Κώστας Μυλωνάς (DEMONS GATE Productions) στο Rock Overdose: “Πάντα βάζω ψηλούς στόχους!”

 

Το Rock Overdose και ο Ζήσης Πετκανάς είχαν μια άκρως ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική κουβέντα με τον master mind της DEMONS GATE Productions Κώστα Μυλωνά, ο οποίος είπε πολλά και ενδιαφέροντα για την ιστορία της δημιουργίας της εταιρίας διοργάνωσης συναυλιών πίσω στο παρελθόν, για τις δυσκολίες και για τα απρόβλεπτα που μπορούν να δημιουργηθούν ‘τρέχοντας’ τόσο μεγάλα events ζώντας στη Καστοριά, μακριά από τα δυο μεγάλα κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και για τις ήδη προγραμματισμένες συναυλίες που έρχονται τις επόμενες μέρες και μήνες.

 

 

 

Rock Overdose: Γεια σου Κώστα, σε ευχαριστούμε που μας δέχτηκες στο σπίτι σου.

 

Κώστας Μυλωνάς: Εγώ ευχαριστώ Ζήση για την τιμή

 

 

Rock Overdose: Πες μας λίγα λόγια για την Demons Gate productions. Πώς αποφάσισες την δημιουργία της;

 

Κώστας Μυλωνάς: Οι συναυλίες για μας τους μεταλλάδες είναι η πεμπτουσία της μουσικής που αγαπάμε. Προσωπικά τίποτα δε με γεμίζει περισσότερο από το live μιας αγαπημένης μπάντας. Κάποια στιγμή είχα ένα μικρό κεφάλαιο στην άκρη που σκέφτηκα θα ήταν καλή ιδέα να επενδύσω σε κάτι διαφορετικό που θα αγαπούσα όμως.

 

Έτσι λοιπόν αναρωτήθηκα πώς λειτουργεί όλο αυτό το σύστημα των διοργανώσεων συναυλιών και άρχισα να έρχομαι σε επαφή με διάφορες μπάντες και venues, προσπαθώντας να κατανοήσω τις απαιτήσεις τους αλλά και το συνολικό κόστος μιας συναυλίας. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

 

 

Rock Overdose: Ζεις στην Καστοριά όμως. Πόσο δύσκολο είναι να διοργανώσεις μια συναυλία στις δυο μεγάλες πόλεις (αλλά και πανελλήνια όπως και Κύπρο, καθώς με τους ΟΜΕΝ είχατε παίξει μέχρι και στην Λευκωσία)

 

Κώστας Μυλωνάς:  Πολύ δύσκολο, ειδικά στην αρχή. Πρώτα απ’ όλα σε ο,τι και να κάνεις χρειάζεσαι τις σωστές διασυνδέσεις και εγώ ξεκίνησα από το μηδέν, ολομόναχος, ουρανοκατέβατος, χωρίς εμπειρία και χωρίς να ξέρει κανείς ποιος ήμουν. Οπότε καταλαβαίνεις πως πολλοί με αντιμετώπισαν με καχυποψία.

 

Για παράδειγμα ο Βαγγέλης από το Eightball στη Θεσσαλονίκη, γνωστός για το ταμπεραμέντο του, που στην αρχή μόνο που δε με έβρισε από το τηλέφωνο όσες φορές μιλήσαμε (γέλια). Για να καταλάβεις με ώθησε στο τέλος να κάνω το live των Soul Cages στο Silver Dollar! Βέβαια από τότε γνωριστήκαμε πολύ καλύτερα, έχουμε άριστες σχέσεις και το Eightball είναι η πρώτη μου επιλογή για live στην Θεσσαλονίκη.

 

Από την άλλη, κάποιοι με αγκάλιασαν και με εμπιστεύτηκαν από την αρχή, όπως ο Βασίλης από το Κύτταρο και η Εύα από το ΑΝ CLUB, τους οποίους και υπερευχαριστώ.

 

Σίγουρα αν ζούσα στην Αθήνα θα μου ήταν πιο εύκολα τα πράγματα, αλλά πλέον, από την στιγμή που μπήκε το νερό στο αυλάκι, με τους σωστούς συνεργάτες και μερικά τηλεφωνήματα ή e mail μπορείς να κάνεις τα πάντα.

 

 

Rock Overdose: Οπότε τρέχεις τα πάντα μόνος σου;

 

Κώστας Μυλωνάς:  Επί της ουσίας ναι. Όλη η οργάνωση, επικοινωνία, προώθηση κτλ περνάει από το χέρι μου. Έχω βέβαια τον αδελφό μου τον Γιώργο στην Αθήνα που με βοηθάει πολύ όπου χρειαστεί, ειδικά τις μέρες του live και το δεξί μου χέρι τον Αντώνη που με ακολουθεί σχεδόν σε όλα τα live.

 

Επίσης ο Νίκος Σιγκλίδης (Greek Rebels / The Silent Rage) που με βοηθάει πολύ, κυρίως συμβουλευτικά.

