Να γιατί ζει ακόμα ο Ozzy Osbourne!

Διαβάστε το κείμενο για τον OZZY OSBOURNE, όπως ανέβηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=43&ct=60&blgid=4603563&blg_year=2010&blg_month=11

Λύθηκε το μυστήριο για την αξιοθαύμαστη αντοχή του Όζι Όσμπορν σε παντός είδους κακουχίες.

Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα της αποκωδικοποίησης του DNA του διάσημου χεβιμεταλά, ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους στον κόσμο που έχει πλέον το γονιδίωμά του χαρτογραφημένο.

Ο Όζι λοιπόν, έχει εκατοντάδες χιλιάδες μεταλλάξεις στα γονίδιά του, οι οποίες ήταν άγνωστες μέχρι τώρα στους επιστήμονες. «Θα χρειαστούμε χρόνο για να καταλάβουμε τι σημαίνουν όλες αυτές οι μεταλλάξεις», εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου ο Ναθάνιελ Πίρσον, υπεύθυνος έρευνας στην εταιρεία Knome, που ανέλυσε το DNA του καλλιτέχνη.

«Πολλές από τις μεταλλάξεις στο DNA του σχετίζονται με τον τρόπο που ο εγκέφαλος επεξεργάζεται την ντοπαμίνη», τόνισε ο Πίρσον. «Ο Όζμπορν έχει σχεδόν τριπλάσιες πιθανότητες να έχει παραισθήσεις όταν καπνίζει μαριχουάνα, έχει αυξημένο κίνδυνο εθισμού στην κοκαϊνη και αυξημένη προδιάθεση εθισμού στο αλκοόλ -σχεδόν έξι φορές μεγαλύτερη από το μέσο όρο».

Ακόμα, ο οργανισμός του τραγουδιστή των Black Sabbath μεταβολίζει με πολύ αργό ρυθμό τον καφέ, ενώ μία μετάλλαξη στο γονίδιο TNN, το οποίο συνδέεται με το νευρικό σύστημα, ίσως ευθύνεται για την πολύ καλή του ακοή και για το χαρακτηριστικό του τρέμουλο.

«Αυτός ο άνθρωπος παίζει χέβι μέταλ για δεκαετίες και ακούει ακόμα. Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε αν ευθύνεται αυτό το γονίδιο», πρόσθεσε ο Χόρχε Κόντε, διευθυντής της Knome.

Ένα ακόμα από τα ευρήματα της έρευνας είναι η καταγωγή του Όζι από τους... Νεάντερταλ, καθώς βρέθηκε ίχνος από τους μακρινούς μας προγόνους σε ένα από τα χρωμοσώματά του. «Αυτό συμβαίνει σε πολλούς Ασιάτες και Ευρωπαίους», επισήμανε ο Πίρσον.

Ο λόγος για τον οποίο οι επιστήμονες επέλεξαν τον Όζι είναι η μακροβιότητά του παρά τις άπειρες καταχρήσεις που έχει κάνει στην ζωή του, όπως άλλωστε παραδέχεται και ο ίδιος στην εφημερίδα «Sunday Times»: «Ήμουν κι εγώ περίεργος. Έχω καταναλώσει πισίνες ολόκληρες από αλκοόλ, κοκαϊνη, μορφίνη, υπνωτικά χάπια, σιρόπι για το βήχα, LSD, ότι μπορείς να φανταστείς. Κανονικά, δεν θα΄πρεπε να ζω πια. Ίσως το DNA μου έχει την απάντηση», είπε ο Όσμπορν.

Η γυναίκα του πάντως, δε φαίνεται να αιφνιδιάστηκε από τα αποτελέσματα της έρευνας: «Πάντα έλεγα ότι στο τέλος του κόσμου θα μείνουν οι κατσαρίδες, ο Όζι και ο Κιθ Ρίτσαρντς», είπε στη συνέντευξη Τύπου η Σάρον Όσμπορν.

Κείμενο: Εύη Ελευθεριάδου

Comments