Κάποιοι κιθαρίστες έχουν ένα μεγάλο προνόμιο παίζοντας κιθάρα και ιδιαίτερα όταν έχει να κάνει με την ταχύτητα. Τι το ιδιαίτερο έχουν και καταφέρνουν να συνδυάζουν την τεχνική με απίστευτα γρήγορες ταχύτητες;
Όλοι μας έχουμε άσχημες μέρες, αλλά στην περίπτωση των συγκεκριμένων κιθαριστών ακόμα και σε κακή μέρα μπορούν να κάνουν πράγματα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η μέγιστη απόδοση για εμάς τους υπόλοιπους!
Το έχουν έμφυτο; Ή είναι κάτι το οποίο μπορούμε να διδαχτούμε όλοι;
Ο ταχύτερος κιθαρίστας στον κόσμο ο οποίος κατέχει το ρεκόρ Guiness δέχτηκε να λάβει μέρος σε μια έρευνα του πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας σχετικά με το τι είναι αυτό που τον κάνει τόσο γρήγορο και με τέτοιες εκπληκτικές ικανότητες.
Ο John Taylor ο κάτοχος του ρεκόρ συνδέθηκε σε μια ασύρματη μηχανή EMG 20.000 δολλαρίων και άρχισε να παίζει το ταχύτερο tremolo solo ενώ η μηχανή κατέγραφε τις κινήσεις του.
Η προθέρμανση του ήταν να παίζει το tremolo στα 330bpm σε set των 30, 45, και 60 δευτερολέπτων.
Παράλληλα οι ερευνητές επισκέφτηκαν το εργαστήριο πτήσης στο πανεπιστήμιο της Μοντάνα στο οποίο μελετούν την πτήση των κολιμπρί. Το κολιμπρί είναι ένα μικρό πουλί της Αμερικής το οποίο τρέφεται με νέκταρ και έχει το γρηγορότερο χτύπημα φτερών και μυικών κινήσεων σε όλο το ζωικό βασίλειο!
Oι κινήσεις των μυών του κολιμπρί είναι ισοδύναμες ενός κιθαρίστα ο οποίος παίζει μεταξύ 80 και 150 νότες το δευτερόλεπτο!
Ο διευθυντής του εργαστηρίου Bret Tobalske δεν είναι μόνο ένας εμπειρογνώμον στους μύες αλλά επίσης οπαδός του rock και εργάστηκε ως security σε συναυλιακά γεγονότα. Οι θεωρίες που ενισχύουν πως οι μύες είναι η απάντηση στο ερώτημα μας όλο και πληθαίνουν αλλά ο διευθυντής τόνισε πως μέχρι τα τελικά αναλυτικά αποτελέσματα του John δεν μπορεί να εκφέρει εμπειριστατωμένη άποψη.
Οι ερευνητές εξακολουθούν να αναλύουν τα δεδομένα του John, οπότε δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι ακριβώς κάθε μυς του κάνει αλλά έχουμε κάποιες ιδέες...
Περισσότερες πληροφορίες σύντομα...