 

 

Rock Overdose: Πως προέκυψε το όνομα Demons Gate για την εταιρία;

 

Κώστας Μυλωνάς: Το όνομα το πήραμε εννοείται από το ομώνυμο τραγούδι των Candlemass. Έτσι, όπως ήταν φυσικό το φεστιβάλ με το ίδιο όνομα θα μπορούσε να έχει μόνο Doom προσέγγιση.

 

Εδώ να πούμε ότι το Demons Gate ξεκίνησε το 1997, σε ένα φοιτητικό σπίτι στα Γιάννενα σαν Fanzine όπου σπούδασα για ένα χρόνο προτού αλλάξω σχολή και πάω στη Θεσσαλονίκη. Κυκλοφορήσαμε δύο τεύχη τότε με μερικούς φίλους με μερικές αρκετά ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις της εποχής. Οπότε ήταν λογικό, 20 χρόνια μετά όταν και αποφάσισα να κάνω μια εταιρία για metal συναυλίες, κράτησα το ίδιο όνομα.

 

 

 

Rock Overdose: Ποιο ήταν το πρώτο live που διοργάνωσες;

 

Κώστας Μυλωνάς: Το πρώτο ήταν το Royal Hunt με Soul Cages στο Κύτταρο. Στη συνέχεια παίξαμε με τους Soul Cages σε Αγρίνιο και Θεσσαλονίκη.

 

 

Rock Overdose: Πώς πήγε;

 

Κώστας Μυλωνάς: Τραγικά! Πολύ μέσα (γέλια). Ήταν πολύ αποθαρρυντικό, μου ροκάνισε το διαθέσιμο budget και για να είμαι ειλικρινής σκεφτόμουν πώς αν και τα επόμενά ήδη προγραμματισμένα live είναι έτσι, τότε μάλλον θα σταματήσω νωρίς το νέο αυτό εγχείρημα. Ευτυχώς όμως η Θεσσαλονίκη αναπάντεχα ανέβασε πολύ το Grave Digger, και το τουρ των ΟΜΕΝ πήγε ικανοποιητικά, με αποτέλεσμα να ρεφάρω κάπως την χασούρα.

 

Κάπου εδώ να ζητήσω μία πολύ καθυστερημένη συγνώμη από το κοινό που είχε έρθει στο Royal Hunt / Soul Cages, όπου λόγω απειρίας μου (πρώτη μου διοργάνωση βλέπεις) το live τελείωσε 1.30 περίπου με τον κόσμο να αγανακτεί δικαιολογημένα. Από τότε βέβαια έμαθα πολλά και πλέον δεν είχαμε ιδιαίτερες καθυστερήσεις στο πρόγραμμα.

 

 

Rock Overdose: Ποιο είναι το καλύτερο live σου μέχρι στιγμής;

 

Κώστας Μυλωνάς: Το μεγαλύτερο από πλευράς προσέλευσης είναι το Destruction στο Fuzz αλλά και το πιο απαιτητικό. Σαν διοργανωτής έμεινα ευχαριστημένος, αλλά σαν οπαδός δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου γιατί έτρεχα σαν τον Βέγγο (γέλια).

 

Το καλύτερο που βίωσα σαν οπαδός ήταν σίγουρα όλο το τουρ με τους ΟΜΕΝ όπου είχα την ευκαιρία να ακούω κάθε βράδυ μια από τις αγαπημένες μου μπάντες, αλλά και να κάνω παρέα μαζί τους. Δεθήκαμε πάρα πολύ, όπως δεθήκαμε και με τους Soul Cages τους οποίους έχω μέσα στην καρδιά μου.

 

 

Rock Overdose: Υπήρξαν ποτέ προβλήματα; Συνάντησες τίποτα ντίβες ή ροκασταριλίκια;

 

Κώστας Μυλωνάς:  Μικροπροβληματάκια πάντα θα αντιμετωπίζουμε. Όσο καλά οργανωμένος και να είσαι κάτι θα τύχει, κάτι θα πάει στραβά, αλλά με καλή διάθεση όλα λύνονται.

 

Ντίβες και rock stars δε είδα. Αλλά σίγουρα κάποιοι χαρακτήρες είναι πιο ‘εύκολοι’ από άλλους. Κάποιοι είναι έξω καρδιά ενώ άλλοι στυγνοί επαγγελματίες.

 

 

 

Rock Overdose: Τι άλλα live έχεις διοργανώσει;

 

Κώστας Μυλωνάς:  Όπως είπαμε ΟΜΕΝ πανελλαδικό τουρ αλλά και σε Λευκωσία, Grave Digger, Artillery σε Λάρισα και Αθήνα, Sear Bliss, Kultur Shock (Καστοριά).

 

 

Rock Overdose: Διοργανώνεις συναυλίες στην πόλη σου; Πώς είναι το metal σε μια μικρή επαρχιακή πόλη σαν την Καστοριά;

 

Κώστας Μυλωνάς:  Έχω φέρει τους ΟΜΕΝ στην Καστοριά ως Headliners στο Kastoria Rock Overdose Festival, όπως και τους Kultur Shock (η οποίοι θεωρώ είναι η μεγαλύτερη μπάντα που πάτησε ποτέ το πόδι της στην πόλη μας) το οποίο πήγε πολύ καλά, αφού σκέψου έκοψε όσα εισιτήρια έκαναν και στην Αθήνα.

