Αφιέρωμα PLANET OF ZEUS: TOO MUCH IS NEVER ENOUGH !

 

 

Λίγες φορές έχεις δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή. Αυτήν, αξιοποίησέ τη! Τους έχεις ξαναδεί, το ξέρω, εδώ όμως μιλάμε για την ηχογράφηση του πρώτου τους ζωντανού album. Λόγω μεγάλης ζήτησης των εισιτηρίων για το Σάββατο 12 Μαΐου και το φοβερό sold out, οι PLANET OF ZEUS θα εμφανιστούν στο Gagarin 205 και την Κυριακή 13 Μαΐου.

 

Τεράστια η ευκαιρία που μας δίνεται λοιπόν για μια ανασκόπηση των, μέχρι τώρα, πεπραγμένων των μουσικών από τον Πλανήτη Δία. Πριν 10 χρόνια ακριβώς και ενώ η εποχή κατά την οποία η δημιουργία ενός άλμπουμ και όχι ενός demo, φάνταζε μακρινό όνειρο, κυκλοφόρησε το δισκογραφικό τους ντεμπούτο, ονόματι “Eleven The Hard Way”. Το όνομά τους γινόταν γνωστό ολοένα και περισσότερο, κάνοντάς τους ανερχόμενη δύναμη. Αυτό δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί, αν δεν είχαν εμάς, τους «Πλανητικούς», στο πλευρό τους. Το άλμπουμ αυτό έλαβε μεγάλες κριτικές από σπουδαία περιοδικά, όπως το Metal Hammer και το Kerrang!, ακόμα και ο Bruce Dickinson το χαρακτήρισε εξαιρετικό στο ραδιόφωνο του BBC και έπαιξε κομμάτια του.

Κι έρχεται το 2011. Το άλμπουμ “Macho Libre”, το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάιο μέσω της B-Otherside Records, ήταν εκείνο που καθιέρωσε τη μπάντα ως αρκετά σημαντική στην Ελλάδα και ξεκίνησε τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού θορύβουγύρω από τον Πλανήτη Δία!

 

Από τότε, τα δύο επίσημα μουσικά βίντεό τους, "Leftovers" και "Vanity Suit" έχουν γίνει κλασικά. Με το τρίτο άλμπουμ τους, το “Vigilante” (2014, ihaveadrum), η μπάντα ανέβασε το status της και δημιούργησε το δικό της ξεχωριστό μείγμα με βαρέα riff, πολύ groove και φορτωμένο rock n’ roll.

 

Σε μια εποχή που η φήμη τους βάραγε κόκκινο, οι Planet of Zeus επέστρεψαν με το πολυαναμενόμενο τέταρτο άλμπουμ τους, το “Loyal to The Pack” του 2016. Το συγκρότημα αποφάσισε να «ανακατέψει την τράπουλα» και να ξεκινήσει μια νέα μουσική κατεύθυνση, που θα περιλαμβάνει μελωδία, καθαρά αλλά και σκληρά φωνητικά και μια νεοανακαλυφθείσα αίσθηση στις δυναμικές των κομματιών. Αυτό το μείγμα φαίνεται να δημιουργεί έναν ήχο ολόδικό τους, έναν ήχο που παίρνει τον ακροατή μαζί του, σε ένα ταξίδι σε όλη την ιστορία της σκληρής μουσικής, από τους Lynyrd Skynyrd έως τους Mastodon και από Allman Brothers Band ως τους Queens of The Stone Age, Clutch και AC/DC.

 

Οι Planet of Zeus στο σανίδι:

 

Τι να πρωτοπεί κανείς; Η φήμη για τις εκρηκτικές ζωντανές εμφανίσεις τους εξαπλωνόταν γρηγορότερα και από επιδημία, σκορπώντας ντελίριο στους οπαδούς τους. Έπαιξαν ΠΑΝΤΟΥ, κοιμήθηκαν ΠΑΝΤΟΥ, το έζησαν με την ψυχή τους και το ζουν ακόμα. Το εκτόπισμά τους πλέον ξεπερνά τα γεωγραφικά σύνορα της Ελλάδας. Μετά από 5 διαδοχικές ευρωπαϊκές περιηγήσεις και πολλά φεστιβάλ υψηλού προφίλ (Bloodstock κ.λπ.), οι Planet of Zeus ήταν το κύριο support συγκρότημα στην Psychic Warfare European Tour των Clutch το 2015.

 

10 άλμπουμ που επηρέασαν τον Μπάμπη Παπανικολάου:

 

  1. Guns N' Roses- "Appetite For Destruction"
  2. Monster Magnet- "Powertrip​"
  3. Metallica- "Load​"
  4. The Doors- "LA Woman​"
  5. Clutch- "Βlast Τyrant​"
  6. Rage Αgainst Τhe Μachine- "Rage Αgainst Τhe Μachine​"
  7. Queens Of The Stone Age- "Songs For The Deaf​"
  8. Black Sabbath- "Paranoid​"
  9. The Allman Brothers- "At Fillmore East​"
  10. Danzig- "Danzig​"

 

 

Τι περιμένουμε να ζήσουμε το Σαββατοκύριακο;

 

Τα πάντα είναι η απάντηση. Δεν είναι κανενός είδους μυστικό, ούτε υπερβολή να πει κανείς πως οι Planet οf Zeus εδώ και πολλά χρόνια ανήκουν στα ηγετικά συγκροτήματα της εγχώριας rock (και όχι μόνο) σκηνής, στην ευρύτερη έννοιά της κι όχι σε κάποιο υπό-είδος της.

 

Οι ύμνοι τους είναι γνωστοί, οπότε αναμένουμε κάποια ιδιαίτερη έκπληξη από εκείνους στις προσεχείς τους εμφανίσεις. Έχουν διανύσει πολλά μουσικά χιλιόμετρα και συνεχίζουν να γράφουν την δική τους ιστορία. Το επόμενο κεφάλαιο αυτής της ιστορίας θα τους βρει να ηχογραφούν το πρώτο τους ζωντανό άλμπουμ, στις 12 και 13 Μαΐου στο Gagarin, μαζί με τους Deaf Radio. Μας περιμένουν άπαντες.

 

Και για τους φίλους στη Βόρεια Ελλάδα, μια μέρα πριν οι Planet θα εμφανιστούν παρέα με  Walking Stone Giants και Bonzai στο Principal Club Theater!

 

Για το Rock Overdose,
Μιχάλης Τσολάκος

Comments