Βιβλίο : Alice in Chains – The untold story

 

O Layne Staley θα έφτανε υπό φυσιολογικές συνθήκες τα 54 χρόνια ζωής, τα πράγματα όμως δεν ήταν καθόλου φυσιολογικά και η ζωή του υπήρξε πολύ σύντομη. Έζησε μόλις 34 χρόνια λίγα για το μέσο άνθρωπο, αρκετά για ένα πηγαίο και μεγάλο ταλέντο ώστε να κατατάσσεται σήμερα σε μια από τις θρυλικές παγκόσμιες ροκ φιγούρες.

 

Πριν από κάποια χρόνια κυκλοφόρησε ένα πολύ αξιόλογο βιβλίο για την ιστορία και τη ζωή των Alice In Chains. O David De Sola επικεντρώνεται κυρίως στον Layne και με μεγάλη λεπτομέρεια, πραγματική έρευνα και συνεντεύξεις με φίλους, οικογένεια, παραγωγούς προσπαθεί να ρίξει φως σε κάθε πτυχή της επιτυχημένης μπάντας του Seattle.

 

Tο βιβλίο είναι πολύ βαρύ, υπάρχουν πολλά ναρκωτικά, θάνατος, υπερβολή, παρακμή και συνειδητοποιεί κανείς πως το να είσαι απλά αστέρας δε σε κάνει απαραίτητα και ευτυχισμένο άνθρωπο. Ο Staley και πολλά μέλη του group που μετρά ήδη 2 θανάτους μιας και ο Mike Starr μας άφησε επίσης πριν λίγα χρόνια, έμπλεξε νωρίς. Η μνημειώδης εξάρτησή του από την ηρωίνη τον διέλυσε όπως και τόσους άλλους, ο ίδιος την δόξασε ως μούσα του και αφέθηκε στον εφιάλτη της. Αν θέλετε να μάθετε τα πάντα για όλο το περιβάλλον, τις κόντρες, τις ψυχοσυνθέσεις, τους έρωτες, το φλερτ με το θάνατο, την αδυναμία τους να περιοδεύσουν, τα τελευταία τραγικά χρόνια…είναι όλα εδώ σε ένα βαθύ  ανάγνωσμα που θα σας αφήσει με ένα μεγάλο κόμπο στο στομάχι και μια βαθιά θλίψη.  Αν το αντέχετε προχωρήστε, αν όχι ακούστε τα τραγούδια τους είναι έτσι κ αλλιώς όλα γραμμένα εκεί.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:

Flashback - Pearl Jam, Vitalogy

To 1994 η παγκόσμια ροκ κοινότητα σοκάρεται από την αυτοκτονία του Kurt, οι φίλοι του στο Seattle θρηνούν περισσότερο από όλους, η παντοδυναμία του grunge φθίνει και τα μεγάλα ονόματα βρίσκονται σε πο..

Comments