 

Το rock/metal κοινό σε μια τόσο μικρή πόλη είναι πολύ περιορισμένο, ευτυχώς όμως έχουμε την στήριξη του κοινού όλης της Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη, Γρεβενά, Πτολεμαΐδα) διαφορετικά σε κάθε live θα ήμασταν 20 νοματαίοι. Όπως και να έχει είναι πολύ δύσκολο και χωρίς άτομα σαν εσένα Ζήση που τρέχεις συναυλίες στην πόλη εδώ και χρόνια, την Τάνια Ρήμου  (Prague Live Stage), τον Αργύρη Ήργη  (Byzantium Hotel), τον Στέλιο Λέκκα (Galaxy Hotel) που φιλοξένησε τους ΟΜΕΝ&Terra Incognita, αλλά και κάποιους χορηγούς δε θα μπορούσε να γίνει κανένα live πραγματικότητα. Τα ξέρεις καλύτερα από μένα.

 

Για την ώρα δεν έχω κανένα live στα σκαριά για την πόλη, αλλά έχω την Καστοριά πάντα στο μυαλό μου όταν μιλάω με μπάντες. Αν κρίνω ότι το κοινό θα ανταποκριθεί και το budget είναι λογικό τότε εννοείται θα κλείσω περισσότερα live.

 

 

 

Rock Overdose: Πες μας τώρα δυο λόγια για το Demons Gate Festival.

 

Κώστας Μυλωνάς: Θα γίνει το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στο Κύτταρο. Γίνεται προπώληση μέσω Viva αλλά και στα δισκοπωλεία (Eat Metal, Sirens, No Remorse, Metal Era) και στο ίδιο το Κύτταρο.

 

Φλέρταρα με την ιδέα ενός φεστιβάλ καιρό αλλά φυσικά έπρεπε να ξεκινήσω από πιο μικρά και πιο απλά live και να αποκτήσω εμπειρία πρώτα. Μόλις πήρα το ΟΚ από τον Eric Clayton (Eric Clayton and the Nine / Saviour Machine) πού θα τραγουδήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από 21 χρόνια ήξερα ότι το φεστιβάλ θα γίνει πραγματικότητα. Το να συμπληρώσω το line up ήταν μια πολύ ευχάριστη πρόκληση.

 

Έτσι λοιπόν, σαν οπαδός  χάρηκα σαν μικρό παιδί όταν έκλεισα τους Saturnus όσο και τους Sorcerer. Από κει και πέρα ήξερα ακριβώς ποιες εγχώριες μπάντες ήθελα να παίξουν, και ευχαριστώ πολύ τους On Thorns I Lay, Doomocracy και Meden Agan που δεχτήκαν την πρόσκλησή που τους έκανα.

 

 

Επίσης να πούμε ότι ο Eric Clayton θα παίξει και στη Θεσσαλονίκη στο Eightball την προηγούμενη μέρα (Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου) μαζί με τους Doomocracy και τους ανερχόμενους Afterimage από την Σύρο.

 

Από την προπώληση αλλά και τα μηνύματα που λαμβάνω από τον κόσμο πιστεύω θα είναι δυο μαγικές βραδιές.

 

(σ.σ. λεπτομέρειες για τα events εδώ: https://www.facebook.com/demonsgateproductions/)

 

 

Rock Overdose: Θα υπάρξει και δεύτερο Demons Gate Festival;

 

Κώστας Μυλωνάς: Εννοείται! Έχω ήδη έρθει σε επαφή με αρκετές μπάντες, και ελπίζω την μέρα του φεστιβάλ να κάνω ανακοινώσεις για το επόμενο.

 

Σαν άνθρωπος πάντα βάζω ψηλούς στόχους. Στόχος μου είναι το φεστιβάλ να καθιερωθεί αλλά και να γίνεται μεγαλύτερο κάθε χρόνο, οπότε μπορείτε να περιμένετε κάτι δυνατό.

 

Ζήσης Πετκανάς - Κώστας Μυλωνάς

 

 

 

Rock Overdose: Τι άλλο σχεδιάζεις για το μέλλον; Τι να περιμένουμε;

 

Κώστας Μυλωνάς:  Pavlov’s Dog τον Νοέμβριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Από κει και πέρα δεν έχω κάτι ανακοινωμένο, αλλά υπάρχουν αρκετά live στα σκαριά για το 2020 με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις, και φυσικά το Demons Gate Festival II.

 

 

 

Rock Overdose: Κώστα σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σου και σου ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στις επερχόμενες διοργανώσεις σου!

 

Κώστας Μυλωνάς:  Εγώ ευχαριστώ για την κουβέντα, την υποστήριξη και που δε μου άδειασες το ψυγείο με τις μπύρες ακόμα (γέλια).

 

 

Για το Rock Overdose

 

Συνέντευξη: Ζήσης Πετκανάς

 

Comments