκουρδισμένη γερμανική μηχανή. Όλα ήταν όπως έπρεπε: Ο φωτισμός, οι πόζες στα σόλο των κιθαριστών ,τα εφέ με τους καπνούς! Πλαισιωμένος o Udo από την "νεολαία" -τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας του. O γιος του «παιχταράς» στα ντραμς, μάλιστα έδωσε ρέστα κ στο σόλο του. Ο Udo δικαιολογημένα θεωρείται και αποκαλείται «στρατηγός».

 

 

Η φωνή του αναλλοίωτη στον χρόνο. Ήταν μία «ήρεμη» δύναμη και ένας «γλύκας» ταυτόχρονα που σε έκανε να νιώθεις νοσταλγία την ώρα που «έκανες tour» στα εφηβικά σου χρόνια, ειδικά στα σημεία του σετ με τα «μπαλαντοειδή» κομμάτια του.Τέλος, μας αποχαιρέτησε με όλη την σεμνότητα που διακατέχει έναν μέταλ τιτάνα που σέβεται και εκτιμά τους οπαδούς του. Αφενός, δικαιολογημένη η μικρότερη, από το αναμενόμενο, προσέλευση του κόσμου λόγω των πολλών live που διοργανώνονται αυτή την περίοδο. Αφετέρου ήταν ένα πάρτυ που θα μείνει αξέχαστο στις καρδιές μας κυρίως και οπωσδήποτε αν προκύψει νέα ευκαιρία να ξαναδούμε Udo απλά δεν χάνεται!

 

 

U.D.O. -Setlist

1. Tongue Reaper
2. Make the Move
3. 24/7
4. Mastercutor
5. A Cry of a Nation
6. Metal Machine
7. Independence Day
8. In the Heat of the Night
9. Vendetta
10. Rising High
11. Guitar Solo
(Fabian Dee Dammers)
12. In the Darkness
13. I Give as Good as I Get
14. Timebomb
15. Drum / Bass Solo
16. Hungry and Angry
17. Heart of Gold
18. One Heart One Soul
Encore:
19. Holy
20. Animal House
21. Man and Machine
22. They Want War

 

 

Για το Rock Overdose,
Νίκος Μαθιόπουλος

Φωτογραφίες: Καταστρόφος Αλέξανδρος

 

 

Comments