Σαν σήμερα 28/1: Απεβίωσε ο πληκτράς των BLACK SABBATH – Geoff Nicholls!

Σαν σήμερα to 2017 απεβίωσε ο πληκτράς των BLACK SABBATH - Geoff Nicholls , ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα, σε ηλικία 68 χρονών.

 

Ο Geoff Nicholls γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας τον Φεβρουάριο του 1948.

Το 1974 έγινε μέλος των Bandy Legs οι οποίοι δύο χρόνια αργότερα μετονομάστηκαν σε Quartz. Το 1976 υπέγραψαν συμβόλαιο με την "Jet Records" και το 1977 κυκλοφόρησαν το ομώνυμο άλμπουμ τους, σε παραγωγή του κιθαρίστα των Black Sabbath, Tony Iommi, ενώ στο δίσκο συμμετείχε ο κιθαρίστας των Queen, Brian May και ο τότε τραγουδιστής των Black Sabbath, Ozzy Osbourne. Το συγκρότημα βρισκόταν συνεχώς σε περιοδεία, παίζοντας στο φεστιβάλ του Ρέντινγκ το 1976 και το 1977.

 

To 1979, ο Nicholls αποχώρησε για να γίνει δεύτερος κιθαρίστας των Black Sabbath και ανέλαβε το μπάσο για ένα μικρό χρονικό διάστημα κατά το οποίο είχε φύγει ο Geezer Butler. Μετά την επιστροφή του Butler, ο Nicholls ανέλαβε τα πλήκτρα, ως γκεστ μουσικός στο άλμπουμ "Heaven and Hell" και συνέχισε έτσι μέχρι το 1985. Από το "The Seventh Star" του 1986 μέχρι το "Reunion" του 1998 ηχογραφούσε ως βασικό στέλεχος του συγκροτήματος, λαμβάνοντας μέρος και στην συνθετική διαδικασία των τραγουδιών. Ο Nicholls παρέμεινε επίσημο μέλος των Black Sabbath μέχρι το 2004.

 

Είχε συμμετάσχει στα άλμπουμ "Back Where I Belong" και "Scream" του πρώην τραγουδιστή των Black Sabbath, Tony Martin, με τον οποίο συνεργάστηκε στο συγκρότημα Headless Cross.

 

Το 2011, επανενώθηκαν οι Quartz, οι οποίοι είχαν διαλυθεί το 1983. Η πρώτη τους συναυλία πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου εκείνης της χρονιάς στο "The Asylum" του Μπέρμιγχαμ, με το συγκρότημα να κυκλοφορεί το ζωντανά ηχογραφημένο "LIVE And Revisited", τον Μάιο του 2013.

Comments